A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts tolltartót egy samponos flakonból! [DIY] +kép

2013. november 27.

Mától elindul a Mókusreggeli rovatunk DIY-sorozata... amit kicsit a karácsony izzított be, kicsit pedig a mi szerelmünk a saját készítésű cuccok iránt. Minden reggel kaptok egy könnyen megvalósítható, nem túl költséges DIY tippet. Ez elkészülhet saját magatok örömére, vagy megcsinálhatjátok már karácsonyi ajándéknak is.

tolltarto_samponos_flakonbol.jpgMa született az ötlet és ma futottam rá erre a vicces tolltartóra is a neten, így nem is volt kérdés, hogy ezzel kezdünk. Ezt elkészítheted gyerekekkel is, vagy készíthetik ők is karácsonyi ajándéknak osztálytársaknak, barátoknak. Nézd meg a csajos(abb) verziót is.

Nem alakult ki még a teljes sorozat - de már nagyon el akartuk indítani :) -, úgyhogy nem ígérünk semmit, csak hogy mind nagyon jó lesz és szeretni fogod!

Szereted a saját készítésű (DIY) dolgokat és szívesen megpróbálkoznál velük Te is? Nyomj egy lájkot és naponta újat hozok Neked!  

Rém egyszerű a dolog

1. Mosd ki alaposan a flakont. (Ez lehet tusfürdős, balzsamos vagy bármi egyéb is...)

2. Vágd le a tetejét úgy, hogy a megfelelő méretű tartód lehessen.
Ez persze nemcsak tolltartó lehet, hanem akármi más is. Tárolhatsz benne szalagokat vagy kis apróságokat, akár gombokat is. Ebben az esetben vágd sokkal kisebbre és tervezz neki kisebb szemeket, fogakat, stb.

3. Formázd meg a tetejét az olló segítségével, illetve vághatsz pl. szájat neki.

4. Vágd ki a maradék anyagból a kezeit, lábait (de ez is lehet papírból is akár).

5. Vágj neki szemeket, szájat, fogakat, orrot stb. papírból vagy filcből, majd ragaszd rá úgy, ahogy Neked (vagy a gyerkőcnek :)) tetszik!

6. A hátuljára rakhatsz kétoldalas ragasztót, de vághatsz rá egy kis lukat és valami zsinórral is simán rögzítheted egy szögre. Ha pedig olyan flakont találtál, ami megáll a saját lábán, akkor ezt a pontot ki is hagyhatod.

És már kész is!

tolltarto_sajat_kezuleg.jpg

Ha mégis valami - legalább kicsit :) - komolyabbat szeretnél, festheted színesre, vagy eleve színes flakont választva díszítheted gombbal és szalaggal, ezáltal egy igazán csajos verziót kreálva.

szines_tolltartok_DIY.jpg

ötlet innen

gyerek újrahasznosítás tolltartó DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr645659424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása