A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Sokkoló: 50 000 forintot dobsz ki minden évben

2013. március 11.

Legfrissebb statisztikák szerint egy átlag háztartás évente 100 kiló élelmiszert dob ki. Ez havonta több, mint 8 kiló. Ami kicsivel több, mint átlag havi 4 000 forint. Bizony, négyezer forint.

szemet.png

Ez hatszoros veszteség számodra,

  • mert meg kellett vásárolnod
  • hazacipelted
  • rakosgattad, tároltad (ugye milyen kevés a hely?!)
  • időt kellett ráfordítanod, hogy kiszelektáld, mert megromlott
  • a kukát többször kellett kivinned, mert kidobtad
  • és még a szemétszállításért is fizetsz, hogy elvigyék.

Mindezt teljesen feleslegesen.

5+1 TIPP ennek elkerülése érdekében

  1. Ne vedd meg. Haha, gondoltad volna?! Ha csökkentjük a kosarunk tartalmát akkor ezeket a felesleges dolgokat meg sem vesszük. Lássuk be, hogy ez 4 000 forint minden hónapban. Min lehetne jobban spórolni, mint a megromlott ételek felesleges vásárlásán?

  2. Legyünk tudatosak. Romlandó ételekkel tervezni kell. Ráadásul előre. Ez nem olyan fárasztó, mint elsőre belegondolva. Igyekezzünk mindenből a szükséges mennyiséget venni. Ezt azonban csak akkor tudjuk, ha már előre tudjuk, hogy mire lesz. Tehát ha vásárlás előtt 10 percet agyalunk és nem vásárlás közben improvizálunk, akkor jelentősen csökkenthetjük az ilyen kiadásainkat.

  3. A dupla csomagolások nem mindig a legjobbak. Csak azért, mert a másodikat olcsóbban kapjuk még nem biztos, hogy jól járunk. Hiszen ha nem ettük meg a másodikat, akkor semennyit sem spóroltunk vele, hanem csak kidobtuk az "akciós" pénzünket. Óvakodjunk ezektől az akcióktól, ha romlandó élelmiszerrel van dolgunk.

  4. Ha már beütött a baj és később rájövünk, hogy túlvásároltuk magunkat (van ilyen), akkor mindenképp konzerváljunk. Állítsuk be a telefonunkat, hogy minden szerdán este 7-kor szóljon nekünk. Ilyenkor pedig a hűtőből minden felesleget tegyünk át a fagyasztóba. A sajttól kezdve az ételmaradékokon át, bármit áttehetünk. Ezeket pedig később fel is tudjuk használni bármihez.

  5. Az egyik leggyakoribb kidobott tétel a pékáru. Ha a zsömléket szabadon kiszárítjuk, majd alkalomadtán ledaráljuk, lereszeljük, akkor már készen is van a zsemlemorzsa (évek óta nem vettem már boltit). A már kiszáradt kenyér isteni pirítós, semmi különbséget nem fogsz észrevenni. De még a szottyadt állapotú is menthető ha bundáskenyeret csinálsz belőle. A reggeli máris pipa.

  6. Ez a megoldás csak azoknak tökéletes akik családi házban laknak. Te ilyen vagy? Akkor csinálj belőle komposztot!

kép

spórolás szemét gondolatébresztő megmondás pazarlás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr125116232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása