A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ha nem így veszed az autópálya-matricádat, akkor van egy rossz hírem!

2016. június 28.

(x) Autópálya-matricát többféleképpen is tudunk vásárolni: ezek igazából 3 nagy csoportba foglalhatóak:

  1. amikor lesz matricánk - de magas pluszköltségért,
  2. amikor lesz matricánk - a legkevesebb pluszköltséggel, sőt... akár minden pluszköltség nélkül, valamint
  3. amikor matricánk is lesz, nem is a legdrágább és még kapok is valamit.

autopalya_matrica_vasarlas_bankkartyaval.png

Jól hangzik, ugye?

Honnan tudhatom, hogy a vásárlásomat nem terheli plusz költség?

Ökölszabálynak megfelel, hogy ha bankkártyával kell fizetni akkor az nem fog nekünk pluszköltséget jelenteni (természetesen az alap bankkártyafenntartási díjakon felül - hiszen anélkül bankkártyánk sem lehetne). Mi a legtöbbször MasterCard-ot használunk. És te? Ebben az esetben is van olyan megoldás is, ahol egyáltalán nem kell pluszköltséget fizetnünk, de van több olyan, ahol azért egy minimális költséget, ún. kényelmi díjat kell fizetnünk, de nem fog fájni (190 Ft jelenleg)! 

Így nem érdemes matricát venni

  • SMS
    Ugyan ez az egyik legkényelmesebb vásárlási mód, azonban a matrica árán felül 2 SMS árát + 200 forint tranzakciós díjat is ki kell fizetnünk. Úgyhogy ha nem csak 1 perced maradt útközben - a hátsó ülésen épp kiszorítósdit* játszó kismókusaiddal -  megvenni a matricát, akkor ne így vedd, mert feleslegesen fizetni nem móka. Viszont előnye, hogy magát a matrica árát nem most kell kifizetned, ráérsz hó végén, a mobilszámláddal. Addig meg felteheted a pénzt a pirosra éééés miután elbuktad, kifizeted a számlát is. ;)

* Mi az a kiszorítósdi játék?

Anyum legnagyobb örömére a testvéremmel ezt játszottuk hosszú (és rövid utakon) hátul. A lényege, hogy ha az autó jobbra fordult, akkor a jobb oldalon ülő gyerek a lábát az ajtónak támasztva a szuszt is kiszorította a másikból. Bal kanyarnál meg jött a revans. Persze közben üvölteni kellett, hogy “Kanyaaaar!”. Igazából ez csak egy felnagyított centrifugális + testvéri szeretetes erő, ami csak akkor ért véget, amikor anyum lehúzódott rendet vágni köztünk. :D

Ha szereted a különböző fizetési lehetőségek bemutatásáról szóló körképeket, mindenképp lájkold mókust, mert még sok ilyet hoz! 

Így kerül neked a legkevesebbe maga a vásárlás

  • Benzinkúton
    Meg kell állni, be kell menni, sorba kell állni. Folytassam? Jó, ha már tankolni úgyis meg kell állni, akkor ez már csak egy plusz tétel. No meg itt a matrica díját nem terhelik már egyéb költségek és legalább már tudunk kp nélkül bankkártyával is fizetni. Azonban ki kell szállnunk az autóból...
  • Okostelefonnal
    Alkalmazások segítségével kényelmesen és gyorsan letudhatjuk az autópálya-matricázást, ráadásul itt is csak 190 Ft ún. "kényelmi díj" terheli.. Ezek technikailag bankkártyás vásárlások. Például az OTPay-t használva hozzárendelem a MasterCard-omat és akkor már csak pár kattintás és letudva a nyűg.
  • Online (http://www.autopalyamatrica.hu/ https://ematrica.nemzetiutdij.hu/hu
    Több weboldalon keresztül is be tudjuk szerezni a matricát az autónkra. Közös bennük, hogy mindenhol fizethetünk biztonságosan, bankkártyával. Az első linken levő oldalon kell fizetni kényelmi díjat, a második linken azonban még azt sem, így ott tényleg teljesen pluszköltségektől mentesen vehetjük meg az autópálya-matricánkat! Happy!

Figyelj! Így kapsz még valami pluszt is!

  • Online - itt: http://e-autopalyamatrica.hu/
    Igazából csak ezt az egy oldalt találtam, ahol matricám is lesz, kártyával tudok biztonságosan fizetni és még adnak is valami ajándékot: mégpedig 6 hónap baleset-biztosítást. Mivel ingyen van, így naná, hogy elbírja a kosarunk. Ez egy igazán jófej dolog tőlük.

Tehát: ha egy autópálya-matrica vásárlásából is szeretnéd a legtöbbet kihozni, akkor érdemes mindig a biztonságos kártyás vásárlást választani. Ha pedig még ajándékot is kapunk, az már csak hab a tortán! :)

Ezt a natív cikket a MasterCard szponzorálta.

vásárlás online spórolás bankkártya körkép összehasonlítás autópálya matrica

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr38852590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása