A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Vigyázat! Szuperhősök érkeznek a szülinapi bulikra! (5 klassz játékkal)

2018. szeptember 25.

A kismókusok életében a születésnapok kiemelt eseménynek számítanak, így nagyon fontos, hogy jól sikerüljenek. Manapság azonban a kisfiúk nem tűzoltók vagy vadakat terelő juhászok akarnak lenni, hanem szuperhősök. És miért ne lenghetné körbe a Marvel és DC univerzuma ezt a jeles alkalmat?

fius_szuletesnapi_buli.jpg

Ahhoz, hogy minden szuper lehessen, szükség van a szülők, keresztszülők és/vagy más felnőtt szárnysegédek elszántságára, némi kézügyességre és egy csipet fantáziára.

Mivel kinyitottad a cikket, az elszántság már megvan, a fantázia beindításához pedig tálcán kínálom a jobbnál-jobb ötleteket, így maradt a kézügyesség, amire rá kell gyúrni. De ne aggódj, mutatok olyan születésnapi bulikellékeket is, amiket egyszerűbb lesz megvalósítani, mint ahogy azt gondolnád.

Mindenek előtt puhatold ki, hogy az ünnepeltnek melyik a kedvenc karaktere Batman vagy esetleg Pókember? Ha mindegyiket egyformán szereti, akkor jöhet egy igazi szuperhős csúcstalálkozó, ahol nemcsak Amerika Kapitány, Vasember, Thor és Hulk de még maga Superman is megfordul majd.

Küldetés: összehívni a szuperhős rajongókat

A meghívók megjelenése tükrözze a buli témáját, hogy tudják a meghívottak is, hogy nem akármilyen összejövetel van készülőben. Nekem a köpeny hátoldalára írt meghívó az egyik kedvencem, de a szalagcímként feltüntetett parti is nagyon ötletes.

A képeket rákattintás után nagyobb méretben is meg tudod nézni, ha esetleg nem lenne szuperhős látásod. :)

szuletesnapi_meghivo_diy_fius.jpg

Dekoráció, mert a hősök köztünk járnak

Berendezhetsz a nappaliban egy megmentésre szoruló komplett éjszaki várost, a gyerekszobában pedig egy börtönt is, de ha a hagyományosabb dekor híve vagy, akkor az alábbi elemekből szemezgethetsz.

szuperhosos_szulinapi_buli_diy.jpg

Szupermenő játékok, hogy kellemesen teljen az idő!

Ezeket játsszák a szuperhősök, amikor épp nem a világot vagy egy bajbajutott hölgyeket készülnek megmenteni, legalábbis a mi titkos mókus forrásaink szerint. Mindegyik játék otthon is fellelhető alapanyagokból is készíthető viszonylag gyorsan és fájdalommentesen. :)

  1. Döntsd le a tornyot! Konzervekből, műanyag tárolódobozokból és egy vastagabb kartonlapból vagy műanyag korongból készül. A játék lényege, hogy Amerika Kapitány pajzsával le kell dobni annyi szuperhős emblémás dobozt, amennyit csak lehet. Az nyer, akinek három dobás után egy sem (legkevesebb) marad az állványon.
  2. Öltöztesd fel Batmant! Kartonból ki kell vágni a batman logót vagy akár az övét és a maszkját is, majd egy rögzített táblára bekötött szemmel, fel kell tenni őket. Az odaragadást többféleképp el lehet érni pl. mágnessel, tépőzárral, gombostűvel stb.
  3. Dobj át a karikán! Egy nagy kartonlapból ki kell vágni több különböző méretű karikát és gumilabdával vagy babzsákkal át kell dobni rajta. Akinek az összes csatakiáltás vagy szuperhős jel hamarabb összegyűlik, az a nyertes.
  4. Kötözd meg a bűnözőt! Kell önkénteseket toborozni a partin, akik nem bánják, hogy egy időre megfosztják őket a szabadságuktól. Színes WC-papír gurigák vagy szalagok segítségével kell őket minél alaposabban megkötözni. Itt nincsenek nyertesek és vesztesek, de a móka garantált.
  5. Szuperhős bowling! Ugyan úgy kell játszani mint az eredeti bowlingot, csak itt lencsével, vízzel vagy homokkal töltött szuperhősnek öltöztetett 2 literes műanyagüvegeket kell letarolni a gurítással.

szuletesi_bulira_jatekok.jpg

Vannak olyan kiegészítők, amik egyszerre szolgálnak hangulatteremtő díszletként és remek játékkellékként. Kell ennél több?

Dekoráció és játék egyben

Remek fényképeket lehet készíteni a siserahadról, ha hajlandók a játék hevében lefékezni egy fél percre. Ha megmutatod ezeket az eszközöket, tuti kedved kapnak a pózoláshoz.

batman_szuletesnap.jpg

Ha beindul a hangulat, kell egy kis frissítő. Hat igazán menő üdítő tálalást hoztam és ha elfogadsz egy tanácsot, olyanra készíted őket, hogy még a legelfoglaltabb szuperhős tanonc is könnyen rátaláljon a sajátra.

Szuperhős energiaitalok tálalva

szulinapi_buli_innivalo.jpg

Ki bírná az iramot, némi energia bevitel nélkül? Kérdezzük csak meg Flasht, hogy milyen fontos, hogy mindig legyen kézközelben valami harapnivaló.

Szuper képességeket adó finomságok

Nincs olyan menü vagy ropogtatnivaló, amit ne lehetne felturbózni egy kis akcióhős beütéssel!

szulinapi_buli_kisfiuknak.jpg

El is érkeztünk a szülinapi buli legfontosabb finomságához.

A barátságos és közkedvelt torta

Ha úgy érzed, hogy ennyi szuperhős után, te is különleges erőre tettél szert, és neked piskóta egy tortát elkészíteni, akkor válogass kedvedre. De ha profi segítséget kérsz egy cukrászdában, akkor sincs semmi gond, elvégre Batmannek is ott van Alfréd és Robin is. ;)

szuperhosos_szulinapi_torta.jpg

Végül, de nem utolsó sorban jöhetnek az ajándékok!

Ajándék csomagolási ötletek

Egy ilyen klasszul kivitelezett buliba kár lenne Micimackós csomagolópapíros ajándékot átadni, inkább legyen ez is mint minden más hihetetlen, akárcsak Hulk vagy csodálatos, mint Pókember.

avangers_szulinapi_buli.jpg

Ha a buli véget ért, nem maradt más hátra mint eltüntetni a romokat. Sajnos kedves mókusmamák és mókuspapák erre még egyetlen szuperhőst sem találtak ki. Milyen érdekes, hogy az akciók után sem Vasember, sem pedig Thor nem megy vissza seprűvel a kezében rendbe rakni a lezúzott várost. Írni kellene a rajzolóknak, hogy ez bizony nem járja. :)

A legjobb játékokra sem kell sokat költened, mindig van spórolós, kreatív megoldás. Nézd csak! 

szülinap buli dekoráció DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr2514234939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása