A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Menj Te is próbavásárlónak egy kis plusz pénzért! leírás+tapasztalat

2014. május 14.

mokus_probavasarlo.jpg

Egy kis fizetéskiegészítés minden mókusnak jól jön. Legutóbb írtunk a fókuszcsoportos pénzkeresesésről, most pedig a próbavásárlást mutatjuk be egy újabb lehetőségként.

Ebben is Orsi fog nekünk segíteni, hiszen neki vannak tapasztalatai, így mindent megtudhatunk erről a témáról, amire csak kíváncsiak vagyunk.

Ha jól jön egy kis tapasztalat és visszajelzés különböző mellékkereseti lehetőségekről, kövesd mókust, ő felkutatja őket és megmutatja Neked is!

Rövid leírás

A piackutatási célú próbavásárlás nem hatósági ellenőrzés. Célja nem az esetleg gyengén teljesítő munkatársak kirúgatása, hanem a problémák felderítése és a vevőkiszolgálás javítása. Próbavásárlás során a próbavásárló átlagos vásárlóként viselkedve felkeresi a szervező cég által kijelölt üzletet vagy szolgáltató irodát, és ott a megadott szempontok szerint bizonyos termékek vagy szolgáltatások után érdeklődik. Hogy melyik üzletet kell tesztelni, azt a megbízó határozza meg. Ezek általában a saját üzleteik, vagy a konkurencia egyes üzletei. Vásárolni általában nem kell. Ha mégis, akkor a terméket vagy vissza kell vinni az üzletbe vagy a szervezőnél le kell adni, vagy olyan terméket kell vásárolni, amit a próbavásárló egyébként is megvenne.

Tudod, mi az egyik legfontosabb spórolási tipp, amire mindenképp figyelj oda vásárláskor? Olvasd el a cikksorozatunkban! --->

A próbavásárlás során megadott szempontrendszer szerint értékelni kell a vevőkiszolgálást, és ezt egy online értékelőlapon kell rögzíteni. A tesztelés bizonyítéka legtöbbször a megvásárolt termék blokkjáról, kézhez kapott brossúrákról, sorszámkiadó automatából kapott sorszámról, stb. készült fénykép.

Egyes esetekben rejtett hangfelvevő készülékkel (pl. mobiltelefonnal, diktafonnal) digitális hangfelvételt kell készíteni. Ennek a jogi háttere minden esetben rendezett, az üzlet/szolgáltató dolgozói tudják, hogy ilyenre sor kerülhet, csak nem tudják a pontos időt és hogy milyen témában fog a próbavásárló érdeklődni.

Mennyi időt vesz ez igénybe?

Egy átlagos teszt az esetleges sorbanállástól függően 10-30 perc, a jegyzőkönyv kitöltése gyakorlott számítógép felhasználó számára kb. 10-15 perc. Ezen felül természetesen az üzletbe és a haza utazás időigénye.

Mennyit lehet vele keresni?

Egy átlagos teszt díjazása 1500-2500 Ft körül van. Nincs akadálya annak, hogy egy próbavásárló több szervező céghez is beregisztráljon. Ez a munka aktivitást igényel, regisztráció után rendszeresen kell figyelni a szervezőknél az aktuálisan elvégezhető teszteket és azokra jelentkezni kell, különben úgy veszik, hogy meggondolta magát, mégsem érdekli, nem ér rá, stb.

Ha szeretnél még több azonnali pénzszerző tippet... --->

A jó próbavásárló

korrekt, jó megfigyelő, a megfigyeléseit pontosan és szabatosan meg tudja fogalmazni írásban.

A próbavásárlónak általában nem kell felfednie magát, ha esetleg mégis ezt kéri a megbízó, akkor a próbavásárlónak joga van visszamondania a tesztelést. Természetesen a korrektség megkívánja, hogy erről a szervező céget időben értesítse, hogy még határidőn belül új próbavásárlót tudjanak abba az üzletbe küldeni.

Mi van akkor, ha az üzletben dolgozó eladó a próbavásárló ismerőse?

Ilyen esetekben a tesztelést a lehető legfrappánsabban be kell fejezni, a tesztelést nem kell végigvinni. Ennek oka, hogy ha az eladó ismeri a próbavásárlót, akkor vele másképpen viselkedhet, mint egy idegen vevővel. Ilyen esetről a szervezőt azonnal értesíteni kell, hogy új próbavásárlót küldhessenek.

Miért kell annyi adatot megadni a regisztrációkor?

Mit számít, hogy milyen tévém van, vagy van-e autóm? Ha figyelmesen megnézed a jelentkezési űrlapot, meg van jelölve, hogy melyik rovat kitöltése kötelező. Ha valamire nem akarsz válaszolni, és nem kötelező, akkor ne válaszolj. Érdemes azonban tudni, hogy ennek is megvan a praktikus oka. Tételezzük fel, hogy egy gépkocsi márkaszervíz tesztelése a feladat. Sokkal egyszerűbb leszűrni az adatbázist és csak olyan márkájú gépkocsival rendelkezőket megkeresni. Ha a regisztráció során úgy érzed, hogy a kért adatok túlságosan bizalmasak, hívd fel telefonon a céget, ha van rá lehetőséged, keresd fel az irodáját és nézz körül, vagy keress rá az interneten. Ha eloszlatják a kétségeidet, akkor pedig jelentkezz náluk bátran. Semmit sem veszíthetsz, csak azt a pénzt, amit nem keresel meg náluk.

Tudják az eladók, hogy ki a próbavásárló?

Nem tudják. Ha a próbavásárló gyakorlatlanul viselkedik, tétovázik, idegeskedik, vagy épp ellenkezőleg, túlságosan magabiztos, vizsgáztatja az eladót, akkor esetleg rájöhetnek, de nem szembesíthetik a próbavásárlót ezzel. Sőt, ha esetleg az eladók célozgatnak rá, akkor értetlenül kell viselkedni, mintha a próbavásárló nem is hallott volna még ilyesmiről.

Ugye minden eladó utálja a próbavásárlókat?

Az az eladó, aki megérti, hogy a próbavásárlás nem ellene irányul, az nem utálja, hanem a munkája tökéletesítéséhez felhasználja a kapott észrevételeket.

Kapnak-e a próbavásárlók útiköltség térítést?

Attól függ, de általában előnyben részesítik, aki nem kér útiköltség térítést. Mindig egyedileg kell megegyezni az adott projekt koordinátorával, ha a tesztelendő helyszín messze van. A tesztet mindenképpen meg kell csinálni, ha csak nagy távolságról utazva vállalja valaki, akkor is. Mindig jelezni kell a koordinátornak időben, ha költségtérítésre tart igényt a próbavásárló.

Hogyan fizetnek?

Ez minden cégnél más, van ahol számlaképesnek kell lenni, van ahol ezt más módon oldják meg. Érdemes telefonon vagy e-mailben felvenni velük a kapcsolatot és ezeket a kérdéseket tisztázni.

Hogyan lehetek próbavásárló?

Egyszerűen írd be a google-ba, hogy próbavásárlás, lapozz végig pár találati oldalt és a cégek honlapján keresd meg, miként lehetsz próbavásárló. Van, ahol regisztrálni kell egy űrlapon, van ahol e-mailt kell küldeni, vagy más módon jelentkezni.

Akiket bátran ajánlunk: ClientFirst Consulting, Phantom Shopping, GFK, Mytery Visit, Mystery Shopper, Perfect Shopping, AKIR.

 

Tehát: ha egy kis pluszra van szükséged, próbáld ki pénzszerző tippjeinket és pl. a próbavásárlást. ;)  

 

pénz próbavásárlás mellékkereset

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr876142005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása