A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Akarod tudni, hogy mikor fogsz meghalni? +videó

2013. december 04.

halal.jpg

Kickstarter-en találtam azt az órát, ami minden reggel közli veled, hogy (várhatóan) mennyi időd van hátra. Sokkoló, mi?! De miért jó ez?

Elsőre elismerem, elég bizarr, de...

Hajlamosak vagyunk arra, hogy az időt állandónak vegyük. Mindannyian tisztában vagyuk vele, hogy meg fogunk halni, de senki sem ébred reggel úgy, hogy "lehet, ma". A halál időpontját mindig a jövőbe tesszük. Egyszer, majd, valamikor.

Az időnket is állandónak vesszük, így csúszunk el mindennel.

Te is tudod, hogy így van, ugye? Ha máskor is jöhetek hasonlóval, nyomj egy lájkot!

Ezért tartom ezt egy jó kütyünek. Ha az órád egy számot ír ki minden reggel, hogy mennyi napod van hátra, akkor sokkal motiváltabbak leszünk. Nem mindegy, hogy egy napot lustizok el, vagy a 14 835. napomat.

mennyi-idod-van-hatra-cover.jpg

Szembesülve minden reggel a halandóságunkkal, átértékeljük, hogy mikkel töltjük az időnket. Miket halogatunk. Mik a fontos dolgok és mikkel kell felhagynunk.

  • "Le fogok szokni a cigiről."
  • "Következő fizetésemből már elkezdek spórolni."
  • "Holnaptól rendszeresen sportolok."
  • "Le fogom dolgozni az adósságaimat."
  • "Fel fogom szerelni a lámpát."
  • "Nem fogok több hitelt felvenni."

Honnan tudja ez a kütyü, hogy mennyi időm van hátra?

A tervezői úgy tervezték, hogy csatlakozni tudjon a szociális hálózataidra (pl. facebook), ismeri az adataidat, rálát a bankszámládra, szinkronizálja magát a fitness appoddal. Igazából határ a csillagos ég. Ezen információk alapján, ahogyan egy biztosító vagy a KSH, úgy ő is ki tudja számolni a várható éveid számát.

Ide gyűjtöttük a többi Kickstarteres érdekességeket >>>

Mit mutat a kijelző?

Nemcsak a hátralevő napjaidat tudja megmutatni, de sok más érdekes infóhoz is hozzájuthatsz. Te állítod be. Ráadásul, ahogy olvasgattam, még nyitva is hagyták a kérdést.

  • várható halálod,
  • barátaid száma,
  • mennyi pénzed van,
  • mennyi fát vágnak ki,
  • CO2 tartalom a bolygón,
  • ...

Motivál.

Ha a fitness appod egészségesebb étrendől, vagy több mozgásról tájékoztatja. akkor igazítja a statisztikáit és növeli az életed várható hosszát. Például, ha leszoksz a cigiről, akkor napokat nyersz. Szemmel láthatót, minden reggel közölni fogja veled. Mert ez is pontosan kiszámolható és a bankszámlaegyenlegednek is jót tesz.

Vegyük kézbe az életünket. Változtassunk rossz szokásainkon, építsünk megtakarítást a nyugalmas jövőnkért. Keressünk munka mellett új állást, ha nem vagyunk boldogak a jelenlegivel. Ugyanis időből Neked is, nekem is nagyon kevés van.

Tehát. Szuper órával, vagy anélkül, kezdj el azon dolgozni, hogy napról napra tartalmasabb és teljesebb életet élj. Ugyanis attól, mert nincs az éjjeliszekrényeden egy ilyen óra, még a napjaid meg vannak számlálva.

halál érdekesség gondolatébresztő Kickstarter

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr405675783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása