A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Beszólt a Földhivatal

2013. május 03.

Történt, hogy egy mókusodú tulajdoni lapjába égetően szükségem volt belenézni. Ezt még az erdő törvényei sem tiltják. Na itt kezdődött a bohózat. Jó szórakozást hozzá.

foldhivatal.jpg

Te, mint halandó, kétféleképpen nézhetsz be az adatbázisba:

  • személyesen, munkája iránt magasan elkötelezett Klárikánál a Földhivatalban, asztalán kis mackók és "legjobb anya" (ha nem tudnád) bögre társaságában
  • interneten

XXI. századi mókusként a netet választottam. Bocs' Klári.

Nos, szükséges hozzá ügyfélkapu-regisztráció. Ez pipa. Irány a foldhivatal.hu. Villám kattintás elsütése balra a "földhivatal online" cseppet sem pixeles képére. Itt vagyok a mo.hu-n, gyors bejelentkezés és tadam, már várja is, hogy mondjam a címet.

Mondom. -nem jó.

Beírom négyszer, nem jó. Kiírja, hogy márpedig ilyen cím nem létezik. Remek, itt ülök benne. A postás is idetalál az összes nemzetközinemzetinépkonzultációval. Jöjjenek apró változtatások, hátha csak "épületjelet" tévesztem a "házszámmal". Nem jó. Persze közben minden második chapta kódot elrontom. Ezt még én sem tudom felismerni, bot legyen a talpán aki bejut.

foldhivata-chapta.jpgAzt Te csak hiszed, hogy 3 karaktert látsz a képen. Pff, amatőr.

Jöjjön a súgó.

Megvan mi lesz a baj: életbe vágóan fontos a kis- és nagybetű megkülönböztetése. Számos erdei állat áldozta már életét ezért a vívmányért. Adózzunk ezzel is emlékük előtt.

foldhivatal-kisbetu.jpgFöldhivatal 2in1: "adatkarbantartunk és nyelvtanra tanítunk".

Már nem csak Ági néni csap a kezünkre, ha a földrajzi neveket kicsivel írjuk. 

Kedves Földhivatal. Tudom, hogy a Budapestet nagy "B"-vel írjuk. Csak reméltem, a gépemmel való magányomban megspórolhatom a shift gomb elkopását.

Átjavítom a kezdőbetűket,

megjelenik a "fizess". Választhatom az ingyenes "tulajdoni lap első része" opciót. Ez konkrétan a nagy semmi, erősen túlárazva. Egyetlen értékes információ, ami kinyerhető belőle, hogy hány négyzetméter az ingatlan.

foldhivatal-dij.jpgMennyit akarsz fizetni?

Van hiteles és nem hiteles. A hiteles csak 3,6-szor kerül annyiba. Kiválasztom a nem hiteleset, végtére is spórolunk! Azt ugyan nem tudom, hogy mi a különbség a szemle és a teljes Szemle és Teljes között, de nincs kedvem megint súgóba ásni magam. Ugyanannyiba kerül, legyen a teljes. Egyszer élünk! Katt a letöltés gombra.

foldhivatal-adatgyujtes.jpgLátom magam előtt a sürgést-forgást. "Laci, hozd már azt a papírt!"

Meg is érkezik Laci, az iktatófiú a papírokkal, de még nem fizettem. És az nem úgy van. "Leteszem ide a papírokat írással lefelé, te pedig fáradj a pénztárhoz. Majd ha fizettél, megkapod!"

foldhivatal-otp.jpgCsak babbal nem fizethetek.

Rákattintok.

ERROR. Vissza, megint. ERROR. Eljátsszuk még párszor, de persze minden visszalépéskor chaptás oldalig esek vissza. ERROR ERROR ERROR.

Szentségelés, ERROR. Klárika rokonsorolás, ERROR. Egyszer csak bejutok. Gyorsan kártya adatait megadom, fizetek, katt és akkor ez várt:

foldhivatal-ezt-igy-ne-2.jpgMeg lett mondva a tuti.

Látod, felkiáltójellel! Ezt bizony komolyan is gondolják. Kinézek gyorsan az ablakon, nem jönnek -e értem a TEK-es fiúk. 30 perc szenvedés és fizetés után látni akarod azt a tulajdoni lapot? Komolyan? Hát ezt így nem! Hülye majom.

Kedves Földhivatal, kedves "legjobb anya" Klári,

Nem puffogtatok olyan közhelyeket, hogy az általam összehordott makkokból lakmároztok télen és nem vitatkozom azzal sem, hogy ki a legjobb anya. Egyszerűen csak elmondom:

Köszönöm.

Maximálisan úgy gondolom, hogy ez a 30 perc, idegeskedés és 1000 forint az életemből még mindig sokkal jobb, mint személyesen bemenni. Tökéletes szolgáltatásotok megismerése után is úgy gondolom, hogy a netes felület minden szempontból a kisebbik rossz.

Amikor a NERtárs az oldalatokra látogat. Amikor olyanért fizet külön, amit az adójából már összeállítottak. Amikor az időm csak számok számotokra. Nos, akkor csak egyet kérek:

a bicskanyitogató beszólást mellőzzük.

- mókus voltam

ui.: ismételt bejelentkezés után van menüpont a lekért dokumentumokhoz. Ott keresd az 1000 forintod hasznát.

online hivatal megmondás tapasztalat

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr745258872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása