A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így foltozd vidámmá a gyerek szakadt farmernadrágját 10 Ft-ból!

2016. szeptember 20.

Szakadt nadrág nem kidobandó nadrág. Ezt tanultam legutóbb egy igazán talpraesett anyukától, akinek szeme sem rebben, ha kismókusai épp lukakat tépnek, szaggatnak, rágnak a ruháikba.szakadt_farmer.jpg

Tudja jól, hogy csak egy kis cérna, tű és némi kreativitás kell hozzá, hogy megoldja a nem létező problémát.

Bár nagy divat a lukas, szakadt nadrág a nagyobbak körében (és persze, hogy miniatűr változatban is kapható súlyos ezresekért – és nincs is vele baj), azért egy udvari balesetben sérült farmernadrág szakadása nem ugyanaz. Úgyhogy tennünk kell valamit!

Még én is jól tudom, hogy egy kisgyerek jövőre mindenét kinövi, ezért totál badarság egy kis luk miatt újat venni az adott évszak megmaradt pár hetére. 

Ha te is olyan mókusanyuka vagy, aki nem a pénztárcához nyúl, ha baj van, hanem a jó ötletekért, akkor gyere facebookra és osszuk meg tapasztalatainkat!

Mit tegyek a kilyukadt farmernadrággal?

Ha edzett mókusanyuka vagy már, mit neked egy apró baleset. Luk, szakadás, folt? Két nagy lélegzet. Beszív-kifúj. Tudjuk jól, a kismókusok már csak ilyenek, elevenek, vidámak, és bizony a ruhájuk sem ússza meg ezt a megterhelést. Így hát mi sem. Sebaj, kapcsoljunk gondolkodó-megoldó üzemmódba!

A gyerekek bizony sosem kímélik a dolgaikat, a pecsétes pólók és a kikoptatott nadrágtérdek mindennaposak. A ruhák átalakítása viszont szuper opció a spórolásra! Olvasd el a Provident cikkét, hogyan vásárolj olcsón gyerekruhát, ha már menthetetlen a helyzet! 

1. variáció

Új nadrágot vásárolni felesleges, és nagy meggondolatlanság, még ha akciós is. Úgy nőnek mint a bolondgomba, sose lehet tudni mi lesz rájuk jó jövőre. Ezt vessük el!

2. variáció

Egy lányos nadrágon a toldozott foldozott textilmatricák nem állnak jól, ráadásul drágák, darabjuk 600 Ft-tól kezdődik. Kettővel számolva az már minimum 1200 Ft. Áááá, inkább ne!szakadt_gyerekfarmer.jpg

3. variáció - A megoldás: a szépségfolt! :)

A költséghatékony cérna + tű lesz a megoldás, amely a cérna árába kerül csupán, úgyhogy számoljunk kb. 20 forinttal és abból mindkét nadrágot újjávarázsolhatjuk! Mutatom.

Apró trükkök foltvarráskor

Az anyagot először finoman kell összevarrni, nem szabad egymásra húzni a két anyagszélt. Visszafele varrásnál, pedig mint a hímzésnél egy nagyobb anyagrészt hímzünk a cérnával.szakadt_farmer_foltozas.jpg

Így kettős tartása lesz az anyagnak és később bomlik szét, (vagy egyáltalán nem bomlik szét, mert ügyesek vagyunk), ráadásul nem fog rondának látszódni a varrás sem.

Ha a foltot meghímeztük, jöhet a kitalált figura rávarrása.

napocska_varrasa_farmerre.jpg

Pont olyan, mintha mindig is oda akart volna kerülni az a vidám minta

farmernadrag_himzese.jpg

Az egyszerűbb napocskától a legbonyolultabb éppen aktuális kedvenc mesehős megvarrásáig végtelen lehetőséged van, úgyhogy legyél kreatív és kismókusod is odalesz az új nadrágjával (bár valószínűleg őt a szakadás sem zavarja).

Mutatom a "fiúsabb" verziót, ami most épp hajócskában végződött.hajo_varrasa_szakadt_farmerra.jpg

vitorlas_varras.jpg

Mindenki mérlegelje, számára melyik a legjobb megoldás. Mindenesetre én boldog vagyok, amikor látom, hogy a kicsiny mókuskáim mindenkinek mutogatják az óvodában, hogy a tegnapi luk helyén, most egy pillangó, napocska, vagy kishajó díszeleg. :)

Tehát: ha egy szakadást látsz a gyerkőc ruháján, éld ki kreativitásodat egy vidám figura meghímzésével és mutasd meg a többi mókusanyukának is. Facebookon várunk!

A natív cikk megírását a Provident támogatta.

 

gyerek ruha spórolás praktikus olcsó varrás foltozás ruhajavítás DIY

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr9811717645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2016.09.20. 22:52:55

Nagyon klasz! És még a vágás is összement közben.

mokuspanna 2016.09.20. 22:55:33

@halaloszto: Vaaaaagy... az két különböző vágás?!

halaloszto 2016.09.20. 23:27:21

@mokuspanna: nemhiszem, mert akkor átverés lenne a cikk. megmutat egy akkora vágást amin átfér a hüvelyekem, és elfedi egy körömnyi napocskával. ez Rodolfó területe.

szita szita péntek 2016.09.21. 09:15:22

Édesapám szabó volt, így a szekrényben nálunk mindig volt egy ragasztó szövet. Sajna nem tudom hogy hívják, de lényeg a lényeg: sima fekete méretre vágható szövet darab, az egyik oldalán kristályos ragasztó anyaggal. (Gondolom a méteráru boltok ismerik.) Ezt a szakadás belső oldalára helyezed és pár másodperc vasalás alatt a kristályos ragasztó felold, majd gyorsan meg is szilárdul. Filléres megoldás, a szakadás szinte láthatatlan lesz (legalábbis a szövet felszíni karcának tűnik csak), kötés tartós, a mosást bírja.

Némethné Rita 2016.09.21. 15:21:58

Nekünk is megsínylette két farmerunk az ovis udvari játékot (fű folt),és a menzas trutyi kaját,ami moshatatlan foltot hagyott.
Mindkét esetben a jó öreg hímzéshez fordultam,es pár óra alatt sikerült tenyérnyi tömör szívet,illetve cikkekből álló csillagot rittyenteni.
Olyan buszke voltam magamra,hogy meg tudtam menteni,es nem kellett másikat venni...
süti beállítások módosítása