A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Vízkőoldó helyett mit használ egy spórolós mókus? +képek

2013. november 27.

Korábban már használtuk az ecetet Panna fura, zöld cuccainak eltávolítására, de vízkőoldásra még nem mutattuk, hogyan kell. Nem bonyolult, de nem is annyi, hogy öntsd rá és nyomj egy lájkot.

vizko-cover.png

A Cillitet, meg testvéreit azért nem tartom jónak, mert folyékonyak, tehát nem is maradnak a vízkövön. A habos verzió nálam ugyanúgy nem hozott átütő sikert. Igazából, így az embernek teljesen el is megy a kedve a vízkőtlenítéstől. Ugyanis amit nem szed le a vízkőoldó, na, azt nekünk kell. Gyakran a felület sértésével együtt.

Hogyan kezeljük csapunkat vízkőoldó nélkül? Ja és hatékonyan!

Így jött, hogy a megoldás a vatta lesz. Mert így nem csak rámegy a lötty és aztán septibe le is szárad, hanem a vattával sokáig tud a vízkőoldáson dolgozni. Ha pedig úgyis rajtatartjuk, akkor meg nem is kellenek a csodavízkőoldók se. Helyettük használjunk ecetet! Ugyanúgy leszedi és töredéke árban is.

Az ilyen tippek minden mókusnak jól jönnek. A következőröl se maradj le, csak egy "Tetszik"-et kell hozzá nyomnod itt.

Hogyan?

  1. Szedjünk össze a lakásból vattát és ecetet.
  2. A vattát nedvesítsük át ecettel és pakoljuk körbe vele a csapot. Főként oda tegyünk, ahol a legkönnyebben megült a vízkő. Ha nem akar ottmaradni, akkor egy egyszerű befőttesgumival mondjuk meg neki, hogy maradjon ott.
  3. Várjunk 30 percet. Ez idő alatt hívjunk fel két ismerősünket és mondjuk el nekik a mókusblog elérhetőségét (duhosmokus.hu). :)
  4. 30 perc elteltével vegyük le a vattát és lepődjünk meg, hogy mennyire szép munkát végzett.

vizkooldas-ecettel-es-vattaval.png

Vatta azért fontos és jó, mert a csapvégbe belülre nem szabad ecetnek kerülnie, hiszen tönkretennénk a benne található tömítést, így csak kívül szabad, hogy dolgozzon az ecet. Fontos: soha ne öntsd le egy liter ecettel és ne fürdetsd benne. Nem jó móka.

előnyei:

  • Alapanyagai minden háztartásban fellelhetőek.
  • Közel nulla forint befektetés. Az ecet filléres dolog.
  • Meglepően gyors! (A mókus nem is várná, hogy 30 perc alatt leoldja a vízkövet, pedig de.)
  • Nem meló. Nem kell piszkálni vagy sikálni. Ráteszed és leveszed. Így várakozás nélkül 1 perc az egész.

hátrányai:

  • Az ecetnek köszönhetően durván ecetszag lesz a helyiségben, azonba jó hír, hogy a leszedés után az ecet szaga villámgyorsan elillan.
  • Nekünk kell megcsinálni. Értékes 2 percünk elmegy vele. :P

vizkodarabkak.jpg
ezek maradtak a vattán

Mi úgy rákaptunk, hogy vándorpamacsot alapítottunk, amit fél óránként áttettük egy másik csapra. Ez aztán a tripla spórolás. :) Így másfél órán belül lehet végezni az összes fellelhető csappal.

Mi króm felületen próbáltuk, azt nem bántotta az ecet. Ha neked nem krómozott a csapod, akkor mindenképp egy nem látható apró részén teszteld az ötletet. Aztán pedig mindenképp oszd is meg velünk!

Ja és arról se feletkezzünk meg, hogy az ecet mennyivel környezetbarátabb a vegyszereknél. ;)

Tehát: felejtsük el a bolti vízkőoldó vegyszereket. Mától vattát és ecetet használjunk úgy, hogy az idő végezze közben a melót és ne mi.

eco olcsó víz vízkő ecet könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr835657085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása