A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

A tökéletes indok egy újabb üveg bor felbontásához [parafadugó DIY]

2014. április 14.

ora_parafadugokbol.jpg

Ha gyakoriak nálad a házibulik, az üres borosüvegek lassan átveszik a hatalmat a lakásban. Szerencsére ezektől még könnyen megszabadulhatsz, hiszen visszaválthatod, de ha a boltig lusta vagy elvinni a több tucatnyi üveget, a szelektív kukáig csak eljutsz vele. De mi legyen a dugókkal?

A „csak jó lesz még valamire”-hozzáállás teher is tud lenni, főleg, ha helyet kell találni az ínséges időkre félretett tárgyaknak. Inkább készíts belőlük valamilyen kreatív kiegészítőt, és máris meg van oldva a probléma – például faliórát.

Körülbelül 50 darab dugó kell hozzá

Egy normál méretű darabhoz körülbelül 50 dugóra lesz szükséged. Amíg nem gyűlik össze a megfelelő számú darab, tartsd a meglévőket egy átlátszó vázában vagy befőttesüvegekben a szekrény tetején – ez dekorációnak sem utolsó. A borosdugókkal díszített falióra kettős funkcióval bír: nemcsak a pontos időt mutatja, hanem azt is, mennyit iszol. :) Ha ezt nem szeretnéd a világ tudtára adni, mondd azt, hogy a dugókat lelkes barátaid gyűjtötték össze neked.

parafadugobol_orak_1.jpg

Saját készítésű dísztárgyak - like? Ha Te is kergeted a hasonló jó kis ötleteket, kövesd mókust is és ne legyél nyúl, készítsd is el a tippeket! És persze mutasd is meg! ;)

Széles, lapos keretű órát válassz

A hasznos kiegészítő elkészítéséhez szükséged lesz egy egyszerű faliórára (de magát az órát is elkészítheted, ha akarod; ez esetben csak egy óraművet kell beszerezned). Olyat válassz, amelynek viszonylag széles, lapos és sima kerete van, hiszen erre könnyebb lesz felragasztani a dugókat.

Először is rakd körbe az órát a dugókkal, hogy lásd, pontosan mennyi fog kelleni. A legszebb darabokat válaszd ki; ha lehet, legyenek különböző mintájúak, és semmiképp se töröttek vagy borfoltosak. Tervezd meg, hogy milyen legyen. Lehet egyszerű is, de pl. a változatosság kedvéért kettőt függőlegesen, kettőt vízszintesen is tehetsz egymás mellé. Ha kész a „vázlat”, jöhet a ragasztás.

keszits_orat_parafadugobol.jpg

Magadat ne ragaszd rá az órára

Ha a tapasztalatok szerint a pillanatragasztóval való ügyeskedést nálad mindig összeragadt ujjak és az asztalhoz ragadt ruha kíséri, inkább használj univerzális ragasztót, amely szintén jól tart, de kevésbé veszélyes. Húzz egy ragasztócsíkot az első dugóra, majd nyomd rá erősen az óra keretére. A következő dugót oldalt és alul is ragasztózd be, hogy az előző dugóhoz, illetve az órához is hozzáragadjon. Folytasd, amíg körbe nem raktad az órát, majd hagyd megszáradni. Ha kész, már mehet is a falra, hogy emlékeztessen a jó hangulatú házibulikra – vagy épp arra, hogy már megint túl lassan iszod a kávét, és el fogsz késni a munkából.

Tehát: készíts valami újat a parafadugókból, hogy őrizzék a jó kis borozgatásaid emlékeit vagy csak egyszerűen mert jól néz ki! :) 

fotók: 1, 2, 3, 4, 5, 6

parafadugó saját készítésű falióra DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr236032121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása