A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Esti mese helyett hulladékhistóriák... így tanítsuk a gyerkőcöket környezettudatosságra! [ajánló]

2013. december 07.

hulladek_historiak.jpgEgy tüneményesen aranyos, kedves, humoros és nagyon szerethető könyről van szó, amit Bálint Mariann írt és illusztrált. Tudjátok,  hogy nem mutatunk olyat, amit mi magunk nem imádunk, így természetesen mi is olvassuk, forgatgatjuk. Felnőttként is mondott újat. Hogy mit?

Nem is kérdés, hogy a szelektív hulladékgyűjtés az egyik alapja annak, hogy óvjuk-védjük kicsiny Földünket, így a gyerekeknél is kezdhetjük annak példamutatásával... így neki már teljesen természetes lesz.

Kövess, hogy lásd, milyen témákban és hogyan kommunikálok. Ha nem tetszik, elhagyhatsz, de ha tetszem, tudni fogod, hogy bízhatsz a véleményemben. ;) 

A könyv (ami egyébként 100% újrahasznosított papír természetesen) szenzációs módon tanít minket arra, hogy ne szemeteljünk, hogy mindent szelektíven gyűjtsünk és hogy hogyan hasznosítsunk újra adott dolgokat.

Kedves manók (ők a klímanók :D) mutatják be, hogy mi történik a hulladékkal, miután mi kidobjuk őket, hogy mi az, amit egy-egy hulladékgyűjtőbe beledobhatunk és mi az, amit nem.

Tudtad pl., hogy a fogkefét nem dobhatod a műanyag gyűjtőbe? (Én nem.)

muanyag_szelektiv.jpg
Nekem két nagy kedvencem Pille Panni (természetesen ő a műanyag hulladékokért felel :)) és Fém Frici, a bátor kalandor.

pille_panni_fem_frici.jpgA könyvben megismerhetjük őket is alaposan, mindenkinek van egy saját története és mindegyik tényleg nagyon kedves. Nemcsak a gyerekek fogják élvezni (én pl. abszolút önálló felnőttként, egyedül olvastam végig nagy örömmel :)), hanem a felnőttek is találnak benne hasznos infókat.

Pl. a komposztálásról.

komposzt.jpgMindezt nagyon aranyos stílusban.

Érdemes a könyv és Mariann blogján is körülnézni.

A könyvet pedig itt tudjátok megrendelni. >>>

És persze, mókus sem hiányozhat a könyvből. :D

mokus.jpgMindig van valami extra, amivel pluszban kedveskedik Mariann a blog olvasóinak. Most pl. az ünnepekre való tekintettel egy tüneményesen aranyos háttérképet tölthetünk le, amin Hó Lala látható.

ho_lalo.jpgPersze vele is találkozhattok a könyvben is, és megtudhatjátok, hogy került a hógömbbe. :D

Tehát: a gyereknek is olyan ajándékot, könyvet vegyünk, ami egyben hasznos is és játékosan tanítja meg őt az élet igazán fontos dolgaira. 

A Hulladék Históriák fb-oldalukon is játékra hívja rajongóit, úgyhogy érdemes csatlakoznod, hátha onnan is szerezhetsz még karácsonyi ajándékot akár! ;)

ajánló gyerek újrahasznosítás hulladék szelektív

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr335671557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása