A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts szerelempárnát! +fotó

2013. augusztus 07.

Készítheted csak úgy, egy unalmas délutánon hobbiból... készítheted a szerelmednek Valentin napra... barátoknak esküvői ajándéknak...  vagy a szüleidnek házassági évfordulóra, stb.

eskuvoi_szerelemparna.jpg

Én most épp nászajándékba készítettem. 

Tipikus kézműves, DIY ajándékötlet ez, amit, tudom, hogy nem mindenki értékel (nekik meg is bocsátok, ha nem lájkolják kivételesen a cikket :-P). 

Ha Te közénk tartozol, és imádod a kézzel készült ajándékokat és hasonló praktikákat és spórolós tippeket, nyomj egy lájkot!     

Nekem nagy kedvencem a textilre rajzolás és annyira egyszerű, hogy bármely mókus képes rá. Te is! ;-) 

Jön a "de nekem nincs kézügyességem" és a "nincs türelmem", na meg az "úgysem tetszene neki". Hülyeség!

Ha még soha nem mertél előállni hasonlóval, legalább egyszer a mókuséletben próbáld ki! Mondjuk most!

Ha mégis inkább más, egyedi esküvői ajándékot keresel,
nézd meg a többi ötletünket >>>

Mi kell hozzá?

Hobbiboltokban, de már nagyobb papír-írószer üzletekben is lehet kapni textilfilcet. Ehhez az ajándékhoz csak arra és két párnára lesz szükséged. No meg a mókusmancsaidra. 

Ha nem vagy magabiztos rajzoló, akkor használj előrajzoló-filcet. Rajzold meg először azzal a mintát, javítsd, ahányszor csak akarod, majd amikor már tökéletes, rajzold át a textilfilccel. Hagyd megszáradni, majd mosd ki vagy várd meg, amíg eltűnik (attól függ, melyik fajtát használod).

elorajzolas_segitseg.jpg

Megj. az előrajzoló filchez: lehet kapni levegőre eltűnőt és moshatót is. Utóbbinak hátránya, hogy ki kell mosnod, viszont azzal azonnal el is tűnik a vázlat, a levegős típusúnál nincs semmi dolgod, csak várnod kell, viszont az akár több napig is tarthat, úgyhogy az nem az utolsó pillanatosoknak való. :-)

Ezek a párnák egy esküvőre érkeztek, az unokatestvéremnek és férjének nászajándékba. A férj nagy pecás és azt próbáltam illusztrálni, ahogy épp kifogja a feleségét! Szerintem sikerült. :-) Az esküvőn nagy sikere volt és a fiatal párt is nevetésre bírta - ami az esküvői videón is rögzítve lett persze. :-)

Én bátor mókus vagyok és jól viselem a kritikát, láthatod, hisz bevállaltam, hogy megmutatom az egész mókustársadalomnak a "szenzációs" pálcikarajzomat. :-D

bator_mokus.jpg

Fontos: olyan párnát vegyél, ami kiszedhető a huzatból, hogy egyenes felületen dolgozhass. Ha pontosan tudod, milyen párnát használnak, vehetsz akár csak huzatot is persze, hisz az a lényeg. :-) A párna formáját a mintához illeszkedően válaszd ki, úgyhogy tervezz el mindent előre!

Érdemes olyan mintát rajzolni, ami jól néz ki akkor is, ha nem csak díszpárnának fogja használni a pár. A lehetőségek száma végtelen, de mutatom az egyik kedvencemet:

poharas_parna.jpg

Keress, vagy találj ki egyedi mintát és készítsd el! 

Költség: 5 000-10 000 forint
(a filcek 1 000 forint alatti áron kaphatóak,
párna ára ízléstől és lelőhelytől függ :-))

A filcet, filceket akár külön becsomagolhatod az ajándékozottnak, hogy bármikor hozzárajzolhasson vagy készíthessen hasonlókat ő is. Leírhatod hozzá a sztorit, hogy mit össze szenvedtél, mire elkészült, azon is biztos jót fog mosolyogni. :D

Legyél te is bátor és próbálkozz! Nem kell Picassonak lenned ahhoz, hogy egy hangulatot átadhass a saját szerettednek. Ő fogni fogja, hidd el! ;-)  

esküvő ajándék saját készítésű esküvői ajándék DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr635448701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása