A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Vétek lenne kidobni a régi autó- és bicikligumidat!

2019. június 28.

Épp most vetted észre, hogy mennyire elhasználódtak és megkoptak az autód gumijai és azon gondolkodsz, hogy ideje lenne kidobni őket a szemétre? Ne hozz elhamarkodott döntést! Inkább tarts velem és nézd meg mi mindenre jó a lakásban és a ház körül egy leszelektált autógumi!

autogumi_ujrahasznositas_diy.jpg

Mókusok, most is hozzuk a szokásos formánkat és kreatív ötletekkel újrahasznosítunk. Ezúttal az autógumi kerül sorra.

Egyedi lábbeli

Ki gondolná, hogy papucsot is lehet készíteni a feleslegessé vált autógumiból? Hát valakinek eszébe jutott. Ha te is szoktál azon aggódni, hogy a strandon vagy a wellnessben valaki, természetesen véletlenül, elviszi a kedvenc papucsodat, akkor itt a tökéletes megoldás! Ilyen tuti nem lesz másnak (hacsak nem olvassák ők is ezt a posztot) így nem fogjátok összekeverni, és ha eltűnne is fillérekért pótolhatod. Már csak egy kényelmes pántnak való alapanyagot kell találnod hozzá.

autogumi_ujrahasznositas_diy_papucs_olcso.jpg

Hogy festek ma falikészülék

Tükröm, tükröm mond meg nékem, hát busszal fogok járni ebben az évben? Hát, ha nem vettél új gumikat a tütüre akkor tuti. :) (Bár a képen inkább biciklikerék van, de autógumiból is csúcs lenne. Na jó, nem hányom tovább a szemedre, mert lehet nem is te tehetsz róla, hogy már megint a szervizben van a kicsi kocsid.

Magadra ismertél igaz? Mindjárt sejtettem! Fájdalomdíjnak itt egy csili-vili tükör keret csak neked (és a sorstársaknak).

autogumi_ujrahasznositas_praktikus_tippek_trukkok_6.jpg

Indulhat a baráti összejövetel!

Különböző megjelenésű székek, puffok és asztalkák készíthetők javarészt autógumiból. Imádom, hogy némi festékkel és egy kényelmes párnával máris tökéletes kerti party és szülinapi buli kiegészítőt varázsoltak belőle. Ha levehetősre csinálod az asztalka tetejét, akkor a belsejébe számodra fontos kincseket is rejthetsz.

(A képválogatásra kattintva nagyobb méretben is meg tudod nézni az ötleteket.)

autogumi_ujrahasznositas_asztal_szek_diy_fotel.jpg

Friss levegőre csalogató kerti játékok

A bolt játékok méreg drágák, ráadásul hajlamosak idő előtt tönkremenni. Ez az autógumi alapú, ügyes mókusapu (vagy anyu) által készült meglepetés, tuti kiszolgálja a következő nemzedéket, de talán még az unokák is élvezni fogják.

autogumi_ujrahasznositas_diy_kerti_jatekok_gyereknek_jatszoter.jpg

Ide a sáros cipőkkel!

Bár a képen inkább lábtörlőnek tűnik, én inkább cipőcsöpögtetőnek ajánlanám, különösen egy nyakig sáros nap után. A mókus surranók biztos szívesen pihennének rajta egy kicsit! :)

autogumi_ujrahasznositas_praktikus_tippek_trukkok_1.jpg

Pihenő állomás a drót szamaraknak

A kölykök folyton hagyják oldalra zuhanni a cangát a nagy rohanásban mintha így kellene letenni és félsz, hogy baja esik? Készíts percek alatt egy hasonló biciklitartót a garázs közelébe!

Nem mellesleg sok helyi kisbolt és munkahely elé is elkélne egy ilyen, mert nemcsak megtart, de hozzá is lehet zárni a drót szamarat.

Lehet, hogy a megoldás autókereke épp nálad van? :) Persze egy kis színes festéket még elbírna, de különben nagyon pöpec.

autogumi_ujrahasznositas_biciklitarto_egyszeruen_hazilag.jpg

Különleges polcok

Inkább kis és nagyfiúk szobájába tudnám elképzelni, de egy vagány autókedvelő csajszi is beújíthat magának egy ilyen design polcot a hálószobába vagy az irodába.

autogumi_ujrahasznositas_diy_polc_design.jpg

Művészlelkek aranybányája

Úgy érzed dúl benned a kiaknázatlan kreativitás? Szívesen alkotnál valamit és már nagyon unod a sablonos alapanyagokat?

Elő az autógumikkal és éld ki a fantáziád, de aztán ha tárlat is nyílik a mesterműveidből, akkor ne felejts el meghívót küldeni ennek a mókusnak, aki az alapanyagot súgta! ;)

autogumi_ujrahasznositas_diy_kreativ_szobor_muveszlelek.jpg

Virágaid méltó helye

Tény és való, hogy virágtartó állványt és kaspót könnyebb belőle építeni, de valaki még egy egyedi vázát is kanyarított a látszólag biciklibelsőnek tűnő fekete anyagból. (Kérlek ne kövezz meg ha tévednék, én még egy biciklit sem tudnék szétszedni és használhatóan újra összerakni, Viszont ha van kedved egyszer megtaníthatnál valamikor.)

Bár részemről erős a gyanú, hogy minimum egy befőttes üveg vagy tejfölös pohár lapul mögötte, de ez mit sem von le a végeredmény látványából.

autogumi_ujrahasznositas_diy_kreativ_vaza_viragtarto_kaspo_viragallvany.jpg

Gondoltad volna, hogy a jobb felső sarokban látható képet egy külföldi közterületen fotózták? Bámulatos ez a haladó szellem, hogy szem előtt tartják még az autógumik újrahasznosítását is.

Vitrinbe vele!

Kitennél valamit a kíváncsi tekintettek kereszttűzébe, de pont kifogytál a nagyiféle vitrinből? Oda se neki! Jöhet egy jó ötlet, egy elkapott kocsi gumi és egy kis elszántság és máris kész az újrahasznosítás legújabb terméke. A versenyző motoros csávók érmeit és okleveleit csak ilyen kiállítóhelyen lenne érdemes mutogatni, szerintem.

autogumi_ujrahasznositas_praktikus_tippek_trukkok_2.jpg

Lépcső fedőréteg

Mondtam már, hogy a gumi nem csúszik, ráadásul a fel-le rohangászó kismókusok zaját is tompítja?! Kész főnyeremény! Nem is értem a felettem lakó miért nem ezt használja parketta helyett, lehet az orra alá kéne dugni ezt a cikket, hátha kedvet kapna hozzá.

autogumi_ujrahasznositas_praktikus_tippek_trukkok_4.jpg

Vizet is fakasztunk!

Jó bevallom ez a cím kissé túlzás, de mennyire menő már, hogy valakinek eszébe jutott, hogy a kútnál is jól jönne a régi autó/traktorgumi, csak aztán lyukas ne legyen! Bár nem látszik a képen, a készítő állítja, hogy gumi a titkos összetevő. Higgyünk neki!

autogumi_ujrahasznositas_praktikus_tippek_trukkok_5.jpg

Bunker bevonó

Kisebb veszekedés robbant ki, amikor több embernek megmutattam ezt a képet, hogy vajon minek burkolta be valaki régi autógumival a garázst?! Nem tudjuk a helyes megfejtést azóta sem, de elhangzott a próbateremhez szükséges hangszigetelés, a napsütéses óráknak köszönhetően a biofűtés, az eléggé rozoga beázás védelem, a túl sok szabadidő, az elvesztett fogadás és a szimplán elment az esze is.

Ha neked jobb magyarázatod van írd meg nekünk kommentben, mert nagyon furdalja a mókus oldalunkat a lehetséges ok. Amíg nem érkezik helyes megoldás itt a kép tanakodjatok rajta!

autogumi_ujrahasznositas_praktikus_tippek_trukkok_7.jpg

A mi válogatásunk itt, ami a gumik újrahasznosítására vonatkozott véget ér. De azért ne csüggedjetek, mert nem fogyunk ki a saját készítésű és főleg környezetbarát újrahasznosítási ötletekből! Hamarosan újabb elképesztő DIY ötletekkel várunk vissza.

 A gyűjtemény összeszedését a Provident támogatta.

design autó újrahasznosítás bicikli kert otthon barkácsolás autógumi virágültetés DIY

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr714816308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pattantyúk 2019.06.29. 22:43:47

Ahha, persze. Az autógumi VESZÉLYES HULLADÉK! Ráadásul ronda is.

Yossarian_M 2019.06.29. 23:03:27

Kimondottan ajanlott sotetzoldeknek, elsosorban lakasba. Jo sok mereganyag parolog el a gumikbol, legalabb hamarabb elpusztulnak.

Beer Monster 2019.06.30. 00:35:12

És mégis mivel kell elvágni?

Yossarian_M 2019.06.30. 06:48:58

@Beer Monster: Szted ezek a retardaltak tudjak??? Pont ez az ujrafeldolgozas legnagyobb problemaja a beleszott acelszalak miatt

peter3374 2019.06.30. 07:27:04

Ennel ocsmanyabb, prolib dolgot el sem tudok kepzelni.... Regen nagy divat volt falun, de szerencsere mar kezd eltunni

Fotósképző · fotoskepzo.hu 2019.06.30. 12:41:06

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Már gyerekkoromban, a hiánygazdaság-szocializmusban is utáltam az ilyen újrahasznosított autógumikat (játszóterek, virágágyás stb.) – de a kényszer (szegénység) miatt elfogadtam. De, azon meg ma is csodálkozom, hogy vannak még, akik ezeket értékelik, sőt, szépnek tartják...

surcapisca (törölt) 2019.06.30. 13:57:32

Akárki akármit mond, az autógumiból, raklapokból, pillepalackokból újragondolt, kreatív képzőművészeti, vagy építőipari remekelések, jópofiságok, ötletelések - mind, mind rondák úgy kültéren is, ne adj isten beltérben is. Még vannak debilek akik még mekkora találmánynak tartják az újrahasznosított szemét közepette élni!

lutria 2019.06.30. 14:31:38

És érdekes hogy ezek a gumik nem úgy néznek ki mindha 40-50e km-et használták volna vagy futóműhibából félrekoptak volna stb.,szinte mindegyiken megvan a profilmélység...

balogh z 2019.06.30. 18:02:12

Ahhoz hogy előállítsd a bunkerbevonáshoz szükséges gummennyiséget egy kisebb erőmű napi energiatermelését el kell flexelni - szóval rettentő hasznos dolog ez tényleg! A közben keletkező 3-4 kiló gumiporral mi a teendő, megy a kukába?

eßemfaßom meg áll 2019.06.30. 19:39:27

Sokat emel az ilyen posztok fényén, hogy maga a szerző annyira hisz a dologban, hogy egyetlen saját fényképet nem tud prezentzálni a témában :)

eßemfaßom meg áll 2019.06.30. 19:41:18

@balogh z: "A közben keletkező 3-4 kiló gumiporral mi a teendő" Fel kell szippantani, jobb mint a hangya :)

fda 2019.06.30. 20:02:05

Szerintem a poszt szerzője életében nem látott kopott autógumit. De nem is próbált belőle papucsformát, vagy lépcsőlapot kivágni!
Majd ha életében egyszer nekiáll flexszel (és megnézi az eredményt is) akkor nem vadász össze többé fotókat az internetről csak azért, hogy butaságokat írjon mellé.

Bambano 2019.06.30. 22:00:34

arról még nem is esett szó, hogy a gumi mennyire nehéz cucc.
például az a két, saccra vagy 245-ös gumi, amiből vitrint csinált az okostojás, ha nincs 60 kiló, egy deka se...
emelgesd csak. mikor ráesett a vendégedre.

Beer Monster 2019.07.01. 15:42:51

@Yossarian_M: Ha nem tudják, majd azért utánanéznek, hogy ne tűnjenek retardáltnak, és leírják.

ócskás 2019.07.03. 18:50:05

Hát mire a sík felületet előállítod a félig gömbölyűből...minimum érdekes.Akinek fogalma sincs az "anyagról ",csak az írhat ilyen hülyeségeket.

Tangooo 2019.07.04. 13:09:03

Igazi szocreál.
Egy kérdés a posztolóhoz: Mit jelent az a szó, hogy leszelektál?
(Csak meg ne magyarázza!)

CoolKoon 2019.07.09. 08:40:13

Azért van valami félelmetes abban, ahogy idesereglett a sok megkeseredett fikagép és ezerdanos szájkarate-mester. Talán még az első posztoló kommentje (relatíve) a legépkézlábabb, de ő se részletezte azt hogy mitől lenne veszélyes hulladék a gumi.

Beer Monster 2019.07.10. 14:12:24

@CoolKoon: A kommentelők "fikázása" helyett akkor most már csak időszerű megválaszolni, mivel vágjam már el azt a gumit.

CoolKoon 2019.07.10. 14:34:33

@Beer Monster: Én mondjuk pléhvágó ollót javasolnék. A vastagabb acélkeretekhez pedig flexet, igen.
süti beállítások módosítása