A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

8+1 meglepő tipp, hogy tovább bírja a telefonod akksija

2013. december 06.

hogyan-noveljuk-telefonunk-elettartamat.jpg

Okostelefonjaink nem arról híresek, hogy sokáig bírják akksival. Történt velem is, hogy már úgy éreztem, nem mehetek el a konnektortól 5 méternél nagyobb távolságra. Neki is álltam a probléma megoldásának és a cikk végére veled is megosztom az egyik számomra ismeretlen befolyásoló tényezőt! Tehát, mit csináljunk, ha még a fél napot sem bírja már ki a telefonunk?

1. Kapcsold ki a vibrálást.

A rezgő funkció energiát fogyaszt. Többet, mint a csengőhang, így próbáljuk csak olyan helyzetekben alkalmazni, amikor le van némítva a telefonunk. Egyéb esetben igyekezzünk mellőzni, így okostelefonunk is tovább fogja bírni energiával.

2. Csökkentsük a fényerőt.

Ez a tipp fogja a legdrasztikusabban befolyásolni a telefonod képességeit, mert a telefonunk energiájának több, mint 25%-a a képernyőnkre megy el. Lehetőség szerint állítsd automatára, így a környezethez alkalmazkodik. Erős fényben erős lesz a kijelződ is, hogy láss mindent, míg sötétben halvány, mert úgyis látni fogod. Azonban ha biztosra akarsz menni, akkor állíts be manuálisan egy alacsony fényerőt.

3.Csökkentsük a képernyő alvó módjának idejét.

Ez az a funkció, ami azt szabályozza, hogy ha nem nyúlunk a telefonunkhoz, akkor mennyi múlva kapcsoljon alvó módba. Androidoknál ez gyári értéken 1 perc körül szokott lenni. Állítsd 15 másodpercre (beállítások/kijelző). Azonban nem szükséges a 15 másodpercet se megvárnunk, igyekezzünk az alvó gombbal használat után szundiztatni.

Jól jönnek az ilyen tippek? Maradj mókussal!

4. Kapcsoljuk ki, ha nem használjuk.

(Ha igazán nagy a baj és nem várunk életbevágó hívást.) Igaz, hogy a bekapcsolás több energiát fogyaszt, mint a felélesztése, azonban ha tudjuk előre, hogy pár óráig nem lesz szükségünk a telefonra. akkor már a kikapcsolással spórolunk meg több energiát. Mozi, színház, hosszú meeting vagy a mókusblog olvasása.

5. Halál az appokra.

Okostelefonok közös jellemzője a multi tasking, azaz, hogy egyszerre több app is tud futni. Ezzel viszont több energia is fogy. Töröld azokat az appokat, amiket nem használsz és ne hagyd, hogy a háttérben fussanak olyanok, amikre szükséged van. Az Advanced Task Killer segítségedre lesz ebben.

Én például már 3 hónapja letöltöttem a Bantumi játékot a telefonomra, hogy mókuspannával találkozva jól elverjem (veretlennek híreszteli magát, pff), de még nem jött össze. Így most már a kukában figyel.

Melyik alkalmazással küldjünk a telefonunkról ingyen üzenetet? >>>

6. Tiltsd le a GPS-t.

Amikor épp nem eltévedtünk. akkor nincs nagyon rá szükségünk, hiszen nélküle is be tud lőni minket a telefonunk. A GPS abban segít, hogy másfél méteres pontossággal határozza meg a helyzetünket, míg a wifi- vagy a mobiltornyokkal ez kb. 20 méteres pontosságú. Amikor viszont az akksink energiájával akarunk spórolni, akkor bőven elég a 20 méteres is.

smartphone-gps[1].jpg

7. Kapcsold ki a bluetooth-t, wifi-t és a 3G/4G-t, ha nem használod.

Ezek - amikor nem csatlakoznak éppen semmihez - folyamatosan scannelik a környezetet. Értsd, a wifi például folyamatosan keresi a környezetedben elérhető hálózatokat. Na, ez a keresgélés fogyaszt feleslegesen túl sokat. Kapcsold ki, amikor nem használod és akkor az akksidban is több energia marad.

8. Vigyünk magunkkal akksit.

Ha minden kötél szakad, akkor vegyünk külső akksit, ami a táskánkban megbújva 2-3 alkalommal teljesen fel tudja tölteni a telefonunkat.

Töltsünk telefont a testünkkel! >>>

+1 Cseréljünk akksit.

Az akksi sem él addig, míg az ember. Egy 3 éves akkumulátor pedig már nagypapakorú. Ha a Tied is már ennyi idős, akkor eljött az ideje a cserének. Jobb esetben nem egy vagyon, pár ezer forint és teli van vele az internet is.

Én plázában próbáltam az enyémhez venni, de egyik műszakis sem árult. Így, gondoltam, akkor bemegyek a Telenorhoz, hogy oldják meg a problémám!

Egyrészt meglepő, de ők tartottak pont az én típusomhoz való akkumulátort, másrészt amikor szétbontotta a telefonom, hogy megnézze az aksim, kiszúrta, hogy SIM-kártyacserére van szükségem.

Mi köze a SIM-nek az akkumulátorhoz?

Nem tudom, de a muki azt mondta, hogy a régi kártyák jobban fogyasztanak, mint az újak, és cseréljük ki most, mert ez is segíteni fog.

A kártyacsere teljesen ingyenes volt és pikkpakk végzett is vele. Mivel új akksit is vettem. így nem tudom, hogy milyen mértékben segített a SIM-csere a telefonom fogyasztásán, de a muki elmondása alapján igenis segít.

Mikor van szükségem SIM-cserére?

Az én kártyám már 3 éves volt. Így biztosra csak azt tudom mondani, hogy ha 3 évnél idősebb a SIM-kártyád, akkor menj be a szolgáltatóhoz kicseréltetni.

Ökölszabály: ha három éves már az akksid és/vagy a SIM-ed, akkor cseréld ki gyorsan és jelentős javulást fog hozni.

forrás

energia okostelefon akkumulátor SIM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr575678611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása