A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Orsi elmondja, hogyan keress pénzt a véleményeddel [interjú] +jelentkezés

2014. április 04.

fokuszcsoportos_piackutatas.jpgTalán már hallottál róla Te is, hogy vannak olyan piackutatások, interjúk, amiken ha részt veszel, tényleg pénzt lehet vele keresni és biztos, Te is szívesen kipróbálnád. Mi is tudni akartuk, hogyan zajlik egy ilyen, így hát utánajártunk.

Vettük a mókusfáradságot és készítettünk egy gyors interjút Orsival. Na de ki az az Orsi? Nos, ő fókuszcsoportokat szervez, amivel rögtön nagyon izgalmassá vált számunkra. Ugyanis az ilyen fókuszcsoportokban azért fizetnek nekünk, hogy elmondjuk a véleményünket. Ezt már szeretjük!

Ha szeretnél hasonló pénzkereseti lehetőségekről hallani, amik megbízhatóak és működőképesek, kövesd mókust és felkutatja Neked őket! 

Ugyan nem ebből fogsz balatoni nyaralót venni, de egy kis plusznak mindenképpen szuper. Egy mókusnak pedig midig jól jön a plusz. Lássuk, hogyan lehet ezzel pénzt keresni, mennyit és hogyan kezdhetsz neki már most!

Háttérinformációk

Úgy tudjuk, hogy Te piackutatásokhoz fókuszcsoportokat szervezel. Mit jelent ez?

Elsősorban fókuszcsoportos beszélgetésekre keresek résztvevőket ami 6-8 fő részvételével és moderátor irányításával zajlik a megbízó stúdiójában, de gyakran vannak otthoni interjúk is, amikor 3-4 ember felkeresi a válaszadót az otthonában és ott beszélgetnek, vagy a válaszadó esetenként bemegy az adott cég irodájába és ott négyszemközt beszélget a kutatásvezetővel.

Te is vettél már részt ilyenen? Esetleg tartasz is ilyeneket?

Korábban többször vettem részt különböző cégeknél. Most már csak szervezéssel foglalkozom. Én csak egy cégnek szervezek, de vannak mások, akik több céggel vannak kapcsolatban, illetve vannak az ország más részein is kutató és szervező vállalkozók. Érdemes böngészni a hirdetéseket. Én nem tartok ilyen beszélgetést, ez egy külön szakma.

Hány mókust hívtok be és hol vannak a beszélgetések helyileg?

Én Budapesten szervezek csoportokat. Vidéki mókusok keressék meg a közelükben működő kutató cégeket, szervezőket.

Mindig több főt szervezünk, mint ahányan beülnek a beszélgetésre. Ennek oka, hogy a beszélgetést a megadott számú résztvevővel kell lebonyolítani, de ha valakivel valami előfordul - dugó, betegség, egyéb miatt nem tud elmenni -, akkor ne kelljen azért elhalasztani, mert nincs kellő számú résztvevő.

Ebből adódóan az is előfordul, hogy többen mennek el a szükségesnél, ilyenkor a kutatók kiválasztják azokat, akiket behívnak a beszélgetésre, a többieket egy kisebb összeggel kárpótolják az idejükért és a fáradságukért.

Van bármi előfeltétel, előszűrő?

Igen, mindig az adott kutatáshoz kapcsolódóan adott, hogy mik a kritériumok, de ezt mindig egyértelműen megadom a felhívásban.

Hogyan zajlik?

Milyen kérdések szoktak lenni? Mondanál egy-két példát?

Teljesen átlagos kérdések arról, hogy milyen termékeket, milyen szolgáltatásokat használnak. Miért azt és miért nem mást? Mit szeret benne, vagy épp mit nem? Váltana-e vagy nem? Mennyire ragaszkodik egy adott márkához? Milyen gyakran használja, mik a tapasztalatai? Gyakran vannak kóstolások, kreatív feladatok (pl. kollázskészítés, történet kitalálása, stb.).

Rögzítésre kerülnek a jelentkezők válaszai?

Fókuszcsoportos beszélgetés során hang- és videófelvétel készül, hogy a kiértékelés során minden elhangzott szót vissza tudjanak idézni. Természetesen a felvételt a kutatás végén megsemmisítik. Gyakran detektívtükrös szobában ülnek a résztvevők és a tükör mögött a megbízó, illetve a kutató cég munkatársai foglalnak helyet.

Mennyi időnket veszi igénybe egy ilyen találkozás?

A beszélgetések időtartama átlagosan 2 óra, de a konkrét csoport szervezésénél mindig elmondom, hogy mennyi időt vesz igénybe. Előfordulhat 1,5 vagy 3 órás beszélgetés is, de ezek a ritkábbak.

Személyes beszélgetések a cég irodájában vagy a válaszadó saját otthonában nem szoktak hosszabbak lenni 1,5 óránál.

Milyen gyakoriak?

Folyamatosan vannak csoportok.

Mennyire fordulnak elő kényes kérdések?

Előfordul, de nem jellemző.

Mennyit fizetnek?

Térjünk a lényegre. Mennyit lehet vele keresni? :)

Fókuszcsoportos beszélgetésért témától függően 5 000 - 10 000 Ft között adnak vásárlási utalványt, otthoni interjúért 15 000 Ft-ot.

Akik megjelentek, de végül nem hívták be őket a csoportba, azok fókuszcsoport esetén 1 500 - 2 000 Ft körül kapnak, otthoni interjú esetében ez 5 000 Ft szokott lenni.

Hogyan kell ezután adóznunk?

A kutató cég az adózást elintézi, a kézhez kapott utalvány teljes egészében elkölthető, nem kell szerepeltetni az adóbevallásban sem.

Ha szeretnél hasonló plusz pénzszerzési tippeket, iratkozz fel a cikksorozatra, amivel azonnal letöltheted a "75 pénzszerzési tipp" e-book-ot! --->

Kik vehetnek részt és mit kell megadni?

Milyen típusú embereket kerestek?

Elsősorban nyitott, idegenekkel is szívesen beszélgető, a reklámok iránt fogékony embereket keresnek.

Hány éves kortól lehet részt venni?

Alapvető elvárás a nagykorúság, a betöltött 18. életév. A keresett korosztály általában 18-55 éves, időnként idősebbeket, 65 éves korig, de ez a ritkább. Sok kritikát kapok azért, mert az 55 év felettieknek kevés a lehetőség. Sajnos ezen nem tudok változtatni, el kell fogadni, hogy fizetőképes vásárlóknak ezt a korosztályt tekintik a cégek.

Milyen adatokat kell magáról megadnia egy mókusnak?

A listámra feliratkozáshoz pusztán név, telefonszám és e-mail cím kell, később az egyes beszélgetésekhez kapcsolódóan többféle válaszra is szükség van, ezek megadása önkéntes, de aki úgy érzi, hogy bizonyos dolgokra nem szeretne válaszolni, akkor abban a kutatásban nem tud részt venni. Én magam és a kutató cég is adatvédelmi regisztrációval rendelkezünk.

Akár minden felmérésben részt vehetek, ha megfelelek a követelményeknek vagy csak bizonyos időközönként?

Ugyanazon közvéleménykutató cégnél minimum 6 hónap várakozási idő után lehet részt venni újra. Ha nem hívták be a beszélgetésre, akkor akár azonnal a következőre is mehet.

Jelentkezni szeretnék!

Mi a menete, ha szeretne egy mókus most azonnal jelentkezni?

Először is regisztráljon a listámra. Tudom, hogy sokan idegenkednek a levelezőlistáktól, mert tartanak attól, hogy később majd elárasztják őket mindenféle kéretlen ajánlattal, amitől nem lehet megszabadulni. Ettől nem kell tartani, a listáról 2 kattintással le lehet iratkozni, és olyan a rendszer, hogy utána ugyanazt a címet, ha akarnám sem tudom visszaírni újra. Mindig kiküldöm az új felhívásokat, érdemes rendszeresen ellenőrizni az e-mail fiókok spam- vagy hírlevélgyűjtő mappáit is. A jelentkezésekre rendszerint csak pár nap áll rendelkezésre.

Kutasd-keresd Te is a plusz pénzkereseti lehetőségeket és ha újat találsz, mutasd meg, mi is hozzuk az újakat!  

Iratkozz fel a cikksorozatra és egyből megkapod az első 75 plusz pénzkeresési tippet! --->

pénz fókuszcsoport mellékkereset

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr885901568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2018.11.11. 14:59:21

Jelentkeznék, ha lehetne: "404 image
That's odd
This page appears to be missing."

mokuspanna 2018.11.11. 16:24:16

@Syracuse: Köszi, hogy jelezted a hibaüzenetet, én is szólok a mókuspartnerünknek, és ha még működik a rendszer, visszaírok neked és javítom is! :)
süti beállítások módosítása