A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Pénzszerző másodállás paneleseknek, 3 egyszerű lépésben

2014. június 03.

ablakpucolas-panel.png

A panelnek megvan az a vitathatatlan előnye és egyben hátránya, hogy sok ember tömörül kis helyre. Egy mókus viszont sosem kesereg, inkább mindenből kihozza a legjobbat! Ha paneles vagy, akkor örülj, mert mutatom, hogyan tudsz egy kis plusz pénzhez jutni egyszerűbben, mint egy rajzszög benyomása.

Instant mellékállás a legkedvesebb mókustól. Neked. Konyhakészen.

Mit kéne csinálni?

Nos, ablakot pucolni mindenki tud. Te is, ez nem kérdés. Azonban ez nem jelenti egyben azt is, hogy mindenki szeret is! Lehet Te sem! :D Ám pénzért már mindjárt máshogy áll hozzá az ember. Nem?

Hidd el, mókusnak sok olyan ötlete van, ami Neked eszedbe sem jutna! Kövesd hát! ;)

Ennyi? Pucoljak ablakot?

Igen. Természetesen nem ebből fogsz meggazdagodni. Sőt! Ez nem is arra van. Azonban érdemes továbbolvasnod, mert ez abban segít neked, hogy a munka utáni szabadidődet - illetve annak is csak egy töredékét - a leghatékonyabban el tudd cserélni egy kis fizetéskiegészítésre.

Jó, továbbolvasok. Miért egy ilyen másodállás a leghatékonyabb?

A munkának is vannak költségei. Például az utazás vagy az utazással elvesztegetett idő. Ha elmész valahova egy órát dolgozni és ott keresel 3000 forintot, akkor az jól hangzik. Ám ha mindezért fél órát utazol oda és vissza akkor az a 3000 forint megkeresése mindjárt 2 órát vesz el az életedből. Így az óránként 1500 forint meg már mindjárt nem hangzik olyan jól. Helyileg csak a legszűkebb környezetedre fókuszálva minden ilyen költséget le tudsz építeni, hiszen felliftezni a 10-re mindjárt nem fél óra.

Jó, tetszik. Szívesen megpucolom a nyugdíjasok ablakát is, de hogy kezdjek hozzá?

Na ezért jó, hogy követed a mókusokat, mert ők mindent elintéztek, hogy neked ezzel ne is kelljen foglalkozni.

1. Add mindenki tudtára, hogy mit vállalsz.

Egyszerűen csak nyomtasd ki ezt a plakátot, amit már előre megcsináltam Neked (lehetőleg színesben, mert úgy feltűnőbb), ollóval vagdosd be és tedd ki a földszinten a faliújságra vagy valami olyan helyen, ahol nagy a forgalom a házban. Ha több lépcsőházas vagy, akkor vidd el mindhez.

panellako.png

2. Szerezd be az eszközöket.

Biztos vagyok benne, hogy van neked is otthon, de ha nincs, akkor vegyél

  1. ablakpucolót (például Clean-t (@Papp: nem, nem fizettek érte nekem :P)),
  2. papírt az ablakhoz,
  3. mosószert,
  4. rongyot,
  5. vödröt,
  6. cukorkát vagy külön csomagolt kis csokit, kekszet.

3. Végezd el a munkát.

Ha csörög a telefon, egyeztess időt valamelyik nap munka utánra és már mehetsz is pucolni!

Mennyi legyen az ára?

Ha az ember panelban lakik, akkor abban a szerencsés helyzetben van, hogy a lakástípusok ablakmennyiségei nem térnek el egymástol nagy mértékben. Így könnyen meg is tudod szabni az árakat, mert teljesen sallangmentesen elég csak annyit kiírnod, hogy mennyibe kerül egy lakás. Ne tegyél négyzetméterárakat meg darabot se, mert az csak bonyolítja az üzeneted.

Árban pedig - ha rám hallgatsz - olyan összegnél kezded, ahol az ember nem is gondolkodik azon, hogy inkább maga pucolja az ablakot. Majd ha hétfőtől-péntekig minden napra betábláztad magad munka utánra 2-2 órákra, na majd akkor elkezdheted emelni az áraidat. Addig viszont maradj a fapados áraknál, mert az emberek imádják. Nézd meg például a biofodrászatokat, ahol fix áron, futószalagon és olcsón(!) dolgoznak. Egyszerű, egyértelmű és tiszta ajánlat, ezt mindenki szereti.

Még mindig nem mondtál összeget! Te mennyiért csinálnád?

Én 2990 forintot írnék ki és a panellakás összes ablakára vonatkozóan. Ez olyan pici ár, amit meglátva a lépcsőházamban én is felhívnám a számot. Ugyanis ha felteszem magamnak a kérdést, hogy megér-e nekem 3 ezer forintot, hogy tiszták legyenek az ablakaim, míg én a napi fáradalmakat pihenem ki (vagy más hasznos dolgot csinálok), akkor nagy IGENT mondanék rá. Véletlenül nem itt laksz? :D

Jézus, az semmi! Ebből nem lesz sok pénz...

Egy átlagos panellakásban nincs olyan rengeteg ablak. Ha az ember pedig nekiugrik, akkor 1-2 óra alatt meg tudja csinálni (tapasztalat). Ha másfél óra alatt tudsz átlagosan megcsinálni egy lakást, akkor ez órabérben 2000 forint. Ez egy középvezető órabére. A költségek pedig alatta vannak bőven. És ne felejtsük el, nem állást, hanem csak egy kis kiegészítő pénzt szeretnénk, ami később növekedhet is. Ez nincs sziklába vésve! Csupán annyit mondok, hogy kezdd padlóáron, mert abból láthatod, hogy mennyien ugranak rá. Ha pedig egy hónapban csak 4 lakás jön össze, az máris havi plussz 12 000 forint. A többi napon meg pihenj Te is!

Ha pedig havi +10 ezer kevés 4 lakás ablakpucolásáért, akkor (szerencsére) nincs is olyan nagy szükséged a pénzre! Akkor neked a szuper spórolós tipjeimmel kell megfognod pénzt a háztartásodon, amire itt tudsz feliratkozni (ingyenes).

Minek a mosószer meg a rongy?

Az ablakok kereteit is lemosva még szélesebb mosoly csalható a szomszéd arcára. Munkában meg nem számottevően több idő. Fuss körbe a kereteken a mosószerrel, majd tiszta vízzel és már jöhet is az üveg.

ablakpucolas.png

Kell adóznom utána?

Egyrészt ezt ne csináld üzletszerűen, azaz ne pucolj 1000 lakást havonta. :) Ha mégis túl sok összejön, akkor egy könyvelő majd segít. Akkor már az is megéri, ugye?

Minek kell cukorkát vennem?

Ezzel az apró kedveskedéssel lehet bebiztosítani, hogy legközelebb is téged hívjanak, hiszen az ablakok olyanok, hogy mindig újra bekoszolódnak. Még indulás előtt írj kézzel(!) egy kis cetlit: "Köszönöm, hogy segíthettem. :) + a neved" és tegyél rá például egy mini csokit. Ezt ne add a kezébe és ne is mutasd senkinek. Ezt csak azután vedd elő, amikor végeztél nála és tedd le valahova, ahol nem tűnik fel azonnal. Ezt csak később fogja megtalálni, de mosolyt fog csalni az arcára. Kellemes benyomást fogsz hagyni benne.

Havi plussz 10 000-ből mit lehet csinálni?

  • 10 hónap alatt lecserélheted belőle a hűtődet egy A+++ takarékosra, amivel további pénzt spórolhatsz onnantól minden hónapban.
  • 4 hónap alatt lecserélheted a bojlered egy eco-funkciósra, amivel rögtön 10%-ot esik a melegvízellátásod költsége.
  • 12 hónapig félretéve el tudsz belőle menni nyaralni a Balatonra egy hétre.
  • Iratkozz fel mókus kiadáscsökkentő cikksorozatára, ahol fogom a kezed és mutatom hónapról hónapra, hogy mire költsd el, hogy az megtakarítást hozzon Neked! Így meg már mindjárt nem 10 000 forint lesz az az összeg, amiből havonta gazdálkodhatsz. ;)
  • Minden hónapban 10 000 forinttal frissítheted a ruhatáradat, mert megérdemled!

Ugye, mindjárt nem is olyan kevés ez a 10 000 forint...

Tehát: Mit veszíthetsz? Mi történhet? Ha másért nem, akkor egy kis testmozgásért már mindenképp megéri kipróbálnod. Töltsd le a plakátot és még ma ragaszd is ki! 

munka panel plakát mellékjövedelem ablakpucolás plusz penz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr526262585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása