A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Mi is készülhetne az utolsó szem eperből, mint egy szuper kézápoló! +fotók +recept

2015. június 15.

epres_krem_borre.pngKivételesen nem megesszük, de külsőleg is legalább annyira hatékony az eper, mint belülről. Tudtad? Megmutatjuk, hogyan készíthetsz belőle egy szuper bőrpuhító kézápolót 2 perc alatt.

Ha epres piskótát akarunk csinálni vagy annyit enni belőle, hogy már a fülünkön jöjjön ki, akkor bizony számít az ára és jobb, ha "Szedd magad!" eperföldekről szerezzük be ezt a finomságot, de ehhez a bőrápoló praktikához csak 1-2 szem kell, úgyhogy kapd fel és készítsd el ezt a masszát, amit imádni fog a bőröd.

Mókus imádja a házi készítésű, természetes szépségápolókat. Ha ezzel te is így vagy, kövesd őt facebook-on is!   

 Hozzávalók

  • 1 szem eper
  • 1 teáskanál joghurt
  • 2 csepp tiszta levendula-illóolaj

hozzavalok_epres_kremhez.png

A receptet Kati-Patikától kaptuk, akinek nem ez az egyetlen hasznos és jótékony tippje, úgyhogy futás és ismerkedj meg vele is! ;)

Hogyan készül?

Mókusegyszerű és tulajdonképpen a képek önmagukért beszélnek, de 3 pontban azért segítek! ;)

  1. Nyomd szét az epret egy villával vagy ha egyből nagyobb mennyiséget készítesz, turmixold (maradhat kicsit darabos, nem kell, hogy eperlé legyen belőle)!
  2. Keverd hozzá a joghurtot, akár csak egy (fa)kanál segítségével, de már ne turmixold!
  3. Cseppents hozzá pár cseppet a levendula-illóolajból, kavarj rajta kettőt és kész! 

joghurtos_epres_krem.jpg

Hatása

Egyrészt hűsíti a bőrt és segíti az elhalt sejteket eltávolítani. Ami még pluszban nagyszerű az eperben, hogy segít halványítani az öregségi foltokat és a szeplőket!

Érdemes naponta egyszer elkészíteni a kézpakolást, sőt, bátran használhatod az arcodon is (de ott csak hetente egyszer)! *

*Ha allergiás vagy az eperre, ne használd, ha pedig nem tudod, akkor először a kézfejeden teszteld egy kis felületen! 

epres_joghurtos_krem.png

Hogyan használjam?

A pakolást este lefekvés előtt a legjobb felkenni és mindenképp hagyd megszáradni. Utána jöhet egy mókusmosakodás és szárazra törlés. Ha úgy érzed, hogy száraz maradt a bőröd és nem volt neki elég az eper (mikor elég az eperből, ugye? :)), akkor ezután még használhatod az éjszakai krémedet is.

Mire jó még az eper?

Fogyókúrázók álma

Az eper nemcsak csemege, hanem gyógyító gyümölcs is egyben. Ha már azt vesszük alapul, hogy kalóriatartalma nagyon kevés, akkor máris az első helyre ugrik a fogyókúrás ételek listáján. Tehát, ha szeretnétek egy tisztítónapot tartani, akkor érdemes csak epret enni. Persze csakis kizárólag cukor nélkül! Eper reggel, eper délben, eper este – azért valljuk be, ez jól hangzik! <3 

Gyógyító eper

Amellett, hogy nagyon finom, az eper kiválóan tisztítja a májat. Kevesen tudják, hogy több benne a C-vitamin, mint a narancsban vagy a citromban! Kitűnő vírusölő, szomjoltó, hiszen 90 %-a víz!

A levele is kiváló, ha megfelelően és persze permetezőszermentesen gyűjtjük be! Így szárítást követően kitűnő vízhajtó- és tisztítóteát készíthetünk belőle.

Figyelj oda!

A fül-orr-gégészek is mindig figyelmeztetnek, így nekem is mókuskötelességem: a légutak nyálkahártyájának duzzanatáért is felelős az a histamin, ami az eper evése után nagyobb mennyiségben lesz a vérben! Tünete lehet az orrdugulás és akár csalánkiütést is okozhat! Aki érzékeny, az óvatosan egye!

#Tudtad? Ha nyersen fogyasztod az epret, akkor mindig csak fogyasztás előtt mosd meg, mert különben hamar összeesik! Érdemes hűtőben tárolni, mert hamar romlik!

Van hasonló otthoni kipróbált praktikád? Ide vele! :) Én is mutatok még! Gyere! 

Az ötletet adta, a receptet elkészítette, fotózta, szakértette: Almásy Katalin - Kati-Patika

szépségápolás recept házi eper kipróbáltuk fürdőszoba egészséges saját készítésű

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr257546114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása