A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így hűtsd a lakást a virágok segítségével! + jó tanácsok

2013. augusztus 12.

Spriccelj minél többször és kevésbé lesz meleged, ráadásul ő is jól jár, hisz nedvességhez jut. Kipp-kopp, a virágspriccelésre akarlak rábeszélni! :-P :-D
viragspricceles.jpgEddig nem tetted és nem is érted, miért kellene most rászoknod? Mondom.

Miért jó?

Nekünk azért, mert a spriccelés okozta pára nedvesség és hűvösség érzetét fogja kelteni és a növényen levő víz párolgása hőt von el a szobából.spricceld_a_novenyeket.jpg

A növényeknek azért, mert portalanítjuk (és az esetleges kártevők nagy részétől is megszabadítjuk) őket, valamint felfrissülnek.

Ha vevő vagy az ilyen apró villámtippekre, lájkolj, hogy eljuthassanak hozzád is! ;-) 

Hogyan? Mikor?

A spriccelésre (és locsolásra) a legalkalmasabb időpont a kora reggel vagy/és késő este. Ha nincs túl meleg és nem süti őket telibe a nap, akkor bátran spriccelheted őket naponta többször is. Örülni fognak neki és zöldellni/virágozni Neked! :-)

Fontos: Soha ne spriccelj (vagy locsolj) növényeket tűző napban. Ha közvetlen nap éri őket vagy túlságosan fel vannak melegedve, többet ártasz a spricceléssel, mintha meleget fújnál rájuk. Gondolj arra, hogy neked sem tesz jót, ha nagyon melegben nyakon öntenek jéghideg vízzel. Hiába is esik jól. Attól még árthat. Ezzel ők is így vannak.

szorofejes_flakon.jpgSpricceléshez (és locsoláshoz is) mindig állott vizet használj és soha, semmiképp ne jéghideget.

Megj.: a szőrös levelű növények nem szeretik a spriccelést, mert nehezen száradnak meg a leveleik, ami betegséghez vezethet.

Ha teheted, lágy vizet használj: például tisztított vizet, felforralt és visszahűtött csapvizet vagy ha kerted van, esővizet. A kemény víztől csúnyán foltos lesz szegény virág (tkp. vízköves), ami ugyan nem bántja őt, de biztos kevésbé szívesen áll a kamerák elé pöttyösen. :(

kemeny_viz.jpgHa megfelelő vízzel spriccelsz és megfelelő időben, mindenki jól jár, úgyhogy használd ki ezt a duplán hasznos trükköt a meleg könnyebb elviselésére.

Ha nincs még ilyen spriccelőd (=szórófejes flakon), akkor szerezz be egyet. A növényeid kedvéért. Is. ;-) 

nyár víz otthon tisztítás viráglocsolás növényspriccelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr395457380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása