A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így jelölj, kategorizálj és keress egy témára facebookon! A #hashtag -ről világosan.

2013. június 14.

Már egy ideje hallottuk, hogy jön... és végre tényleg itt van és tényleg működik! Ha ezentúl bármit szeretnél "betenni a közös kalapba", szeretnéd, ha mások is rátalálnának facebookon, hát használj kettős keresztet! 

hashtag.jpg

Ugyanez igaz akkor is, ha keresni akarsz egy adott témára (pl. #spórolás). Ezentúl azt is könnyedén tudsz.

Megvan az infó? Érted? Lájkolj! Ha még nem világos, megspórolom a keresést Neked, és mutatom.

Más közösségi oldalakról már ismerheted, akkor nem is kell magyaráznom. Ha pedig eddig nem használtad, mégis itt vagy és érdekel, akkor íme egy gyorstalpaló.

Tulajdonképpen a facebookon belül mindenhol működik (kivéve chat), tehát bárhol bármit írsz és fontosnak tartod megjelölni, akkor címkézd fel a hashtaggel.

Ez a bejegyzés/hozzászólás bekerül egy közös hírfolyamba, ami akkor jelenik meg, ha arra a címkére keresnek, vagy bárhol máshol ráklikkelnek. Ezentúl már a Te bejegyzésed, hozzászólásod is ott lesz a többi között. 

Tehát: ha pl. leírsz egy

nyar_fagyi.jpg

bejegyzést, akkor ezentúl bárki, aki rákeres a nyárra vagy a fagyira, vagy ráklikkel a nyár vagy fagyi címkére bárhol máshol (tehát pl. egy másik fagyiimádó bejegyzésén belül), akkor a Te bejegyzésedet, hozzászólásodat is meg fogja ott találni.

A keresés is mókusegyszerű, csak beírod a keresőbe a keresendő címkét (természetesen #-gel), amire kíváncsi vagy és máris jönnek a találatok. Mivel még nagyon új, így kevés dologról vannak listák, de a "cukicica"-ban biztos voltam. :D

cutecat.jpg

Bármikor, amikor rákeresel valamire, egyből fel is ajánlja, hogy szólj hozzá Te is a témához és ezt egy odaklikkeléssel könnyedén meg is teheted, megírod, amit akarsz és automatikusan felcímkézi (ééés már találtam egy mókust is :D):

mókus.jpg

Annyira új, hogy magyarul még tényleg alig találsz valamit, de ez pillanatokon belül meg fog változni, az tuti. :D Angolul sokkal inkább, úgy már most is egész jól lehet használni. Ha magyar címkét akarsz megadni, ne használj ékezeteket (#gyonyoru), ha pedig több szóból álló címkét használsz, írd egybe (#tiltottgyumolcs).

Ha valamit elfelejtettem leírni, kérdés, észrevétel van, írj légyszi. Köszi ;)

Tehát! Facebookon használj hashtag-et, ha azt akarod, hogy megtalálják a mondandód és keress címkékre, ha kategorizáltan szeretnél böngészni. #like? :)  

vélemény facebook online kipróbáltuk hashtag

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr745361341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása