A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így intézz magadnak havi 2 ingyenes készpénzfelvétet! +düh

2013. december 16.

ingyenes-keszpenzfelvet.jpg

A kormány pikk-pakk átverte a parlamenten azt, hogy a bank köteles minden hónapban 2 készpénzfelvételt ingyenessé tenni. Mielőtt még megveszed a lufis "köszönöm" kártyát, ne örülj. Ez egy tipikus esete annak, hogy mi történik, ha valaki nem akarja (?) megérteni a piaci folyamatokat.

Azonban Neked is feladatod van vele, bármennyire is logikátlan. Mutatom, mit kell tenned.

Mi ez egyébként?

A kormány kötelezte a bankokat, hogy biztosítsanak 2 ingyenes készpénzfelvétet havonta. Azonban erről Neked kell nyilatkoznod, hogy élni kívánsz vele.

Hogy soha ne maradj le a hasonló kihagyhatatlan spórolási tippekről, kövess és minden újdonságról beszámolok.

Jó hír,

hogy megteheted online netbankon keresztül is, juhú!

Miért ne örüljünk neki?

A világ nem úgy működik, hogy hozok egy törvényt a kenyér áráról és akkor holnap olcsóbban nő a búza, olcsóbban őröl a malom vagy akár a tyúk is kétszer meggondolja magát, hogy milyen időközönként tojik egy tojást, hiszen elé tettük a Magyar Közlönyt!

<düh>

Miután a bankoknak ez várhatóan egy 40 milliádos költség (kiírom: 40 000 000 000), így értelemszerűen máshonnan kell ezt az összeget pótolniuk. Így születik meg a keresztfinanszírozás!

Mi az a keresztfinanszírozás?

Képzelj el egy vizes lufit. Ha belenyomod az ujjad, akkor nem eltűnik onnan a víz, hanem máshol kitüremkedik. Na, pont ez a lényege a keresztfinanszírozásnak is: a költség állandó, törvények nélkül is. Ha itt nem szedhető be a költség, akkor azt máshova kell terhelni.

Milyen költség van mégis egy nyamvadt készpénzen?

A készpénz nem az automatába születik. Le kell gyártani a pénzt és oda kell szállítani az automatákba. Viszont mivel nem az ovisok rajza van rajta, így sokan szeretnék ellopni. Ezért a szállítása sem annyi, hogy bedobjuk a hátsó ülésre, hanem fegyveres biztonságiaknak, páncélautókban kell szállítaniuk. Az automatát is őrizni kell. Be van kötve központba, távfelügyelet van rajta és bagatell, de még áramot is fogyaszt. Te sem szállítanál milliókat az életed kockáztatásával A-ból B-be csak úgy. Na, az ATM-es mukik sem. Így költség az ő bére és pótlékai is például.

A készpénzfelvételnek nem a bankok népnyomorító megfontolásából van díja, hanem mert költséges. Sokkal jobban, mint például a kártyás rendszer. Ezért olcsóbb kártyával vásárolni, mint készpénzt felvenni és azzal.

De én most ingyen veszem fel, pukkadjanak csak meg a bankok!

Mivel a költségeik nem változtak, mert az ATM-es hapsi jelen cikk megírásáig sem tett közzé nyilatkozatot, hogy akkor mostantól havi két automatát ingyen tölt fel, így ezek a költségek az egyéb, például a számlavezetési díjakra rakódik.

Eddig én szabadon dönthettem, hogy alacsonyabb havidíj mellett inkább digitálisan intézem a pénzügyeim vagy bizonyos dolgokat bevállalva (pl.: odautaltatom a fizetésem) és/vagy magasabb havidíjért ingyenes készpénzfelvételt szeretnék.

Most nincs választási lehetőségem.

Az senkit nem érdekel, hogy engem nem érdekel a készpénz. Kártyával élek. Nekem alacsonyabb havidíj a kívánságom a készpénzfelvétellel szemben. De az én számlavezetési díjam is emelkedik.

Tehát, akár kártyásan élsz, akár nem, ezentúl ez így lesz és kész.

Fontos! Egy számlához veheted csak igénybe (de ez is benne van a nyilatkozatban), ellenkező esetben utólag is befizettethetik veled a jogtalanul igénybe vett ingyenes szolgáltatást. Ja, és csak 150 000 forintig.

Kifotóztam Neked, hogyan néz ez ki például az UniCredit Spectranet-jén keresztül vagy a MagnetBanknál, illetve leírom, hogy néz ki az OTP-nél.

Ha Te nem is ezeknél a bankoknál vagy, vélhetően akkor is ugyanilyen egyszerűen be fogod tudni állítani pár kattintással. Ha mégsem, akkor bankodnál személyesen megteheted (ami agyrém, hogy még emiatt is be kelljen mennünk, pff), vagy ha felhívod az ügyfélszolgálatot, biztos (vagy reméljük), hogy készségesen segítenek Neked a beállításban.

Unicredit Bank

Lépj be a SpectraNet-be.

  1. fent kattints a bannerra
  2. válaszd ki, melyik számládra veszed igénybe (ha több is van a banknál)
  3. fogadd el az előkészített megbízást
  4. küldd be a bankba (sms kód)

unicredit-igyenes-keszpenzfelvet.png

MagNet Bank

(igazából itt nem is szükséges, mert a MagnetBank (hiszen jófej :)) kihozott egy nyilatkozatot, hogy az ő ügyfeleinek a havi első két készpénzfelvétel ingyenes 150 000 forintig, így ezt alapból biztosítja minden ügyfelének :))

Itt gyönyörű, feltűnően jelzik narancssárgával a menü bal alsó részében:

magnet1.png

Erre rákattintva a következő gombot válaszd ki:

magnet2.png

Megkérdezi, hogy biztosan akarod-e?

magnet3.png

És ha ügyesen helyeseltél, már ki is pipálja és kész!

magnet4.png

OTP

Bal oldalt: Menü/Igénylések/Ingyenes készpénzfelvétel nyilatkozat - itt egy pipa, számlaválasztás és kész!

Tedd meg most (de legkésőbb január 20-ig), hogy már februárban Te is ingyenesen vehess fel készpénzt. (Ha nem nyilatkozol, akkor már csak márciustól veheted igénybe. Vagy a nyilatkozattétel utáni hónaptól.)

Arról hol lehetne nyilatkozni, hogy havonta melyik két politikus ne kapjon ilyen teljesítmény után fizetést? 

</düh>

ui.: Azért segítsünk egymásnak, ha Neked valamelyik egyéb banknál van számlád, írd le kérlek, hogy nálatok hogyan kell igényelni, hogy a net világában kevésbé jártas mókusok is igénybe vehessék. ;)

vélemény újdonság gondolatébresztő bankkártya készpénz

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr395695228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása