A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Nincs többé korpa, csak... szódabikarbóna! :) [szóda-szerda]

2013. június 19.

Véletlen futottam össze a tippel, így gondoltam, gyorsban megosztom Veled is. Állítólag ezer egyéb szuper tulajdonsága mellett a szódabikarbóna még a korpát is képes eltüntetni

korpasodas_szodabikarbona.jpg

Egyszerűbb, mint egy sampon használata. 

Épp nincs kéznél korpás fejbőr, így nem tudom kipróbálni, ezért ha Neked vagy ismerősödnek van ilyen gondja és tudná(d) tesztelni, mókushálám örökké üldözne, ha megosztanád velünk a tapasztalatokat. :)

No de mit is kell tenned?

Hajmosás előtt használd úgy, hogy a vizes fejbőrödre szórj pár evőkanálnyi szódabikarbónát. Ezt finoman dörzsöld bele a hajtövekbe, majd alaposan mosd le. Használd minden hajmosásnál, amíg nem múlik el a korpa (pár héten belül látványosnak kell lennie). Nemcsak a korpát űzi el, de a különböző hajápolási cuccok, zselék, habok okozta szagoktól is könnyedén megszabadulsz ezzel az egyszerű módszerrel. :)

Volt, ahol korpásodásra egy másik szintén olcsó és egyszerű trükköt javasoltak: ebben az esetben ne a szódabikarbónát, hanem tengeri sót szórj a fejbőrödre hajmosás előtt és ne vizes fejre, hanem még szárazon használd. 

Mindkét esetben pluszban jót tesz, ha egy pár csepp teafaolajat (természetesen 100%-osat!) is használsz, ez a fertőtlenítésben segít.

És ha már úgyis víz és szódabikarbóna, akkor...

vegyél egy fincsi szódás lábfürdőt is >>>


Akár próbáld ki mindkét tippet és jelezz vissza! Köszi :)

fotó: styleseendaily

víz haj szódabikarbóna zuhany tisztítás szagtalanítás szóda-szerda könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr345368898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása