A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ugye nem felejtetted el a lencsét!? - Azon múlik minden!

2013. december 31.

lencse_gazdagsag.jpg

Kevés olyan dolog van, amitől ki tudnék futni a világból, ám leghatékonyabban kétségkívül a lencsétől teszem. Így minden évben menetrendszerűen ezt le is kell boxolnom a rokonokkal szilveszter környékén, hogy nem, nem kérek lencsét.

Igen, tudom hogy el fogok akkor szegényedni, de akkor sem. Nem, ezzel nem akarlak Téged is elszegényíteni (mintha legalábbis a lencse kollektíven büntetné vérbosszúból a családomat is, ha én nem eszem), de akkor sem kérek.

Látom is, ahogy a nagy nemzeti lencsegyűlésen rám panaszkodnak a lencsék, hogy nem vagyok hajlandó még a gazdagságomért sem enni belőlük. Azonnal meg is szavaznak valami ENSZ LENCS szankciót. Lehet, gazdasági blokád alá fognak vonni.

Miért rossz ez?

Nem rossz, nem is ez a lényeg. Inkább csak szeretnék rávilágítani arra, hogy a legtöbb pénzzel kapcsolatos néphiedelem mind egyformán, úgy ábrázolja a pénzhez jutást, hogy

Te + jó viselkedés = mesés gazdagság

míg

Te + rossz viselkedés = mélyszegénységes nyomor.

Márpedig a babonák táptalaja a néphiedelem, a néphiedelemé pedig a nép. Tehát mi gondoljuk így. Mármint remélem nem azt, hogy financiális helyzetünkön valóban egy pillangósvirágú fog segíteni. Hanem, hogy mindez valami megfoghatatlan természetfelettitől függ.

Miért gondolkodunk így?

Miért szól minden pénzzel kapcsolatos néphiedelmünk egy rajtunk kívül álló okról? Miért van az, hogy ha valaki kevesli a pénzét, akkor neki aprót kell éjfélkor csörgetnie? Miért gondoljuk úgy, hogy a gazdagsághoz lencse kell és nem mi?

Ha Neked az a vágyad, hogy meggazdagodj, akkor arra ne úgy tekints, hogy csakis a véletlen, vagy valami rajtad kívülálló okokból jöhet el. Ne várj a lottóra. Ne tudd le annyival, hogy eszel egy tál lencsét.

Tudd, hogy ha ez az álmod, azt csakis Te tudod a leggyorsabban elérni és ehhez nem kell pénzbevonzó szobanövény vagy mit tudom én milyen pénzcsakra megtisztítása.

Miért nem fogjuk fel, hogy sorsunk kovácsai mi vagyunk?

Miért nem az a néphiedelem, hogy

  • Aki január elsején írja meg az önéletrajzát, az abban a negyedévben el is helyezkedik?
  • Vagy ha december végén állítja össze a portfólióját, akkor az 1%-kal jobban teljesít?
  • Én még azt is elfogadnám, ha az lenne a szokás, hogy éjfélkor amennyi tüzijáték sül be, annyi százzalékkal kell bővítenem a megtakarításaimat.

Ezek a babonák legalább a legfontosabb tényezőt nem hagynák ki a képletből: Téged.

Boldog mókusújévet!

Van hasonló kreatív babonaötleted? Halljuk! :)

pénz lencse szilveszter gazdagság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr855719339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása