A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts bababútorokat házilag, varrás nélkül, fillérekből! + fotók + leírás

2016. június 30.

Ha lánymókuskád van, és imád babázni, nektek szól ez a cikk! Nem kell ezreket költeni egy klasszikus stílusú szuper kircsi bababútorért, ugyanis a mosogatószivacs és egy PET-palack alja bőven elegendő a bútorgyártáshoz.
bababutorok_hazilag.jpg

Szóval, fillérekből kész is a gyermeked álma, ráadásul nem az a gagyi műanyag izé lesz a végeredmény. Figyelj!

El nem hinnéd, milyen egyszerű elkészíteni ezt a kanapét és a hozzá tartozó puffot. Ráadásul, ha van otthon egy-egy félrerakott anyagdarabka meg ez meg az, amit sosincs szíved kidobni, most hasznát fogod venni! Így az anyagi ráfordítás kb. nulla forint lesz! Ha vérbeli mókus vagy - amiben biztos vagyok -, akkor tuti, hogy sok minden lapul a kamrádban. :)

Ha kíváncsi vagy, hogyan készíts fillérekből raklapbútort otthonra,
olvasd el ezt a cikket is! Kattints! --->

No, de térjünk vissza a bababútorokhoz... Ne, most komolyan, annyira kár, hogy emberméretű kanapét nem tudok csinálni, hiszen milyen könnyű lenne és egyszerűen beleszerettem. Bízom benne, hogy te is így leszel vele!

bababutor_hazilag_ragasztva.jpg

Amire szükséged lesz

Kanapéhoz:

bababutor_kanape_hazilag.jpg

- kartonlap (valamilyen műszaki vagy bonbonos doboz)
- 2 db mosogatószivacs
- anyagdarabka (olyan kordvastagságú, vagy farmer)
- ragasztópisztoly (tudod, az a műanyag olvasztópisztoly a szilikonbetéttel)
- hurkapálc(ik)a (ha akarsz lábakat)
- vizes bázisú üvegfesték, amit ajándékba kaptunk, de sose használtunk el, mert fekete - persze csak ha szeretnél lábakat. Lábak nélkül is elvan a kanapé, vagy más festékkel és más fadarabbal is! De tényleg! :)

Puffhoz:

bababutor_puff_hazilag.jpg

- PET-palack alja
- kartonlap
- puha anyagdarabka, vagy valamilyen tömőanyag, de lehet kemény is az a puff, a babának szerintem tökmindegy, nem hiszem, hogy panaszkodni fog! :P
- anyagdarabka (olyan kordvastagságú, vagy farmer)
- ragasztópisztoly

Ja és említettem, hogy még varrni sem kell, csak simán ragasztunk mindent? Juhhhéj!

Szeretsz spórolni? Szereted a saját készítésű dolgokat? Szereted, ha kipróbált tippet kapsz, pontos leírással? Ezt mókusnál mind megkapod! Csak egy lájk! ;)

Kezdjük a kanapéval!

1. Fogod a két szivacsot, összerakod, és akkora méretű kartonlapot vágsz ki, mint a két szivacs. Utána a kartonlaphoz ragasztod a szivacsot. Egyszerű!

2. Megfogod a méretre vágott anyagdarabot és a ragasztópisztoly segítségével hozzáragasztod a szivacshoz, úgy. hogy ha lehet, ne legyen rajta gyűrődés (bár, most az is divat).

3.Kartonból kivágod a kanapé háttámláját, az oldalsó kéztartókat, és ezeket is szépen bebugyolálod az anyaggal, a ragasztópisztoly segítségével. Még csak a harmadik pontnál tartunk és már kész is vagy mindjárt! :)

kanape_diy_bababutor_igy_keszitsd.jpg

4.Összeragasztod az elemeket. Ezzel lényegében meg is van a babakanapé. Ha szeretnél lábakat és párnákat gyártani hozzá, ahogy én is tettem, az sem bonyi, mutatom.

Lábak

Összeragasztasz 3 db hurkapálcát háromszög alakban, majd lefested az üvegfestékkel. Ha kész, ragaszthatod is a kanapé aljára, szintén a ragasztópisztollyal.

bababutor_kanape_ragasztasa.jpg

Párnák

Téglalap alakú anyagot vágsz ki, úgy, hogy összehajtva négyzet alakú legyen. (Itt most muszáj egy kicsit varrni, de akár ezt is ragaszthatod, csak nagyon vigyázz az ujjadra!) Kitömöd, és már kész is vagy!

bababutor_kisparna_hazilag.png

 No, ugye, hogy nem volt nehéz?

Jöjjön a puff!

Ha még bírod, jön a puff is, de ez sem bonyolultabb, sőt.. szerintem egyszerűbb. Ja, és nem utolsósorban: saját kútfő (mókus örül a fülének és megsimogatja az okos buksiját). ;)

1. A PET-palackot levágod a megfelelő méretűre, majd az alját kartonpapírral beragasztod.

2. Kivágod az anyagdarabokat, a külső részt és a puha dolgot (de mint mondtam, kihagyhatod a puha anyagot, mert a Barbie úgyse fog nyafogni :P), és elkezded az anyagot a PET-palackra ragasztani.

bababutor_puff_pet_palackbol.jpg

FONTOS: sose érj a PET palackhoz a ragasztópisztollyal, mert megolvad! Mindig az anyagra kend a megolvadt szilikont!

3. Fogd meg a másik anyagdarabot, amit majd a PET-palack köré fogsz ragasztani, hajtsd vissza egy kicsit, ahogy a képen látod, és úgy ragaszd oda a PET-palackhoz.

4. Most már csak az aljához kell odaragasztani az anyagdarabot, és kész is!

bababutor_puff_diy_pet_palackbol.jpg

Ugye hogy milyen egyszerű volt?

Jó tanács

Egy gyors, de nagyon hasznos infó a ragasztópisztoly használatához, ha te még nem vagy gyakorlott: Ha benyálazod a kezedet és úgy simítod végig a forró olvasztott műanyag ragasztót, nem fog megégni az ujjad, ráadásul egy nagyon szép sima felületet fogsz kapni. Jóóóól van, tudom, undi, de hasznos, ráadásul a csap ilyenkor messze szokott lenni. Hidd el, tapasztalat!

Tehát: ha teheted, készítsd el te magad a kismókus játékait, hiszen olcsóbb és sokkal jobb lesz, ráadásul olyan színben, mintában, formában, ahogyan ő szeretné! ;) Ja, és gyere facebookra, a mókuscsapatba! 

A natív cikk megírását a Provident támogatta.

ajándék ötlet bútor házilag kipróbáltuk bababútor saját készítésű gyerekjáték DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr938856930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása