A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Rajzsuli kezdőknek és gyerekeknek mókus módra + nyomtatható sablon

2014. szeptember 12.

rajzsuli.jpg

Nyúzott már a gyerkőc téged is, hogy “Anyúúú / Apúúú / Nagyíííí! Rajzolj nekem valamit!”? Vagy keseredett el a kismókusod, mert sehogy sem tetszett neki a saját alkotása? Segítsünk rajta és magunkon is, tanulni soha nem késő! 

Most induló ingyenes rajzsulinkban lépésről-lépésre elsajátíthatod a rajzolás legnagyszerűbb fortélyait az egyszerűbbtől a bonyolultabbnak tűnő munkákig, illetve a kisebb mókuskák is megtalálják a fogukra -, akarom mondani ceruzájuk végére valót! Tényleg csak pár alaplépés van, utána már többféle állat menni fog, szinte magától! Ígérem! 

nyuszi_cica_rajz_egyszeruen.jpg

Nézzünk először egy igen egyszerű feladatot:

Rajzoljunk - mi mást - MÓKUST!

Ehhez rajzolásban nem jártas felnőttek is bátran belevághatnak, bizton kiérdemli a gyerkőc bámulatát! 6-7 éves iskolakezdők pedig már egyedül is elboldogulhatnak!

* Ne feledd! Kicsi gyermek lelki és szellemi fejlődésének legjobbat tesz a szabad rajzolás!!! *

Csak ennyi kell hozzá:

  • ceruza
  • rajzlap
  • radír
  • színes ceruzák
  • zsepi - Nem, nem sírni fog a gyerek! ;)

+ 1 nagy adag alkotókedv!

Ha van gyerkőc a családban és örülsz, ha mi is velük foglalkozunk, tarts velünk a következő órákon is! Írd meg, mit rajzoljunk legközelebb és jövünk azzal! ;)

Csak egy pár mozdulat:

Kövesd lépésről lépésre az ábrát és kismókusnak is így tanítsd! 

rajzolas_egyszeruen_alapok.jpgrajzolas_egyszeru_lepesekben.jpgrajzoljunk_mokust.jpgmokusrajz_egyszeruen.jpg

És itt van egyben is az egész, szöveg nélkül, ha ki szeretnéd nyomtatni. Utána akár darabolhatod is, hogy lépésről-lépésre mutathasd meg picurnak, hogy alakul ki a mókus és az alappal kezdve együtt haladjatok.

rajzolas_egyszeruen_lepesekben.jpg

Ugyanezekkel az alapokkal Mókus társait is könnyedén elkészítheted (lásd fent)!

Színezési trükkök:

Adj egységes színt a rajznak, majd ahol sötétíteni szeretnéd, satírozd át még egyszer! Ezt a módszert tónusozásnak hívják, plasztikusabb lesz tőle az alkotásod. Ha szeretnéd, hogy egységesebb legyen a szín, jöjjön a papírzsepi-varázslat!

Egy papírzsepi darabkával dörzsöld át a rajzot! Nem baj, ha a dörzsöléstől a mókus fehér pofija és pocakja is kap egy halvány színt. Ettől még szebb lesz!

Végül radírozd körbe a rajzot, hogy a kimaszatolt színezést, felesleges vonalakat eltüntesd.

arnyekolas_satirozassal.jpg

#Tippek: grafitceruzából válassz HB jelölésűt, ez nem túl kemény, de nem is maszatolódik el a papíron! Kismókusok kezébe mindig vastag ceruzát adj és ügyelj arra, hogy elég hosszú legyen: a mutatóujj és a hüvelykujj között meg tudjon támaszkodni!

Ugye, hogy mókusegyszerű?

Próbáld ki és bátran mutasd meg a kicsinek is, azonnal akarni fogja és ez neki is sikerélmény lesz. Mutasd meg, hogy nektek hogy sikerült!? LÉÉÉÉGYSZI! 

Nekem tetszett! Neked? Pipa! ;)  

gyerek szórakozás tanulás iskola mókus rajzsuli

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr116692927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása