A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Álomgazdi újrahasznosít - kiságy kedvenceidnek a Te pulóveredből [DIY] +leírás +fotók

2014. szeptember 04.

diy_varras_kutyaagy.jpg

Épp a gardróbot varázsoltam át nyárból az őszbe, mikor azt láttam, hogy ebecskéim édes álomba zuhantak a kiszelektált pulcsikon.Egyébként is fájt a szívem a kedvenc, bár elnyűtt darabok után, ráadásul egy spórolós mókus mindent megpróbál újrahasznosítani, így elkezdtek forogni a buksimban a mókuskerekek...

A legtöbb bolti cica-, és kutyaágy aránytalanul drága, ráadásul megvan rá az esély, hogy a kis (nagy) kedvenced rá se néz, és továbbra is a tiszta, vasalásra váró ruhakupac tetején fog pihenni, esetleg a szennyesből válogat magának fekhelyet. Naná, hiszen minden ruhádnak isteni gazdi illata van!

Itt a megoldás! 

Ha nem akarsz sok pénzt kiadni, viszont mégis jó lenne valahogy leszoktatni a rosszcsontokat a nem megfelelő helyeken való szunyálásról, készíts nekik saját fekhelyet a Te illatodból pulcsidból. Ne aggódj, nem kell aranykezű varrómókusnak lenned, hogy elkészítsd! Pepe is megmondja. :)

pulcsiagy_kedvenceinknek.jpg

Maradj velem, ha tetszik, mert sok álomgazdis ötlettel jövök még! Le ne maradj! 

Hozzávalók:

  • 1 darab pulóver
  • 1 orsó hímzőfonal - színben harmonizáló (250 Ft.-)
  • Tömőanyag (kb. 1 nagypárnába való mennyiség = 300 Ft.-)
  • olló
  • nagy zsákvarró tű
  • 1-2-3... szívbéli cica, kutya ("gazdi feeling" = megfizethetetlen!!!)

kutyaagy_puloverbol.jpg

* Tipp: ha nincs épp eldobható ruhadarabod, túrj egyet a turiban! Kisebb testű házi kedvenceknek (1-4 kg) gyermekpulóverből is készíthetsz fekhelyet.

Elkészítés:

Kövesd a képeken látható lépéseket!

kutyaag_varras_puloverbol.jpg

1. Varrd össze a pulcsi nyakát (felső keresztvonal) majd a pulcsi elejét a hátuljával hónaljtól hónaljig (szaggatott vízszintes vonal)!

2. Tömd kellemesen puhára az alsó (nagyobbik) részt, majd varrd be (alsó keresztvonal)!

3. Tömd kicsit keményebbre az ujjakat és a felső részt, aztán varrd egymáshoz a végüket (függőleges vonal)!

4. Alulról varrd a párna részt az ujjakhoz (keresztvonalat a függőleges összevarrthoz).

kutyaagy_varras_lepesei.jpg

+1 Csodáld a kedvencedet, ahogy édesen alszik a "gazdi karjaiban". :) Rézi imádja! 

hazi_keszitesu_kutyaagy.jpg

Az ágyikó simán mosható a pulcsi címkéjének megfelelően, de fontos, hogy a tömőanyag pamut tömőanyag legyen (bármelyik textilboltban kapható) és ne akard kitömni saját rongydarabokkal, mert az nem fog megszáradni mosás után és berohadhat. 

Sok egyéb mellett az is szuper ebben, hogy így hogy Te magad készíted a kis drágád ágyát, választhatsz a szoba színéhez, stílusához illő pulóvert.

Tudtad, hogy van egy szuper zuhanyfejünk? Zuppi víztakarékos, 5 funkciós és hatalmas feje van, aminek a hátulját a pasik borotválkozáshoz is használhatják a zuhany alatt. :D Teszteld most otthon 10 napig ingyen!
Itt minden információt megtalálsz róla! --->

Ha belejöttél az alkotásba és van még a ruhásszekrényedben pár elnyűtt pulcsi és igazi mókus módjára szívesen segítesz, hát tűre, cérnára fel! Öltögess és küldj újrahasznosított pulóverágyat a menhelyeknek! Pl. Futrinkáéknak, ahonnan a mi kedvenceink is érkeztek. Nagy örömmel fogadják majd az adományodat kedves, de sanyarú sorsú állatok.

Ez a pihe-puha ágyikó remek ajándék bármely kutyás vagy cicás barátodnak! Ígérem, meg fog hatódni (még talán a négylábú is :D). 

puloverbol_varrt_agy_kisallatoknak.jpg

Tehát: Semmiképp ne vegyél készen kapható cica-/kutyaágyat, készítsd el Te magad a saját pulcsidból! Imádni fogja, ez nem is kérdés! Lájk?

Mókus barátai: Rex Kutyaotthon Alapítványkutyabarát.hu, Futrinka egyesület, Kutyatér

Ha kérdés van, bátran! Itt vagyunk! ;)

kutya macska leírás újrahasznosítás állatbarát DIY álomgazdi

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr116670345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jhvh 2021.06.09. 14:51:01

Sziasztok! Mi a helyzet a Zuppi víztakarékos zuhanyfejjel? Vennék. Hol kapható? Köszi a választ előre is!
süti beállítások módosítása