A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hogy lesz a nagyi régi bútorából a legklasszabb gyerekszoba kiegészítő? Mutatom!

2019. november 24.

Van a birtokodban néhány régi bútor, amit sajnálnál kidobni, de jelenlegi formájában nem tudod hasznát venni? Hidd el nem vagy egyedül ezzel a problémával. Megtaláltuk a tökéletes megoldást!

nagyi_butor_regi_atalakitas_ujratervezes_felujitas_gyerekszoba_butor_fillerekbol_olcson_hazilag_diy.jpg

Sok régi bútorra igaz, hogy különösebb baj nincs velük csak a megjelenésükkel nem igazán illeszkednek egy modern otthon falai közé. Néha azonban az adott funkciót szívesebben bízzuk egy fiatalabb és más paraméterekkel rendelkező társukra. Utóbbira jó példa, hogy manapság a lapos TV-k többsége egy rendkívül alacsony kis szekrénykén kap helyett, a régi tömzsi őseikkel szemben.

De velük akkor mi lesz? Jobb esetben átalakulnak rosszabb esetben tüzelőként végzik. Mi most az előbbire hozunk remek példákat, hogy hogyan lehet látszólag "csak a nyűg van vele" bútorokat igazi gyerekszoba kincsévé varázsolni.

Kis komódból tűzhely

Az eredeti képen szereplő kis szekrény bizony már egyetlen lakás éke sem lehetne. Ekkora jutott eszébe valakinek saját kezűleg átalakítani és egy mesés gyerek játék tűzhelyet készíteni belőle. A te kis mókusod is nagy sársüti gyártó szokott lenni a játszin? Akkor ennek biztos nagyon örülne a téli hónapokban (is)!

Első ránézésre bonyolultnak tűnhet a régi bútor felújítása, de ha részletesen megnézed a képet, akkor itt egy kis festés és akasztó felfúrás, ott pedig egy függöny felakasztás kellett csak hozzá. Nem is hangzik olyan ördöngös kihívásnak nem? :)

Annyira népszerű gyerekjáték a főzőcskézés, hogy többeket is megihletett. A fenti képre kattintva másfajta megoldásokat is láthatsz a rendelkezésre álló bútor függvényében.

Ruhás szekrény, bicikli tároló, könyvespolc, íróasztal, kisautós polc vagy teasarok szerinted mi bennük a közös? Lehet, hogy neked is igazad van, de le merem fogadni, hogy nem a rácsos kiságyat mondtad, mint közös őst. :) Nekem se ez ugrott volna be elsőre, éppen ezért megmutatom, hogy bizony másoknak bezzeg eszébe jutott!

A rácsos babaágy utóélete

Kinőtte a kicsi a kiságyát? Semmi gond, még rengeteg módon lehet a gyerekszoba hasznos tagja! Éppen ezért ahelyett, hogy száműzitek a lakásból inkább újítsátok fel! (Na persze csak akkor érdemes darabjaira szedni a babaágyat, ha várhatóan nem érkezik még egy gólya a közel jövőben. ;) )

Legoasztalt mindenkinek!

Bevallom őszintén, hogy még tippelni se tudnék, hogy eredetileg mire lehetett jó a képen szereplő asztal, de az egész biztos, hogy a második élete hihetetlenül jól sikerült. Ha lenne időgépem egy ilyet tuti küldenék a gyerekkori önmagamnak.

regi_butor_atalakitas_felujitas_gyerekszoba_butor_otletek_diy_2.jpg

Ha te tudod, hogy mégis milyen bútor az eredeti, akkor súgd meg nekem kommentben, mert azért furdal a kíváncsiság elég rendesen. Mókus köszi!

Dohányzóasztalból éjjeliszekrény gyerekeknek

Felnőttként szinte mindenki tart a franciaágya mellett egy kis lepakolásra alkalmas szekrényt. Miért ne tehetnél egy hasonló bútort a gyerekszobába is?!

regi_butor_atalakitas_felujitas_gyerekszoba_butor_otletek_diy.jpg

Így születik a rajzasztalka!

Egy kis Picasso veszett el a csemetédben? Imád rajzolni és szíve szerint folyton ceruza vagy ecset lenne a kezében? Akkor ennél menőbb ajándékkal nem is lephetnéd meg! Hogy még könnyebb dolgod legyen azt is megmutatom, hogy hogyan készül ez a csodás gyerekszoba bútor (tudod kat. a képre)!

Egy kis dombra padra lecsücsülünk, csüccs!

Nagyon kreatív, nagyon kényelmes, nagyon egyedi. Leginkább így tudnám jellemezni a most következő két gyerek pad újrahasznosítását! Hát nem imádnivalóak?

Hogy lásd milyen rendes mókus vagyok, az elkészítés folyamatáról is kerestem képeket!

Most, hogy már te is látod a fantasztikus lehetőséget ezekben a kiselejtezett, régi bútorokban menj ki a garázsba vagy a közeli (régiség) piacra és ments meg néhány halálra ítélt bútort, és lepd meg egy egyedi gyerekszoba kiegészítővel a kis mókusod!

 A cikkben szereplő képek innen, innen, innen, innen és innen származnak.

A cikk megírását a Provident támogatta.

újrahasznosítás praktikus olcsó felújítás bútor gyerekszoba gyerekjáték DIY

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr4015219294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Puskás Gabriella 2019.11.28. 05:37:24

Kedves Mókus!
Ha valoban nem tudod, hogy mi az a fura formájú kis bútordarab, elárulom, jogy az egy telefon-asztalka,székkel. Anno, a mobil világ előtt un.vonalas, vagy vezetékes telefont használtak. Ez eléggé helyhez kötött volt. Az asztalkán állt a telefon, leültek a kis zsámolyra, és indulhatott a pletyó.
Sokszor az előszobában vagy a hallban tartották, hogy minden telefonáló családtag könnyen elérje a lakásból.
Tetszik a bútormentéssel kapcsolatos téma! Próbáljuk menteni a menthetőt, ezzel még örülhetünk egy-egy szép, talán még fából készült bútordarabnak! A "falanszter" jellegű unalmas, egyforma minimal artból kivillanó darab lehet. A világra zúduló szeméttömeg csökkentésében is szetepet játszhatna a felújítás, újrahasznosítás.
Hajrá! Örülök, ha ilyen jellegű témákról értesülök.
Üdvözlettel: Puskás Gabriella
süti beállítások módosítása