A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ráncok ellen - Napszemüveget fel!

2013. július 29.

Ezerrel süt a nap, Te pedig  - miközben talán a napsütést imádod - utálod, hogy nem látsz semmit a szikrázó fénytől. Ez önmagában elég lenne ahhoz, hogy napszemüveget hordj, valahogy mégis elfelejted. Mondok egy ennél sokkal fontosabb okot, amiért KÖTELEZŐ A NAPSZEMÜVEG VISELETE!

napszemuveg_a_rancok_ellen.jpgTudod mi a napszemüveg? A ráncok nagy ellensége! Hogy mi?

Azt Te is tudod, hogy az ultraibolya (UV) sugárzás kárt tehet a szemedben és akár a látásod is romolhat miatta. A szaruhártyád próbálja kivédeni az UV sugarakat, de pl. víz mellett, a visszatükröződés miatti magasabb szint ellen már tehetetlen. Ez az egyik oka annak, amiért mindig legyen nálad napszemüveg! Legyen reflex!

Mi köze a ráncokhoz?

Ha napsütésben nem hordasz napszemüveget, arcod az erős fényre ösztönösen reagál a szemeid védelme érdekében. Tudat alatt azonnal hunyorítani kezdesz Te is. A hunyorításnak több fokozata van, de a legkisebb is káros és nyomot hagy.

Te talán észre sem veszed, de a bőröd a legapróbb mozgást is megérzi. Tükörből sem látszik, de az izmok megfeszülnek és a bőrödön apró ráncokat képeznek. Ezek az apró ráncok pedig később mély ráncokká alakulnak.

Ha nem tudtad, vagy hasonló hasznos infókról sem akarsz lemaradni, lájkold Mót! ;) 

Segíts a bőrödnek!

Előzd meg a napsütés és erős fény miatti hunyorgás által keletkezett ráncokat! Ebben a harcban ne a napfény mellé állj.

Bárhová indulsz, dobd be a napszemüvegedet is a táskádba, vagy egyből told a homlokodra, hogy azonnal kéznél legyen, ahogy kilépsz a fénybe. Válassz olyat, ami az öltözékedhez is illeszkedik és máris duplán örülhetsz, hogy nálad van. Feldobja a kinézeted és megelőzi a ráncok kialakulását! ;)

Jelenleg nem azt kutatjuk, hogy milyen a tökéletes napszemüveg, de mindenképp legyen UV-szűrős és kényelmes (különben állandóan le fogod tépni magadról!).

És persze az sem árt, ha trendi! :)
mokus_napszemuvegben.jpg

Van, amit nem ennyire könnyű megelőzni.

Mit tegyél, ha a nyári melegben izzad a lábad
és foltot hagy a papucsodon? >>>

Fontos, hogy a kisgyerekeknél ugyanilyen fontos a napszemüveg, de minimum egy sapka (kislányoknál egy csinos kalap :)) viselete. Édesek, ahogy hunyorognak, de számukra ugyanolyan káros.

kisgyerek_hunyorog.png.jpg

A legnagyobb tévhit, hogy télen nem kell.

De, kell! Aki ezt tudja, nem véletlen, hogy síelni is visz magával napszemüveget. Nem kell hőségnek lennie ahhoz, hogy a fény olyan erős legyen, hogy bántsa a szemet. A fehér hó is tipikusan hunyorgásra kényszerít. Nemcsak a hegytetőn, de a városban is.

Tehát: A szabadban mindig viselj napszemüveget: tavasszal, nyáron, ősszel és télen is! Így megóvod a bőrödet és nem engedsz szabad utat a ráncoknak, de még jobban is fogsz kinézni. Hiszen egy jó napszemüveg öltöztet! ;)


fotó1, fotó2, fotó3

nyár megoldás napszemüveg napsütés ráncok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr225430400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása