A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

150 forintot buktam egy BKV-jegy vásárlásával...

2013. október 31.

Az történt ugyanis, hogy a buszon kellett jegyet vennem, ami bizony fájdalmas. Nem is kicsit. Vajon miért ennyivel drágább a buszjegy, ha a nagy kék vasalón veszem meg?

buszjegy_buszon.jpg

Jogos, nem jogos? Utasok vs. BKK.

Aki gyakran utazik, annak úgyis bérlete van, nem gond. De ha csak néha-néha BKV-zol és valahogy nem figyeltél és nincs a táskádban (még nem lukas) jegy, akkor bizony baj lesz. Így vagy úgy, de mindenképp ráfizetsz.

Ha van kedved kidumálni egy-két pénztárcánkat érintő terméket, szolgáltatást... kövess és halljuk a véleményed! ;)  

Indulás A-ból B-be. Busszal. Gazdagrétről (Bp., XI. ker.).

Buszpályaudvar. Szerda, du. 4 óra.

Jegypénztár zárva. 

Jegyautomata nincs.

Újságos zárva.

Nemzeti Dohányboltban nincs jegy.

Kisboltban sem.

Papír-Írószerben sem.

Vissza a buszhoz, majd lesz valami. Kis pluszpénzért mindenre van megoldás...

buszon_vasarolt_jegy.jpg

A buszon megvásárolt jegy ára: 450 forint.

Ezzel semmi gondom nem lenne, ha csak egyszerűen lusta lennék akármennyit is moccanni egy jegyvásárlásért. De úgy, hogy a környéken gyakorlatilag nem kapok sehol jegyet és kénytelen vagyok a buszon venni... így hirtelen nem esett jól.

A sima jegy ára 350 forint, de én mindig tömbben veszem, úgy 1 db ára 300 forintra jön ki. Nagy különbség.

Így spórolj a jegyen: kettő helyett vegyél csak egyet! >>>

De közben meg persze a BKV-tól is jogos, hogy drágábban adja, hiszen nyilván nem akarja, hogy mindenki kényelmesen, a buszon vegye meg a jegyét, mert akkor viszont borul a menetrend és a többi utas is lehet, hogy őket szidják, hiába is én vagyok a hibás.

Mi a megoldás?

Melyik oldalon, ugye? :D Én, utasként, legyek annyira összeszedett, hogy mindig legyen nálam 10 db-os tömb, vagy legalább sima jegy... oké, értem. És vegyek előre sokat. Nem romlik meg. Köszi. Tök jogos.

Mókusegyértelműség: Mindig legyen nálunk jegy, ne számítsunk a nem központi helyeken vásárolhatóságra.

De azért:

  1. Lehetne több jegyautomata - működő! "Értem, hogy szétbarmolják a butus mókusok, de biztos arra is van megoldás. Vagy csak én hiányolom?"
  2. Kampányolhatna a BKV amellett, hogy minél több helyen áruljanak jegyet. "Nyilván neki abból van több haszna, ha nála veszem. Van benne valami."
  3. A kisboltoknak is lehetne annyi sütnivaló(mogyi)juk, hogy tartsanak jegyet. "Miért nincs náluk vajon? Annyi kis árréses cucc hever a polcokon. Nem férne el még egy?"
  4. Tovább nyitva tarthatna a jegypénztár. "De gondolom, nincs rá igény. Értem."

Akkor?

(Ha Indexen, layoutban olvasol minket, akkor nem látszik a szavazás, gyere tovább az oldalunkra és szavazz ott. Vagy kapcsold ki a layoutot - Indexen oldal legalja "Cikkek rétegben" pipát szedd ki!)

Tehát: mindig tárazz be mogyoróból... ööö... buszjegyből, hogy ne fizess rá. Ha szívesen megosztanál velünk hasonló villáminformációt, ne habozz, írd meg!  

vélemény közlekedés gondolatébresztő bkk BKV kérdezzük helyszínen váltott vonaljegy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr265608190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása