A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így legyen mindig rend a fürdőben úgy, hogy mindened el is férjen!

2017. szeptember 05.

Emlékszel még a  fürdőszoba-rendszerezés első 7 titkára? Ha nem, akkor se maradtál le semmiről, itt bármikor képbe kerülhetsz! A korábbi cikk segítségével a fürdőszobában rejlő tárolási lehetőségeket kutattuk fel, most viszont annak a tengernyi apróságoknak fogunk helyet keríteni, ami az idők folyamán csak gyűlik, csak gyűlik, és folyton hánykolódik egyik helyről a másikra. 

furdoszobarendszerezes.jpg

Készen állsz? Akkor vágjunk bele rögtön a közepébe! Szó szerint, mert a múltkori 7 pont után a 8-assal folytatjuk!

8. A fogkefe és a fogkefetartó barátsága - Hogyan tároljuk a fogkefénket és miben? 

Szerintem nem mondok nagy butaságot, ha feltételezem, hogy az emberek többsége - talán te is - egy pohárba bedobva tartja a családi fogkefekészletet, legtöbbször a fogkrém is mellé kerül, vagy egyszerűen a kagyló szélén kap otthont.

A fogkefe esetében az a leghigiénikusabb, ha nem ér hozzá a feje más fogkefékhez és a fogkrémes tubushoz sem. (Gondolj bele, hány helyen járt az a tubus mielőtt megvetted, fúj!). Használat után engedd kiszáradni a fogkefét, csak utána tedd el zárt helyre, mert különben hamar ki kell majd dobnod.

fogkefek_tarolasa.jpg

Rengeteg olyan fogkefetartó van már, ami eleve kupakos, vagy tapikoronggal a csempére ragasztható és egy kis állatka fejébe vagy testébe lehet pl. bedugni... szóval millió lehetőség van a higiénikus tárolásra, csak meg kell találnod a saját szerelmedet. 

fogkefetartok.jpg

9. Sminkkellékek és ecsetrendszerezés

A minap olvastam egy kutatást arról, hogy a hölgyeknek többségének pont háromszor annyi sminkfelszerelése van, mint amennyit a mindennapokban használ. Persze ez nem azt jelenti, hogy a ritkábban használt darabok feleslegesek, de tárolás szempontjából azért elgondolkodtató, hogy azoknak is feltétlen kéznél kell-e lenniük, állandó jelleggel. Ugye, hogy nem? 

Tudom, hogy némelyik kép inkább hasonlít egy drogéria polcára, de tényleg van, akinél ekkora rend van. És lehet, hogy tényleg csak egy tökéletes tároló kell hozzá? Kattint a fotóra, mert sok kép van itt még! :)

Ha a sminkcuccaid hátoldalára mágnest ragasztasz, könnyűszerrel fel tudod rakni őket egy táblára, így nem foglalják a helyet a fiókokban. Szenzációs ötlet, muszáj kipróbálnom! :)

magnestabla_smink.jpg

sminkcuccok_magnestablan.png

10. Körömlakkok tárolása

Mondtam már, hogy mekkora rajongója vagyok a körömlakkoknak? Más bélyeget gyűjt vagy szalvétát, én körömlakkokat. Fő is a fejem, hogy hol, és hogyan tároljam őket. Ha te is hasonló gondban vagy, akkor ezeket a tárolási fajtákat neked találták ki. Ez is galéria, szóval kattints!

Ez pedig a saját alkotásom, ami egy kiszuperált evőeszköztartóból készült, meg némi maradék plexiből, amit itthon találtam és hip-hop összeütöttem. Igen, tudom, a plexit már ki kellene cserélnem. Jól van na! :P Ha neked több időd van és jobb alapanyagaid, sokkal szuperebbet is alkothatsz, úgyhogy érdemes nekifutni! 

evoeszkoztartobol_koromlakktarto.jpg

evoeszkoztartobol_koromlakktarto_teteje.jpg

11. Elektronikai kütyük a fürdőben

Hajszárító szinte kivétel nélkül minden háztartásban van, de gyakran van még hajvasaló, elektromos borotva, epillátor vagy elektromos fogkefe. Ezekhez a berendezésekhez tekintélyes mennyiségű kábelezés is jár, ami nagyon meg tudja keseríteni az életet, ha a polcon mindenbe beleakad, aztán meg bogozni kell a csomókat rajta. Mutatom, milyen megoldásokat tudsz kialakítani számukra, hogy ne a szekrényekbe bedobja foglalják a teret.

Ez a két kedvencem, de ehhez jól jön egy ügyes kezű asztalos:

elektronikai_kutyuk_tarolasa.jpg

fd8663d5b87dc80586fd79fbd2436499.jpg

Ez pedig hatalmas ötlet, bár nem mondom, hogy csodaszép! :)

hajszarito_hajvasalo_tarolasa.jpg

hajszarito_hajvasalo_tarolasa_furdoben.jpg

És igen, még egy galéria, sok további ötlettel:

12. A szennyesgyűjtés rejtelmei

Szennyes mindenkinél keletkezik, kinél több, kinél kevesebb. Kiteregetni nem is kell a szennyest, de valahol tárolni muszáj. A szennyes kupacok nem nyújtanak túl szép látványt a fürdő sarkába leszórva, szóval inkább feliratos fonott kosarakat, vagy piktogramos zsákokat rendszeresíts a helyére.

Mindenki másképp szereti gyűjteni, valaki a sötét-világost szedi külön, valaki pedig előkezelést igénylő foltos ruháknak tart fent egy külön kosarat. Ha több kismókus is van a családban, akkor valószínűleg nálatok a "mindent ömlesztve és mosás előtt válogatva" lesz a hatékony módszer. Ha van lehetőséged, és már a gyerekek is elég nagyok, hogy tudjanak szelektálni, akkor inkább kategorizálva gyűjtsd a szennyest! Tudod, mit kell tenned, ha az összes képet látni akarod?!

13.Törölközőtárolás felsőfokon

Minél több tagból áll a család,annál nagyobb gondot okoz a tiszta türcsik, vagy a jelenleg is használatban lévők elhelyezése. Ha helyszűkében vagy, akkor ne próbáld meg bezsúfolni a szekrénybe őket, inkább válassz egy dekoratív tárolási módot.

14. A szemetes is lehet a barátunk!

A fürdőszobába és/vagy a WC-be jól jön egy szemetes, hogy ne kelljen minden vattakoronggal vagy vécépapír-gurigával szaladgálni a lakás másik felébe. Szebben is mutat és a szagokat is jobban magába zárja a zárt szemetes, ezért inkább azt ajánlom, de ha te minden áron nyitott darabot szeretnél annak sincsen akadálya. Az olcsó műanyagdarabok nagyon lehangolóak, azokat jobb elkerülni, válassz inkább egy mutatós fém kivitelezésűt. Szerintem! 

zart_szemetes_higienia.jpg

Ha nem is megy olyan gyorsan a rendrakás, mint Marry Poppinsnak, bőven megéri a végeredményért, úgyhogy ha csak 1 ötletet megvalósítasz a fentiek közül, már közelebb kerültél a célodhoz!

Ha pedig tetszett a kis gyűjtemény, jelezz vissza egy lájkkal, de még jobban örülnék, ha ezentúl velünk tartanál a facebookon is! Várunk rendszeresen. Érted? RENDszeresen!  

A cikk megírását a Provident támogatta.

praktika otthon fürdőszoba fogmosás mosás rendszerezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr8412797066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása