A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Adj sapkát a megmaradt zöldségre!

2013. augusztus 27.

Egy igazán elegáns megoldást találtunk a megmaradt zöldségek, gyümölcsök még hosszabb frissen tartására...

foodhuggers.jpg

... és így még a szagok is a helyükön maradnak. :)

Tudom, hogy spórolós blogként fura, amikor egy-egy olyan terméket vagy szolgáltatást mutatunk be, ami pénzbe kerül (holott lehet helyettesíteni már meglévő dolgokkal is akár).

Ha Te is mindenféle spórolási tippre kíváncsi vagy, kövess és minden nap újat mutatok! ;)

De! A 3 "Nem":

1. Nem csak a pénzzel lehet spórolni. A hely és idő (idő=pénz) is ugyanolyan fontos és ugyanúgy spórolásra érdemes.

2. Nem azonnal, de hosszútávon mindenképp többet spórolsz az ilyen megoldásokkal és egészen biztos, hogy sokkal de sokkal kényelmesebb.

3. Nem lehet az ilyen jópofa dolgokat kihagyni és nem megmutatni. Ha mi beleszeretünk, szeretnénk, ha Te is látnád! Mi már csak ilyen mókusok vagyunk. :D

Tényleg nap mint nap látni olyan újdonságokat, ami valakinek a fejéből csak úgy kipattan, mi pedig élvezhetjük a hasznosságát. :) Ilyenek ezek a kis sapekok is, amik frissen tartják és megóvják a megmaradt fél zöldségeinket, gyümölcseinket a megbarnulástól, megszáradástól és persze a hűtőnket a szagoktól. ;) 

zoldsegek.jpg

A Food Huggers (már a nevük is nagyon cuki, ugye? :)) találta ki és indította útjára ezt az innovációt az általunk kedvelt Kickstarteren és nagy örömmel látjuk, hogy már előrendelhető és októbertől kapható (kb. 4200 forint egy csomag - 4 db 4 méret). Nem olcsó, de örök darab, hasznos, környezetbarát és még szép is.

Természetesen ftalát- és BPA-mentes, a legszigorúbb amerikai szabályozásoknak megfelelő szilikonból készült, használható mikrohullámú sütőben és fagyasztóban is

Hogyan működik?

Egyszerűen. Ahogy beledugod a zöldséget, a szilikonsapka belső széle körbezárja azt és légmentesen lezárva tartja bent az értékes anyagokat.

igy_mukodik.jpg

Persze, nyilván vannak sokkal spórolósabb megoldások, hiszen műanyag dobozban is el lehet őket rakni és ha van már abból mindenféle méreted, akkor biztos ragaszkodsz is hozzá. Rakhatjuk lezárható nejlonzacskóba is és elviekben ugyanúgy friss marad. Vagy mégsem? Általuk tesztelt képek alapján a sapkák nyertek. :) 

paradicsom_teszt.jpg

Ha Te is még mindig elcsomagolod a maradékokat és minden alkalommal tépkeded az alufóliát, hogy pont jó méret legyen, vagy felhasználsz egy 10 centis folpackcsíkot egy fél hagymához, mert ahhoz már nincs kedved, hogy azt is félbevágd és még félrerakd, majd szenvedj a kihajtogatásával... és egyébként is utálod, hogy ez utána mind a szemetesbe megy...

Akkor mindenképp jó megoldás ez a trendi kis cucc. Én is gondolkozom, hogy rendeljek egy csomaggal. :)

Ne használj több felesleges folpackot vagy fóliát a félbevágott, megmaradt zöldségekhez, gyümölcsökhöz. Ha nem is rendelsz sapkákat nekik, akkor is oldd meg máshogy, okosan. Te hogy tárolod őket?  

Forrás + fotók: Food Huggers

konyha zöld innováció frissentartás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr475480588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása