A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Használd Te is a szuperhármast hűtőszag ellen [tesztek és eredmények]

2014. szeptember 05.

hutoszag_ellen.jpg

Biztos vagyok benne, hogy számodra sem tartozik a legjobb élmények közé, ha hűtőd kinyitásakor megcsap a valódi, hamisítatlan és egyedülálló szag, én legalábbis rengeteg jobb impulzust fel tudnék sorolni. :) Szüntessük hát meg, de gyorsan! 

Csaknem egy éve már tárgyaltam egy posztban, hogy a szódabikarbóna milyen jó szolgálatot tehet ilyenkor.

Nemrégiben három további módszert teszteltem, három különböző, közepesen “illatos” hűtőben, és úgy találtam, mindegyik hatásos ellenszere lehet a frigóban keletkező rossz szagnak.

Nem a sablondumára vágysz, hanem igazi tesztekre, frankó megmondásra? Tarts mókussal, ő mindig megmondja a tutit!   

Hűtőszag - volt, nincs! 

Az első és legfontosabb tanács, min nem fogsz meglepődni: takarítsd ki szépen azt a  hűtőszekrényt!

Nézz körül, nem maradt-e valahol rejtett maradék, ételdarabka. Ha ezzel megvagy, mosd át a gép belsejét enyhén ecetes vízzel. Amíg megszárad, jöjjön a három variáció az eredményesség sorrendjében.

1. Só és citrom

Vágj félbe egy érett citromot, kapard ki a belsejét (ez jó lesz limonádéba), a héjat pedig töltsd tele a peremtől lejjebb konyhasóval. Kész is az illatosító! Tedd egy tányérra, majd az egyik polcra, ahol nincs útban,  a többit elvégzi a kis “szerkezet”, dolgozik szépen, szorgalmasan. 

soval_es_citrommal_a_hutoszag_ellen.jpg

Működik a módszer, ha hetente rendszeresen cseréled újabbra, jelentősen csökkenti a rossz szagok kialakulását és még enyhe, friss citromillattal is megtölti a hűtőt.

2. Kávé(zacc)

Sokan használják a frissen őrölt kávé erejét szagfogóként. Egyetlen hátránya, hogy a legdrágább verzió. Kávézaccot is bevethetsz, nyilvánvalóan ez kevésbé hatékony. Egyszerűen helyezz a hűtőbe egy kisebb tányérnyi zaccot, vagy friss kávéőrleményt.

kavezacc_hutoszag_ellen.jpg

Hatékonyabbnak találtam a só-citrom megoldásnál, bár nem kávézók nóziját kicsit zavarhatja az első két napon tapasztalható kávéillat, de ez később elmúlik. Akik pedig igazi kávéimádók, azoknak tuti ez a nyerő megoldás! :) Egy hétnél tovább azonban ez sem igazán használható, elveszti az erejét, így mindig pótolni kell a muníciót.

3. Macskaalom

Tudom, most sokan felsikítanak, hogy a drága macskaalmot használom erre a célra, de bőven elegendő a legegyszerűbb, legolcsóbb adalékmentes zeolitzúzalékot megvenni mezőgazdasági üzletben vagy kisállat-kereskedésben, párszázforintos tétel.

Keress vagy készíts egy kisebb vászonzsákot, amibe tölts 1 kilogrammnyi almot. Szépen összegyűjti ez is a kellemetlen büdit. Jóval tovább eredményes, mint a só-citrom, akár 3-4 hétig is aktív, ráadásul mivel teljesen környezetbarát, természetben is fellelhető kőzet, kidobás helyett a kertben növényeid gyökere köré szórhatod, csak jót teszel vele, kiváló nyomelempótló, talajjavító!

hutoszag_ellen_macskaalom.jpg

Összegezve tehát elmondhatom, hogy nálam mindhárom verzió működött, a leghatásosabbnak én a macskaalmot/zeolitot találtam, dacára annak, hogy ezt egy vállalati szekrényben vetettem be, ahol egy kicsit erősebb szaggal kellett megbirkóznia. Persze nem mindenki szeret egy kilónyi szövetzsákot pakolni a hűtőbe, egyéni döntés kérdése.

Ha más háztartással kapcsolatos trükkökre, spórolási technikákra vagy pl. szuper DIY ötletekre vagy kíváncsi, iratkozz fel cikksorozatunkra is! ---> 

Teszteld Te is mindegyiket és jelezz vissza, hogy nálad melyik vált be leginkább! És persze ha van még ötleted, azt is oszd meg a mókusokkal! ;) 

kávé hűtő természetes citrom kipróbáltuk macskaalom kávézacc szagtalanítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr166668957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása