A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A fürdőszoba-rendszerezés és rendrakás első 7 vasszabálya

2017. augusztus 29.

A háztartások jelentős részében az egyik legkisebb helyiség a fürdőszoba. Néha még arra sincs elég tér, hogy elkülönülhessen a WC-től. Ennek ellenére rengeteg holmi tárolásáért felelős, nem meglepő, hogy nehéz benne rendet tartani. Most ebben leszek a segítségedre néhány ötlettel.

furdoszoba_rendszerezes.jpg

A fürdőszoba-rendszerezésnek három titka van, ami talán egyértelműnek tűnik, mégsem tartjuk be őket! Lássuk!

1. Találd meg a rejtett zugokat, hasznosíts minél több helyet, hogy legyen hol tárolnod a holmidat. Ez különösen akkor fontos, ha neked is csak egy minifürdőszoba jutott.

2. Amit nem tudsz elrejteni vagy szekrénybe tárolni, az legyen dekoratív elrendezésű és tetszetős a szemnek.

3. Mindennek legyen egy fix helye, legyen rend és átláthatóság. Ez nem mellesleg a takarítást is nagyban megkönnyíti majd, meglátod!

wc-papir-guriga_dekor.jpg

És most jöjjön az első 7 szabály, amiknek ha csak a felével foglalkozol, máris nagyobb rend lesz a fürdőszobádban és hipp-hopp el tudsz rejteni olyan dolgokat is, amiket most csak valahová ledobsz, mert nincs helye.

1. Hajtóvadászat a milliméterekért

Pakolni és rendszerezni akkor a legegyszerűbb, ha van hozzá elég hely, eddig tiszta sor. Szóval, aknázd ki a rendelkezésedre álló teret, kutasd fel, hogy hová lehetne becsempészni egy polcot, kosarat vagy néhány akasztós tárolót.

De ne feledd a másik két fontos kritériumot sem: legyen esztétikus a végeredmény, és gyorsan átlátható, ha keresnél valamit. A fürdőszobában (legalábbis nálam) akkor szokott valami sokáig porosodni egy tárolóban, ha nem férek hozzá kényelmesen, és így szép lassan feledésbe is merül. Tanulj az én hibámból és mielőtt nekiesnél a fürdőszoba végigpolcozásának, gondold át, hogy mit hova szeretnél tenni, és - szerintem a legfontosabb - hol keresnéd a legtöbbet.

2. A mosdókagyló alatti terület sem feltétlen fekete lyuk

Folytassuk  az egyik legegyértelműbb hellyel, ami mégis sokaknál kihasználatlanul tátong. Lehet a mosdókagyló alatt épített pult, a szekrényben pár polc vagy egy függönnyel elrejtett tároló is. Egy átgondolt és ügyesen berendezett mosdókagyló alatti terület csodákra képes. Neked ott a szennyeskosár van? Felkészültem ám a kifogásra, de akkor sem kell kétségbe esned, mutatom a többi zegzugot is a fürdődben, amit kiaknázhatsz. Kattints a képre a galéria megnyitásához!

3. Térnyerés a kád vagy zuhanykabin körül

A kád területe sem veszett el teljesen, ha pakolásról van szó. Nem bizony! Bár a kád szélére szoktuk leggyakrabban leszórni a tusfürdőket és samponokat (bevallom eddig én is így csináltam), azért ennél létezik sokkal tetszetősebb megoldás is. Ráadásul nem tudom te hogy vagy vele, de én rendszeresen leverem a flakonokat, és lehajolgatni sem esik jól értük.

Jöhetnek még inspirációs gyűjtőcikkek? Lájkolj, iratkozz fel, jegyezd meg a nevem, írj rám és szeress! Jobbnál jobb cikkekkel hálálom meg! ;)

Ha a kádadat csak fürdésre használod, akkor lehetőséged nyílik polcokat tenni a kád feletti falra. Ha te viszont vegyesen szeretsz zuhanyozni és fürdeni is a kádban, akkor a kád alatti területet ajánlom figyelmedbe. Na, mit szólsz, milyen réseket találok én neked a fürdőszobádban? Kattints a képre a galéria megnyitásához!

4. Szekrénykihasználás - haladó szint

Használj a fiókokban rekeszes tárolókat (érdemes egy pillantást vetni a háztartási boltokban kapható evőeszköztartókra), vagy kisebb-nagyobb méretű dobozokat, kosárkákat. 

Ha elszeparálod egymástól valamilyen tulajdonság szerint a cuccaidat (pl. méret, funkció), sokkal gyorsabban fogsz tudni keresni közöttük, és szívesebb is fogod használni őket, ha rendben vannak. A sminkes, krémes, gyógyszeres apróságokat például leválogathatod aszerint, hogy melyik testrészedre használod őket.

Ha szeretnéd megtudni, hogy milyen gyógyszereket és gyógyhatású készítményeket érdemes otthon tartani a házi patikádban,
olvasd el a korábbi cikkünket!

  • A cetlik és feliratok segítik az eligazodást, és a rend fenntartásához is nagyobb kedvet csinálnak. Próbáld ki!
  • A szekrények ne legyenek túl mélyek, mert egy idő után nem fogod átfúrni magad a sorok között, hanem csak legyintesz az eredetileg kiszemelt eszközre.
  • A polcok magasságát úgy határozd meg, hogy a várható legmagasabb eszközödet is kényelmesen ki tudd majd emelni a többi fölött/mellett, ne kelljen elfordítani és birkózni vele egy sort minden kivitelnél.
  • A tükör mögötti területből is érdemes hasznot kovácsolni. Ha nem tetszenek a hagyományos tükörkinyitós megoldások, akkor válaszd az oldalról kihúzhatós megoldást, mint amilyen az egyik képen - a kedvencemen - is van. Kattints a képre a galéria megnyitásához!

Ne feledkezz meg a szekrény ajtajának belsejéről sem. Kisebb holmi tárolására tökéletesen alkalmas lehet, csak fel kell csavarozni vagy ragasztani néhány tárolópolcot. Ezek aztán bármit elnyelnek a kis limlomtól, a kozmetikai cuccokon keresztül a pirulákig. 

5. A legkisebb helyiség ízléses raktárosítása

Ha szerinted nálad egyetlen guriga WC papíron kívül semmi nem fér el, mert már így sem tudsz megfordulni a WC-ben vagy a kis fürdődben, ráadásul az orrod is eléri az ajtót, ha becsukod, akkor van egy jó hírem számodra. Számtalan nagyon kreatív ember nyomán már csak válogatnod kell, hogy neked melyik tárolási módszer a legszimpatikusabb. Nézd! Nézd! Kattints a képre a galéria megnyitásához!

6. Kreatív WC-papírtartók

Ha kevés WC-papír van otthon, az kellemetlen meglepetéseket tartogathat, amikor hirtelen elfogy... juj... a nagy mennyiség tárolása pedig nem egyszerű feladat. Főleg, hogy sokan inkább elrejtenék azt, és nem akarják kirakni a kirakatba. Több tetszetős, vagy éppen aranyos ötletre bukkantam ezzel kapcsolatban. Nekem a baris az abszolút kedvencem... Ezentúl álmatlan éjszakáimon fejben nem a bárányokat, hanem a WC barim gyapjúfodrait fogom számolgatni. Kattints a képre a galéria megnyitásához!

7. Rakjuk rendbe a mosdókagyló körüli területet is!

Vannak olyan fürdőszobai kiegészítők, amiket nem tudunk és nem is lenne praktikus elsüllyeszteni, ezek bizony maradni kénytelenek a kirakatban. Hát akkor tegyük ennek megfelelően látványossá a végeredményt! Itt az ideje, hogy kifényezd a nagyid gyümölcskínálóját, vagy beszerezz egy pazar talpas pohár szettet vagy egy üveg-tárolóedény készletet. Ezek után már neked sem lesz gusztusod a gyári műanyag szappanadagolókra, ezt megígérem! Kattints a képre a galéria megnyitásához!

Huhh... én kicsit elfáradtam már a gondolattól is, hogy nekikezdjek, de közben igazán inspiráló volt a képeket összeszedni! Te hogy vagy? :)

Mára befejeztem, de hamarosan jövök a folytatással: jönnek az igazán csajos cuccok, piperék tárolása, elektronikai kütyük, de lesz helye a szemétnek és a szennyesnek is. Izgi, ugye? Tarts velem legközelebb is! (Ez kicsit TV-reklámos volt, úgyhogy most kell elmennem aludni!)

Tetszett? Mutasd, mennyire! Ha csak jájkolsz, szeretlek... ha kommentet is írsz vagy feliratkozol az új cikkeinkre (jobbra lent, egy piros csengő), akkor imádni foglak! <3 Várlak!

A cikk megírását a Provident támogatta.

inspiráció tárolás bútor otthon fürdőszoba rendszerezés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr6112775338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltánné Ani Krisán 2022.11.06. 05:09:05

Zseniális ötletek!Nagyon tetszett!
süti beállítások módosítása