A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hogyan szerezzünk 2+ GB-ot ingyen, 17 másodperc alatt?

2013. április 15.

A Dropboxtól teljesen ingyen kapunk 2 GB-ot, ráadásul azonnal. Ezt persze különböző cselekedettel, vagy egyszerűen pénzért feltornázhatod a csillagos égig is. Lényegében ez olyan, mint egy pendrive, csak nem kell sehova magaddal hurcolászni, mert mindenhol ott van.

dropbox internetes felhőszolgáltatása Dropbox mindenkinek ad alapból 2 GB-ot

2009 óta jogdíjat kell itthon fizetni minden pendrive után. Ez benne van az árában, amit én kifejezetten sértőnek tartok. Oké, hogy sok a jogdíjakkal való visszaélés, de ez olyan, mintha a rendőrség úgy oldaná meg a bűnözést, hogy mindenkit lecsuk. Mindegy, maradjunk a felhőknél.

Hogyan regisztráljunk magunknak Dropbox fiókot 2 villámlépésben?

1) Látogassunk el a Dropbox regisztrációs oldalára.

dropbox regisztraciós felületeDropbox regisztrációs űrlapja

2) Töltsük ki az űrlapot adatainkkal, majd kattintsunk a "Create account" gombra.

dropbox-letoltes.jpg

3) Ennyi. Végeztünk is a regisztrációval. Már használhatjuk is.

A kattintás után automatikusan elkezd letölteni egy Dropboxos alkalmazást. Ezt nem kötelező telepíteni, azonban érdemes, mert így a gépünkről tudjuk kezelni a Dropbox tárhelyünket, nem kell mindig böngészőt nyitni hozzá és automatikusan szinkronizálja is magát.

Az oldal jobb felső sarkában van egy kis ajándékdoboz, bátran kattintsunk rá.

dropbox ajándék megabájtjaia Dropbox elég nagylelkűen osztogatja a további gigákat

Itt látni fogjuk, hogy milyen cselekedetekért tudjuk még ingyen bővíteni a fiókunkat:

  • 500 MB minden meghívott ismerősünk után (16 GB-ig, azaz összesen 36 ismerősig)
  • 250 MB a "Get started" 7 lépéséért (például, hogy telepítsük a gépre is a programot)
  • 125 MB jár azért, hogy összekötjük a facebook-os lapunkat a Dropboxszal. Így sokkal kényelmesebben tudunk közös mappákat létrehozni barátainkkal is.
  • 125 MB ugyanúgy Twitterért is
  • 125 MB, ha még követjük is a Dropbox csipogását.
  • 125 MB, ha Dropboxnak küldünk egy véleményt.

Láthatjuk, hogy teljesen ingyen majdnem 17 GB-ig tudjuk bővíteni a saját felhőnk méretét. Azt pedig tapasztalatból is mondom, hogy ez bőségesen elég.

Én mire használom?

  • Majdnem mindenkimmel van egy közös mappám. Ott osztjuk meg egymással a képeket, dokumentumokat, macskás videókat, stb.
  • A Dropboxnak van androidra és almára is alkalmazása, így telefonon is folyamatosan elérek mindent úgy, hogy nem a mobilom tárhelye telik meg.
    dropbox mobilos felülete
  • A mobilom képeit azonnal szinkronizálja, így a fényképek elkészítése után pár másodperccel már a gépemen tudom megnyitni azokat.
  • Itt nagy méretű fájlokat is el tudok küldeni, hiszen a levelekben nem lehet akármennyit. Külön szeretem, hogy a címzettnek nem is kell, hogy legyen Dropbox fiókja. A link birtokában az adott fájlt le tudja tölteni tőlem.
  • Chrome böngészőmhöz több kiegészítője is van. Én egy olyat használok, aminek segítségével a böngészőből egyből a Dropbox mappámba tudom menteni az adott anyagot. Így nincs szükség rá, hogy először letöltsem magamhoz.
  • Több biztonsági másolatom is van itt, korábbi szomorú tapasztalataimnak köszönhetően.
  • Rengeteg mindennel kompatibilis. Például munkámmal kapcsolatban webes CRM renszert használunk, és még az is tudja kezelni a Dropboxos mappáinkat. Így téve sokkal gördülékenyebbé a munkánkat.

Nos, én abszolút meg vagyok elégedve vele, mert nagyon sok helyen könnyíti meg az életem. Spórolok a tárhelyen, hiszen ingyen van és spórolok az időmmel is. A háttérben előre beállítottan végez rengeteg szinkronizálást, így kímélve az én idegeimet. :)

Meg kell említenem, hogy 2011-ben volt egy Dropboxos adatvédelmi "botrány". Nos, kellően üldözési mániásnak kell lennünk, hogy valóban féljünk is tőle. Hiszen ne feledjük, hogy ez az USA-ban volt téma, ahol már egy osztályfénykép jogtalan készítése is híradótémás botrány az erős jogrendszerüknek köszönhetően. Ezzel csak arra utalnék, hogy egy kelet-európai mércét még csak meg sem piszkálna egy ilyen eset. Igazából nem is tudom azt hinni, hogy bárki az én képeimet nézegetné, de igaz, engem nem üldöz az FBI, így nincs félnivalóm se. És ha érdekel, megmutatom.

Regisztrálj a Dropboxba és használd ki az ingyenes tárhelyet.
Ha egyszerre több készülékkel élsz, akkor nagyon kényelmes a közös mappa, mert így egyszerre van az a dokumentum a gépeden, mobilodon és a tableteden is.

*update: OS X-en futó asztali kliens most márciusban frissült hatalmasat. Innen tudod letölteni.

- helló, Dühös Mókus értékelése: 4,5

vélemény net online tárhely felhő kipróbáltuk dropbox

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr895223065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása