A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts egyszerűen isteni mókuspogácsát maradék krumplipüréből +recept +fotó

2014. szeptember 01.

krumplispogacsa_recept.jpg

Gondoltad volna, hogy ebédmaradékból másnapra az uncsi szendvics helyett valami szuper fincsit és laktatót csomagolhatsz apának a munkába, vagy a srácoknak a suliba?

Ha a hétvégi családi ebéd rekordmennyiségű krumplipüréje az asztal közepén még gusztán gőzölgött, de délutánra szánni valóan haldoklott saját zsírjába dermedve, KI NE DOBD! Egy csipet mókusság és senki rá nem ismer!

Ezt a receptet a legkezdőbb mókuskák is elkészíthetik, a siker garantált.

Egy spórolós mókusnál semmilyen maradék nem vész kárba. Kövesd őt a szuper felhasználási ötletekért!   

Hozzávalók:

  • maradék krumplipüré (most épp 3 bögre), szobahőmérsékleten!
  • 1 bögre liszt + liszt szükség szerint
  • 3 dkg élesztő
  • só, bors, csipet cukor
  • bármilyen mag: len, szezám, szotyi, tök...
  • 1 csésze langyos víz
  • kicsi étolaj

* Fűszertippek:

szerecsendió, pirospaprika, kakukkfű, indiai fűszerkeverék (nálunk nagy kedvenc)

pogacsa_maradek_krumplipurebol.jpg

A mennyiségeket nem kell túl szigorúan venni, akármit csinál egy mókus, ebből pogi lesz! :) Nekem ebből a mennyiségből kb. 30 db pogim lett. Ha a maradékot nem számolom, akkor max. 5  forintra jött így ki egy darab.

Az elkészítés 6 pontja 

  1. Egy nagy tálba helyezd át a szegény maradék pürét, szórd rá a lisztet, homokozz bele egy kis mélyedést, töltsd fel langyos vízzel, morzsold a az élesztőt a medencébe, hadd lubickoljon és édesítsd meg az életét a cukorral. Fedd le és hagyd mulatni 10 percig.
  2. A világgá szaladó élesztő fejére borítsd rá a magjaidat, fűszerezd, majd olajos kézzel gyúrd össze. Ha plusz lisztért kiállt, apránként adj neki!
  3. A picit ragadós, de határozottan összeállt tésztádat gondosan takargasd be, hadd pihizzen 30 percet. Nem fog! Pont kétszeres méretűre rendetlenkedi magát, ezért büntiből öntsd ki egy jól belisztezett deszkára, két tenyereddel lapogasd ki kb. 2 centi vastagra és rácsozd késsel.
  4. Izzítsd be a sütőt 200 fokra.
  5. Egy belisztezett pohárral szaggasd ki és a pohár gyors, körkörös mozgatásával formázd csinire a  pogikat.
  6. Költöztesd őket tepsire - ki sem kell kenni! - és hoppsz, száműzd őket 25 percre a forróságba.

Ha nem kapkodták le már melegen a tepsiről a kismókusok, akkor valami ilyesmi látvány fogadja az arra járókat.

krumplipurebol_pogacsa.jpg

Nyamm! Vigyázz, hogy a kívül ropogós, belül krémes csodákból maradjon másnapra is! Ha nem sétálópoginak akarod, akkor tökéletes egy krémleveshez vagy zöld salival! Próbáld ki és szólj vissza, hogy ízlett! ;)

Tehát: ha bármilyen kevés is, de marad valamelyik fogásból, tedd a hűtőbe a kuka helyett és másnap készíts belőle valami újat!   

A krumplipürét a mókus lánya állandóan túlméretezi. Kivétel nélkül, mindeni! Ugye? :D

recept pogácsa krumplipüré maradék laktató olcsó étel mókuskonyha

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr556655381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.