A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Végre egy háztartási napló lustáknak - Contoroll

2015. január 28.

contoroll.jpg

Azt hiszem, akinek volt már a zsebpénzén kívül bármilyen jövedelme, az készített valami számvetést, hogy mire tudja, mire fogja költeni a pénzét. Ha tudatosan megtervezzük, nyomon követjük a kiadásainkat, akkor okosabban dönthetünk ezekről, és ezzel pénzt takaríthatunk meg. Én sem hittem el, de tényleg működik! :)

Mi is be fogjuk mutatni az általunk is nap mint nap használt appokat, de most egy magyar fejlesztésű szoftvert találtunk, aminek a készítői vállalták, hogy bemutatják nekünk - így most persze hogy Te is első kézből ismerheted meg. :)

Kinek van erre energiája?

Egy háztartási napló vezetéséhez elszántság kell, idő és türelem. Legtöbbünk úgy érzi, ezek közül legalább valamelyiknek híján van. Egy olyan szolgáltatást ajánlunk Neked, amelyhez ugyan kellenek ezek, de mindenből csak egy pici, és mégis látványos eredményeket kaphatunk kiadásaink összetételéről.

Ismersz már, nem fogok olyasmit ajánlani, ami drága, így van ez most is. Az első jó hírem, hogy ez a szolgáltatás nemhogy nem drága, de egyenesen ingyenes. Most már érdekel, ugye?

Nem csak az a spórolás, ha nem költesz vagy berakod a bankba kamatozni. Millió mókustrükk van a tarsolyomban, úgyhogy kövess, hogy ne maradj le! ;)  

Mi ez?

Ez a szolgáltatás a contoroll.com.

Egyesíti magában az ismert, de fizetős vagy magyarul nem elérhető programok és mobilappok előnyeit, és emellett lehetővé teszi azt, hogy szinte minden magyar internetbank számlatörténetét beolvasva legalább részben megkíméljük magunkat a tételek bepötyögésétől és a kategorizálás nyűgjétől. Így kevesebb fáradsággal is áttekintést kaphatunk arról, hogy mire költünk pazarlóan sokat.

Ha kíváncsi vagy, mi mindennel spórolhatsz még könnyedén, anélkül, hogy megvonásnak élnéd meg, gyere és iratkozz fel a Költségcsökkentő Tréningünkre is, ahol segítünk pl. a WC-tartály beállításában, hogy feleannyi vizet használjon, vagy bemutatjuk a víztakarékos zuhanyfejünket, de megismertetünk a házi mosószer receptjével is. Itt a helyed! --->

harmadik_kep.gif

Mit tud a szolgáltatás?

• Nemcsak egy mókus, hanem akár egy egész mókuscsalád készleteit is áttekinthetjük, nem gond, ha minden mókus más bankban tartja a kincseit.

• Össze lehet hasonlítani az almát a körtével, azaz egy nyaralás vagy utazás külföldi pénznemű kiadásait a szolgáltatás átszámolja és azonos devizanemben jeleníti meg.

• A készpénzes kiadások rögzítése mellett a magyar bankok 95%-ának számlatörténetét be tudjuk olvasni, azaz a kártyás fizetések, átutalások, közüzemi beszedések rögzítésével nem kell fáradnunk

• A számlatörténeteket beolvashatjuk az otthoni laptopon, majd felvihetjük a készpénzes vásárlást mobiltelefonon, unalmunkban nézegethetjük az irodai gépen is vagy megmutathatjuk a párunknak a tabletjén - egy jelszóval adataink bárhonnan elérhetőek.

• A program olyan táblázatok beolvasására is megtanítható, amelyeket a fejlesztők nem ismernek, de külön oszlopokban megtalálható legalább egy dátum, egy összeg és valamilyen megjegyzés. Így akár külföldi netbankokból vagy más költségnyilvántartó programokból kinyert adatainkat is áttekinthetjük a többivel együtt. Ha ez nem sikerül, a fejlesztők azt ígérik, hogy megpróbálnak ezekhez az ismeretlen formátumokhoz is beolvasót készíteni, ha felvesszük velük a kapcsolatot.

• A program saját naptárában nyomon követhetjük bevételeinket, kiadásainkat, tárolhatunk egyéb információkat (bankkártya lejárata, csekk esedékessége, mandulaszüret, stb.).

• A kiadásaink megoszlását látványos grafikonokon, táblázatokon elemezgethetjük.

• Mindezt teljesen ingyen! 

contoroll_magyar_haztartasi_naplo.jpg

Mit kell tenned, hogy használhasd?

A szolgáltatást a contoroll.com oldalon érheted el. A fontosabb funkciókat egy demo felhasználó jelszavával is kipróbálhatod, de érdemes egyből regisztrálni is (most dolgoznak a Facebook-os beléptetésen, így a kényelmes és kevésbé ijedős mókusok ezt a lehetőséget is választhatják majd), így fel tudsz vinni saját tételeket, vagy ha van már meglévő nyilvántartásod, akkor kipróbálhatod a táblázat beolvasását. A legjobb, ha olyan banknál vezetsz számlát, ahol elérhető a számlatörténeted internetbankon keresztül is, exportáld ki onnan (regisztrált felhasználóként a honlapon erről is találsz súgót), majd olvasd be az import funkció használatával. Ennyi. Innentől már nézegetheted is a grafikonokat és a táblázatokat.

contoroll_haztartasi_naplo.jpg

Biztonság

Mi, mókusok persze gyanakvóak vagyunk, és tudjuk, hogy az ingyenes dolgoknak is megkérik az árát. Ezért kicsit utánakérdeztünk, és a fejlesztők elárulták a szándékaikat. A Google-hoz hasonló módon az adatainkat elemeznék, azzal a különbséggel, hogy nem kötik ezeket a személyünkhöz (azaz anonimizált adatokból készítenek statisztikákat, elemzéseket). Elsőre a sokat látott mókus is összevonta a szemöldökét, de mikor kiderült, hogy a regisztrációhoz valódi nevet nem, csak egy működő e-mailcímet kell megadni, akkor megnyugodott, így nem fogja tudni senki, hány szem mogyoró van a kamrájában.

Próbáld ki! 

Olvasd be az elmúlt hónapokról a netbankos számlatörténetedet, és pár napig vidd fel a készpénzes kiadásaidat is. Ez nem is olyan ijesztő, a mobilod mindig nálad van, sorban állva vagy buszra várva gyorsan beütheted, mire költöttél és még az idő is gyorsabban telik. :)

Az egész kipróbálás a regisztrációval együtt összesen nem vesz igénybe 30 percet sem az életedből, és tátott szájjal fogod megállapítani, hogy ha csak feleennyi diót (na jó, azt nem lehet csökkenteni :D) chipset fogyasztasz, akkor pár év alatt összejönne egy új mókusodú ára.

Ha bármi nem világos…

…akkor nézz szét a GYIK-ben. Ezen kívül a készítőknek feltehetsz kérdéseket a honlap fórumánfacebookon vagy privátban is, tapasztalatom szerint gyorsan válaszolnak. A készítők egyébként nyitottak fejlesztési ötletekre, kritikákra, és és ha nem is ígérik, hogy azonnal kielégítenek minden igényt, a visszajelzések sokat segíthetnek a további irányok meghatározásában.

+Érdekesség

contoroll_inforgrafika.jpg

Nem vagy még a mókuscsaládunk tagja? Ejnye! Futás és nyomj egy lájkot, kérj értesítést és persze olvass!  

ingyen szolgáltatás alkalmazás háztartás bemutatkozó app magyar termék háztartási napló contoroll

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr507117879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása