A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Egy befőttesüveg 11 élete - több mint 50 inspiráló képpel

2018. július 23.

Nálad is rendszeresen kiürülnek a befőttesüvegek, amikkel jó lenne kezdeni valami hasznosat? Akkor itt a remek megoldás, hiszen számtalan módon felhasználhatók. Mutatom is mindjárt az első 11 megoldást.

befottesuveg_felhasznalas_3.jpg

A mókusoknak két fő jellemvonásuk van:

  • szenvedélyes gyűjtögetők, mert utálnak kidobni dolgokat
  • szeretnek kreatívkodni és házilag alkotni 

Hát így esett, hogy elkezdtek itthon gombamód elszaporodni a kiürült befőttesüvegek. Amikor kifogyott belőle a lekvár vagy a savanyúság, nem volt szívem levinni a szelektívbe, szóval elkezdtem azon agyalni, hogy mit is kezdhetnék velük. Igazán meglepődtem, amikor kiderült, hogy rengeteg praktikus felhasználási módja is létezik.

Tartósított vakáció

Lehet, hogy a nyári napsütést nem lehet üvegbe zárni, de az érzést igen. Ezentúl a tengerparti nyaralások emlékére készíts egy ilyen örök emléket néhány perc alatt. Akárhányszor ránézel majd a polcon, mindig el fogsz mosolyodni és legszívesebben máris a naptejedért nyúlnál.

befottesuveg_felhasznalas_2.jpg

Üvegbe zárt fénykép

Nem kell többet drága fényképkeretre költened, mert erre a célra a befőttesüveg is megfelel. Olcsó és egyedi hangulatot kölcsönöz a családi képeknek. Megsúgom, hogy ezt a kellemes sárga hatást olívaolajjal tudod majd elérni.

befottesuveg_fenykep_keret_diy.jpg

Szezonális minidekoráció

Ha a baráti körben szoktatok kézzel készült ajándékokat is adni egymásnak, akkor itt egy remek ötlet hozzá. Bármilyen stílusúra vagy alkalomhoz elkészítheted a saját mini világodat.

karacsonyi_dekoracio_hazilag.jpg

Szerelmi vallomások

Szerintem bármelyik mókuslány (és persze fiú) szíve nagyot dobbanna, ha egy ilyen üveggel meglepnék.

f03829e7cdaf3dc0a06c1af8985210d0.jpg

Nekünk van itthon egy hasonló, csak mi az év közben történt jó dolgokat szoktuk felírni és beledobálni. Minden szilveszteri készülődés ennek az üvegnek az elolvasásával szokott kezdődni. Próbáld ki egyszer!

Edény ebédhez és más finomságokhoz

Uzsonnásdoboz és desszerttálka helyett is kitűnően használható. Csak rajtad múlik, hogy milyen ínycsiklandó mókuskedvencekkel töltöd meg.

befottesuveg_felhasznalas.jpg

Most, hogy mi már jóllaktunk, ideje megetetni kerti barátainkat is...

Mókus- és madáretető

Az a szuper a befőttesüveg segítségével készült etetőkkel, hogy szárazon tartják a mókuseledelt és még látni is lehet a kis majszolót evés közben.

madareteto_hazilag_diy.jpg

Lámpaállvány befőttesüvegből

A saját kezűleg készített bútorok igazi ékkövei lehetnek otthonodnak. Egy picivel több időt kell rá fordítani, de megoldható és csodálatos lesz a végeredmény. Mindenesetre ne a nagyi kedvenc, antik olvasólámpájának a szárán gyakorolj, ha kérhetem! Vagy ha jót akarsz! :D 

lampa_befottesuvegbol.jpg

Mini növény ültetvény

Ha befőttesüvegbe szeretnél ültetni, akkor a locsolással csak óvatosan, mert itt a felesleges víz nem tud alul kifolyni. Attól tartok, én nem tudnám őket életben tartani. Kár, pedig olyan cukik.

novenyek_uvegben.jpg

Egyedi persely

Nálatok szokás még a kis mókusoknak odaadni az aprót a perselybe? Ha igen, akkor biztos nagyon örülne, ha az egyik esős délután közösen elkészítenétek a saját pénzgyűjtő üvegecskéjét. Na és persze a munka végeztével rögtön adhatsz is neki némi kezdőtőkét. ;)

persely_keszites_hazilag.jpg

Itókás üveg

A befőttesüveg maga mögé utasítja a poharakat, de még a bögréket is. Manapság annyira népszerűvé vált ez a megoldás, hogy szinte bármelyik boltban lehet kapni ilyen gyárilag készített üvegeket és a nyári bulikon kívül még az esküvőkön is rendre megjelennek. De minek is költenél rá, ha magad is elkészítheted?

befottesuveg_pohar_bogre.jpg

A két személyes kedvencemet külön is megmutatom:

diy_poharak.jpg

Színes ceruzatartó

Valószínűleg minden íróasztalon áll egy ceruzatartó. Na de milyen? Ez a nem mindegy!

Egy ilyen ceruzatartóból kivett íróeszközzel csakis szép gondolatokat vethetsz papírra.

ceruzatarto_hazilag.jpg

Azt hiszem,  egy rövid időre most nem lesz gondom a befőttesüveg felhasználásával. De mivel folyamatosan újratermelődnek a kiürült darabok, így hamarosan jövök a következő válogatással! :) Addig inspirálódj hasonló szuper ötletekből és jelezz vissza, hogy tetszett! Kattints a következő cikkre is, hogy még több mindennel feldobhasd otthonod! 

gyerek nyár inspiráció ötlet otthon diy kreativitás befőttesüveg

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr2514102907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.08.05. 20:57:21

Nagyszerű blog, érdekes cikk a befőttesüvegekről, hogy 11 életük van. :) A spórolásról jut eszembe www.ujsagomat.hu/
süti beállítások módosítása