A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts csocsót házilag, cipősdobozból! +fotók +leírás

2016. december 21.

Vannak játékszerek, amik elkészítése legalább akkora móka, mint maga a játék! Így van ez ezzel a cipősdoboz-csocsóval is, ami hihetetlen örömet képes okozni a kismókusoknak!  

ciposdoboz_csocso_hazilag.jpg

Akár ajándékba készíted neki, akár együtt készítitek el, mindenképp egy olyan játék kerül ki a kezed/kezetek közül, ami igazán egyedi lesz és felejthetetlen pillanatokat fog okozni a vele való mókázás.

Egyszer  egy kismókus mesélte nekem, hogy milyen jót csatáztak, ő és a tesó valamivel, aminek nem tudja a nevét. Mondtam neki, hogy írja körül, hogy nézett ki és én majd megpróbálom elképzelni és kitalálni, mi is lehetett ez a csoda dolog.

El kellett képzelnem egy dobozt, aminek nincs teteje, botok vannak átszúrva rajta, amikre kis figurák csimpaszkodnak… Persze, hogy a csocsó! De nekem megmaradt a fejemben az elképzelt kezdeti kép a dobozról, a botokról és arról, hogyan készíthetnének közösen otthonra egy mini változatot?

Hihetetlen, de majdnem bármit elkészíthetünk otthon is, szinte fillérekből, akkor miért költenénk rá? Ha egyetértesz, kövess facebookon, hogy sok ilyet mutathassak még! ;)

Nézd csak! Nekem így sikerült:

csocso_hazilag_ciposdobozbol.jpg

Amiből készült:

hazi_csocso_hozzavalok.jpg

- 33x22x11 cm-es kemény karton-cipősdoboz
- 5-5 db műanyag csipesz, kétféle színben
- 4 db papírgolyó
- 1 db pingponglabda (de vész esetére jó, ha van pár pótlabda ;))
- ragasztó, szigetelőszalag
- csavarhúzó, sniccer
- filctoll, vonalzó
- akrilfesték
- ecset (nem kötelező)
- 4 db fa növénykaró (kertészeti boltban vettem, de helyettesíthető erősebb hurkapálcikával vagy grillpálcikával)

Ötlet: ha nincs kéznél-háznál papír- vagy fagolyó, akkor használhatsz “csőrös” palackkupakot. Pont ráillik a pálca végére. ;)

Ha kedvet kaptál, hogy másokat is saját készítésű ajándékkal lepj meg, akkor olvasd el ezt a cikket 10 ötletes karácsonyi ajándékért!

Így készítsd a házi csocsót!

Mérd ki a két kapu és a lukak helyét a dobozon. Figyelj a magasságra és a távolságra, hogy forgatásnál ne akadjanak össze a játékosok!

Fúrd ki a lukakat a csavarhúzóval és vágd ki a kapukat a sniccerrel!

hazi_csocso_ciposdoboz_lukak_es_kapuk.jpg

Húzd fel a csipesz-focistákat a pálcákra, egyenlő távolságokra. Nekem pont illeszkedtek, de ha lötyögnének, akkor kis ragasztóval rögzítsd őket!

Szigetelőszalaggal ragaszd körbe a kapukat! Ez nemcsak dekorál, hanem védi is a vágott papír széleit.

Fesd ki a stadiont! A pálya talaja természetesen zöld, az oldalfalakhoz bármilyen színt választhatsz, ami nem egyezik a játékosok mezével. Ha megszáradt a festék, filctollal rajzold fel a felező vonalat, a gólvonalat és a középkezdés pontját (ha nem tudod, miről beszélek, másolj! :)).

hazilag_keszult_csocso_ciposdobozbol_festes_rajzolas.jpg

Állítsd pályára a játékosokat - figyelj arra, hogy a pálcákat ellentétesen illeszd be! Ragasztózd be a pálcák hegyes végeit és a papírgolyókat a rajtuk található lyukaknál szúrd fel a pálcákra. A papírgolyókat lefestheted a csapatok színeire.

Ötlet: sokaknál az a szokás járja, hogy a szülinapi meghívóra mindig ráírják, hogy “Ha ajándékot hozol, kérlek legyen saját készítésű!” Ilyen alkalmakkor is nagy örömet lehet szerezni a cipősdoboz-csocsóval.

Középkezdés pingpong labdával… éééés... indulhat a mérkőzés!

hazi_csocso_jatek_ciposdobozbol_1.jpg

Jó ötletnek tartod a házi csocsó elkészítését ajándékba? Kövesd mókust, mert az ilyenekben nagyon jó! De tényleg! ;)

A cikk megírását a Provident támogatta.

gyerek spórolás csocsó kipróbáltuk saját készítésű cipősdoboz DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr5612055119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása