A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Lázcsillapítás ecetes vízzel - kipróbált módszer és működik!

2014. október 13.

lazcsillapitas_ecettel.jpg

Ha legközelebb magas lázzal küszködsz és szívesen kipróbálnál egy ősrégi, természetes módszert a leküzdésére, hát figyelj! Nem vagyok mókusorvos és garanciát sem vállalhatok rá, hogy Neked ugyanolyan hatásos lesz, de egy próbát mindenképpen megér, hogy ne kelljen lázcsillapítóval tömnöd magad és a pénztárcádat is megkímélhesd!

Tekintve, hogy - bár még napközben a vénasszonyok nyarát élvezhetjük - érezhetően nyakunkon van a zimankó, sajnos könnyebb összeszedni mindenféle nyavalyát. Muszáj jobban odafigyelni magunkra, de még így is beüthet a baj és sokszor lázzal küzd a szervezetünk. Ilyenkor jobb mókusmódra cselekedni.

Mivel nem szívesen veszek magamhoz gyógyszereket, örömmel veszem a régi jó, népi gyógymódokat. Ezt a tippet az anyósomtól kaptam, ő az anyukájától, ő pedig az ő anyukájától és így tovább. :)

 

Te is a természetes dolgok híve vagy és a pénztárcádnak sem vagy ellensége? Kövesd mókust, hasznodra lesz!  

Lázcsillapítás gyógyszer és jeges fürdő nélkül

Szólok előre, hogy ennek is lesz kellemetlen része, de szerencsére sokkal kevésbé, mint a jeges fürdő és a vizes lepedőbe csavarás, de ha beteg vagy, az már eleve kellemetlen, szóval ennyit még vállalj be az egészséged érdekében.

A következőkre lesz szükséged:

- ecet
- langyos víz
- tálka
- törölköző
- váltás pizsama, zokni
- váltás ágynemű - ugyanis izzadni fogsz. Nagyon!

Ha arra is kíváncsi vagy, hogyan öblítünk ecettel vagy szívesen kipróbálod a házi mosószerreceptünket, iratkozz fel a cikksorozatunkra is, amit e-mail-ben küldünk pár naponta olyan tippekkel, amik a blogon sem szerepelnek. Tarts velem! --->

A következőt kell tenned:

Önts egy közepes tálkába 2-3 dl langyos vizet és adj hozzá 2-3 teáskanál ecetet (ha 10%-os eceted van, mehet 1-2 kanállal több).

Először próbáld ki egy kis felületen, előfordulhat ugyanis, hogy megszalad az ecet. Nagyon fontos, hogy ne csípje a bőrödet! Ha csípi, engedj hozzá még egy kis vizet! Azért  a jó kis fanyar ecetszagot érezned kell! :)

Vetkőzz le, és kend be az egész testedet alaposan az ecetes vízzel! A láb- és kézfejedet is, valamint a hátad se maradjon ki. (Persze ilyenkor jó, ha van valaki otthon, és segít bekenni a hátad, de egyedül is megoldható a dolog egy hosszúkás beáztatott törölköző vagy póló segítségével.) Aztán öltözz fel szépen, és irány az ágy!
Takarózz be rendesen, csak a fejed lóghat ki a paplan alól!

lazcsillapitas_jeges_furdo_nelkul.jpg

Ezután nem kell mást csinálnod, mint várni, aludni netán, ugyanis kb. egy fél órán belül iszonyatosan elkezdesz izzadni, és szépen kiizzadsz, kipárologtatsz magadból mindent, amit a szervezeted igyekszik elégetni. Egyben ez a kellemetlen része is, mert nem hazudok, tocsogni fogsz a vízben. (Persze a szaga sem feltétlen kellemes, de az már ízlés dolga. Én ismerek olyat, aki szereti! :))

Ezért, mielőtt ágyba bújsz, készítsd oda magad mellé a törölközőt és a váltóruhákat.

Meddig kell szenvednem?

Pontos időtartammal nem tudok szolgálni arra vonatkozva, hogy meddig párold magad az ágyban, mert én általában aludni szoktam, és felébredek, mikor már nagyon vizes vagyok, és azt tapasztalom, hogy lejjebb ment a lázam, és nem izzadok már tovább. De azért pár órával számolnod kell.

Szóval, ha felébredtél, vagy kiizzadtad magad, akkor kelj fel szépen, vesd le a vizes ruhákat, törölközz meg, cseréld le az ágyneműt (én először csak a lepedőt szoktam, a takarót csak megfordítom), majd ha még mindig lázas vagy, jöhet a következő kör.

Kend be az egész tested az ecetes vízzel... a többit már tudod. ;)

Ne felejts el közben sokat inni, lehetőleg langyos, nem forró!!! gyógyteát, tiszta vizet, mellyel elősegítheted a gyógyulást.

Hogyan tudsz könnyedén elég vizet inni? Itt megmutatom! --->

Makacs, magas láz esetén, én kétszer, háromszor is le szoktam kenni magam naponta. Szerencsére azonban elég hamar rendbe hoz, szóval nem kell sokáig szenvedned. Persze azért, hogyha 40 fok feletti lázad van, akkor inkább a jeges fürdőhöz, vagy orvoshoz fordulj.

A mókusmamák kedvéért utánakérdeztem a korhatárnak, hogy be lehet-e ecetezni a lurkót kockázatok nélkül. Nos, nagyi szerint nincs korhatár, de a mókusdoktor szerint azért várjuk meg a 3 éves kort, és első körben használjunk kevesebb ecetet, nehogy megviselje a puha bababőrt.

lazcsillapitas_gyogyszer_nelkul.jpg

Ez már csak azért is célszerű, mert meg kell értetni a kismókussal, hogy bármilyen furcsán meleg és egyszerre vizes a környezet, akkor is a takaró alatt kell maradni. Ez igaz a felnőttekre is!

Spórolós tippek, házi praktikák, DIY-ötletek, kipróbált receptek jöhetnek? Minden mennyiségben hozok, úgyhogy nyomj egy lájkot, hogy egyről se maradj le!  

Fontos! Bízhatsz a mókusokban, csak olyat ajánlunk, amiben hiszünk és magunk is kipróbáltuk, megtapasztaltuk, hogy működik. Viszont, ha kételyeid vannak, mindenképp fordulj egy számodra hiteles személyhez, legyen az a szomszédod, az orvosod, vagy a gyógyszerészed (tényleg van, akinek van ilyenje? :D). Felelősséget nem vállalunk, csak azt közölhetjük, hogy nekünk bevált!

praktika gyógyszer gyógynövény lázcsillapítás nagyanyáink is

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr766777707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása