A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készítsünk romantikus őszi mécsestartót egyszerű befőttesüvegből +fotók

2014. október 06.

befottesuveg_mecsestarto.jpg

Ha már a karácsonyt várod, de még nem szeretnél hóembermintás kiegészítőket és dekorációt, viszont szívesen elbújnál az őszben... hát dobd fel a hangulatot valami most aktuálissal. 

Ez lehet egy őszi ajtókopogtató (persze, hogy azzal is jövünk hamarosan :)), lehet egy új díszpárna, de nekünk most mécsestartó-készítéshez volt kedvünk. Ja, és vásárolnunk sem kellett hozzá! 

befottesuveg_mecsestarto_hozzavalok.jpg

Bár eddig lehet, hogy nem ment át, de egy mókus is tud ám romantikus hangulatba kerülni és még csak nem is menekül el. Néha jólesik összebújni, vagy egy jó könyv mellett bambulni ki a város fényeire, vagy éppen tényleg, de tényleg "semmit csinálni" (szerintem ilyen kifejezés nincs :D). 

Saját készítésű, évszaknak megfelelő dekorációs ötletek, tippek jöhetnek még? Kövess és mutatom a kedvenceimet! Ja, és Te is mutasd a Tied! ;)  

Hozzávalók

- néhány bébiételes, vagy kisebb dunsztosüveg,
- tortapapír, *
- spárga, rafia v. egyéb kötöző, szalag
- ragasztópisztoly, vagy valami erősebb ragasztó (Technokol, pillanatragasztó, stb.),
- szárított termések (narancs-, citromszelet, kis toboz, csipkebogyó, galagonya, fahéj, csillagánizs, stb.),
- olló

* A DIY mániának köszönhetően rengetegféle tortapapír kapható pl. hobbiboltokban, webáruházakban, de cukrászdákban is van, hogy több minta közül választhatsz. Persze mindenképpen a hagyományos stílust követik és fehér, csipkés... de mégis más. És ez üdítő! 

befottesuvegbol_mecsestarto.jpg

Így készül

A tortaalátét-papírnak vágd le a csipkés, díszített szélét, ezt fogjuk használni. Két akkora darabot vágj le belőle, ami együtt átéri az üveg kerületét, majd ragaszd őket össze. Mivel a tortaalátét kör alakú, ezért nem tudod egy levágott darabbal megcsinálni, ne is próbálkozz! :)

A papír alsó és felső felén a spárgát tekerd körbe 3-5 alkalommal és ezt is rögzítsd (kötözheted is, de ragasztással szebb eredmény érhető el). Ugyanezt megteheted az üveg felső felén, hogy eltüntesd a csavarmenetet, de egy közepesen széles fehér vagy színes szalaggal is eltakarhatod. Íme egy szalagos-spárgás verzió és egy másik, ami rafiával készült. Alig csináltunk máshogy valamit, mégis egy új mécsestartónk született:

mecsestartok_befottesuvegbol.jpgÖsszeadni sem érdemes, annyira filléres a hozzávalók listája, amik akár most is ott pihennek az egyik fiókodban. Úgyhogy futás, kapd elő és munkára fel!

Az is szenzációs ebben a nagyon egyszerűen elkészíthető mécsestartóban, hogy nem csak a nevéből adódó mécseseket, de kisebb gyertyákat is belerakhatsz, sőt, akár annyira nagyot is, ami épp hogy belefér (szerintem fehéret v. max. vajszínűt, de mindenképp valami natúrt válassz). Elfelejtettem fotózni, de az is nagyon jól mutat benne, érdemes kipróbálnod! ;)

Ha a doboztetőt is betekered spárgával, egy szép kis tárolót kapsz, amiben gyöngyöket, gombokat, vagy akár makkokat tárolhatsz. 

tarolodoboz_befottesuvegbol.jpg

Ha nem tetszik a tortapapír, önmagában is használhatod az üvegen a spárgát néhány helyen, díszítésként pedig különféle szárított terméseket rögzíthetsz a felületen. Készen is vagyunk, jöhet a bor! 

Nem vagy az a romantikus alkat? Sebaj! Teljesen ellentétes (az vajon milyen? :)) stílussal és különleges formákkal is jövünk még!   

ősz olcsó dekoráció saját készítésű mécsestartó DIY könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr596747369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása