A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Citrusos testradír 99%-kal olcsóbban +recept +fotó

2013. július 25.

Magyarországra is megérkezett már egy ideje a The Body Shop kozmetikai cég. Pedig nem is olyan régen még külföldről csempésztük magunkkal a testradírokat. :) (mellesleg kintről ma is olcsóbb)

olcso-hazi-testradir_mini.jpgmindössze 3 otthon is fellelhető hozzávaló kell

Viszont a Body-ban is van mindenféle kevésbé szerencsés dolog, egyéb csúnya összetevőkön kívül például az ára. A testvérem kedvence potom 4 490 forint. Csináltam is neki 50 forintból. Ez azért majd' 99%-os megtakarítás. Mivel ajándékba kapja tőlem, neki 100%. :)

Mi kell hozzá?

  • fél csésze cukor vagy só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé

Mi mindenre jó még egy szem citrom? >>>

Magunk dönthetünk, hogy cukorral vagy sóval csináljuk-e, ugyanis itt most nem a cukrot vagy a sót használjuk fel, hanem csak a súroló hatásukat. A cukor szabálytalanabb kristályokból áll, így hatékonyabb vele a radírozás, de ha hajlamos vagy a gombásodásra, akkor sót használj, azzal nem eteted őket.

Mó mindig előáll egy olcsóbb ötlettel, kövesd és spórolj Te is! ;) 

Hogyan készítsd el?

Fogj egy kis befőttes üveget (vagy mókusként mogyoróvajkrémes üveget). Tedd bele a cukrot, vagy sót (én cukorral csináltam). Olaj, majd citromlé és keverjük át. Készen is vagyunk.

olcso-hazi-testradir_kesz_mini.jpg

Hogyan használjuk?

Zuhany alatt markolj ki egy diónyit és dörzsöld végig a testeden. Ha kevés, akkor vegyél ismét. 2-3 perc radírozás után alaposan mossuk le magunkról.

Mik a benyomások?

Az illata nagyon finom gyümölcsös. Meg is kóstoltam (mivel semmi rossz dolog nincs benne, ehető :)). Cukros, citromos olívás íze van, nem meglepő módon. :) Állagra félhíg, könnyen kimarkolható belőle egy diónyi. A cukor nem oldódik fel, az olíva pedig olajossá teszi. Kipróbálva durván radíroz és piros is lesz az ember tőle, de csak pár percig, ne ijedj meg, nem maradsz Sebastian.

Arcradírra is teszteltünk már egy másik spórolós verziót. >>>

Viszont utána nemcsak finom puha az ember bőre, hanem az olíva miatt érzi a selymességet is. Az olívaolaj később teljesen beszívódik és közismerten remek bőrápoló.

Egy próbát mindenképp megér, estére rakd össze magadnak. Mivel pedig remek ötlet egyszerű ajándéknak is, alig várom, hogy összefussak a testvéremmel, oda is adom neki. :)



Tehát: nem kell hátast dobni a csudi kencéktől, gyakran Te is össze tudod rakni őket, fillérekből, otthon, frissen.

citrom olívaolaj kipróbáltuk saját készítésű bőrradír

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr455426115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása