A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

13 ötlet, hogy mi mindenre lehet felhasználni a söröskupakokat

2018. augusztus 16.

A környezetvédelem mindig is közel állt a mókusszívemhez, így nem csoda, ha imádom az újrahasznosítós témákat. Most a nyári kánikulára, és a fesztiválokra való tekintettel söröskupakokból fogunk ügyeskedni. Csatlakozol?

soros_kupak_ujrahasznositas_2.jpg

Tükröm, tükröm

... mondd meg nékem, ki itta a legtöbb sört a vidéken? Hihi, na jó, ez így egy kicsit túlzás, de tény, hogy nem két darab kell ahhoz, hogy a képeken látható tükörkereteket te is elkészíthesd. De megéri vele szöszölni szerintem! 

tukorkeret_kreativ.jpg

Jó ötletet fújt erre a szél

Nem mondható hagyományosnak az a szélcsengő, ami újrahasznosított kupakokból készül, de nagyon mutatós.

Személy szerint én könnyen el tudom képzelni, ahogy egy söröző bejárati ajtaja fölé lógatva stílusos vendégjelző csengőként funkcionál.

szelcsengo_diy.jpg

Kulcstartó

Az indiánok annak idején skalpokat zsákmányoltak a legyőzött áldozataik fejéről. Most mondjam azt, hogy te meg gyűjtsd össze az általad elfogyasztott italok kupakját, és hord megadnál kulcstartó formájában? Nem mondom, inkább mutatom mire gondolok.

kulcstarto_hazilag.jpg

Harapnak a halak?

A horgászok legnagyobb örömére felszerelést is lehet készíteni a frissítő nedű tetejéből. Na persze, annyira ügyesek még mi sem vagyunk, hogy botot varázsoljunk belőle, de ez sem rossz. Kíváncsi vagyok, melyik hal tetszését nyeri el a leginkább. Majd írd meg, ha kipróbáltad jó? Mókus köszi.

horgasz_felszereles_hazilag.jpg

Készen állsz? Emelhetem még tovább a tétet?

Most még nem kell pókerarcot vágnod

Te lehetsz az est koronázatlan királya, hogy ha előhúzod a fiókból ezt a zseton szettet a szokásos péntek esti kártyapartin. Pedig nincs benne semmi csalás, ezek tényleg sörös kupakból készültek.

poker_felszereles.jpg

Azért iszom, hogy legyen mire tenni az üveget

Ez egy ördögi kör is lehetne, hiszen a következő diy ötletem a poháralátét. Ha ilyen alátéteket hozol ki a konyhából, a férfi vendégek is biztos szívesebben fogják használni. A jutalmad néhány elismerő pillantás és a foltmentes asztal lesz.

Valószínűleg nem sok barátod büszkélkedhet hasonló szettel.

pohar_alatet_diy.jpg

Egyedi táska a javából

Hölgyeim valljuk be, hogy leküzdhetetlen szenvedélyünk a táska és a cipő. Legtöbbünket olthatatlan vágy sarkal újabb darabok beszerzésére. Különösen ha jól passzolnak egymáshoz.

Ezt az egyedi modellt most saját magad is elkészítheted, és biztos akad a közeledben lelkes jelentkező, aki segít gyűjteni a hozzávalókat. ;)


Bár a egy drága selyemsálat azért nem tennék ebbe a sörös kupakból készült tatyóba, de a hétvégi bevásárláshoz, a strandra, vagy egy laza kiránduláshoz tökéletes.

egyedi_taska_keszites_hazilag.jpg

Az előbb cipőt emlegettem? Nehogy adósod maradjak!

Designos lábbeli

Tény, hogy kell hozzá egy alap szandál vagy lábujjközi papucs, de kinek ne lenne a szekrény mélyén, egy "ez volt a legkényelmesebb, de már nem merek benne kimenni az utcára olyan csúnyácska" darabja? A képen látható módon kicsit turbózd fel és máris te lehetsz a legmenőbb csajszi az egész környéken.

Csak aztán vigyázz rá, nehogy lába keljen! Kapósabb egy ilyen darab, mint Dorothy mágikus piros topánkája az Óz a csodák csodája című filmben.

hazi_keszitesu_cipo.jpg

Megvan a cipő, megvan a táska, mi kell még? Hát persze az ékszer!

Csilli-villi kiegészítők

Mert smukból soha nem lehet túl sok, ez alap igazság. Kinek jutott vajon először eszébe összekötni a fülbevalót a sörös kupakkal? Fogalmam sincs, de szemmel láthatóan jól működik. Igazán csinos darabok lettek.

ekszer_keszites_soros_kupakbol.jpg

Így dobd fel a nagyi régi asztalkáját!

Attól függően, hogy milyen fajta/márkájú italt preferálsz, rengetegféle asztal lap designt kitalálhatsz. Egy ilyen asztalt szerintem senkinek nem lenne szíve leteríteni terítővel, így annak az árát is megspórolhatod.

soros_kupak_asztal.jpg

Ha már csináltunk asztalt, akkor legyen hozzá szék is, hiszen így kerek a történet.

Székek házilag

Különböző kialakítású székeket találtam a neten, így első ránézésre elég kényelmesnek tűnnek például egy kerti sütögetéshez.

ujrahasznositott_butorok.jpg

Borítson minden sörös kupak

Ha nem tudod eldönteni, hogy kupakból vagy szabadidőből állsz jobban, akkor a komplett fürdőszobát is kirakhatod kupakokból a faltól egészen a mennyezetig.

Ha egyszer a végére érsz, akkor biztos, hogy szemkápráztató látvány lesz.

ujrahasznositas.jpg

Ha még több ötletre lenne szükséged...

Itt van néhány klassz dekoráció céljából újrahasznosított kupak.

soros_kupak_ujrahasznositas.jpg

Ebben a rekkenő hőségben jólesik legurítani pár korty jéghideg sört, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legtöbb bizony alkoholt tartalmaz, ezért csak mértékkel és felelősségteljesen szabad fogyasztani! Bár a cikkben végig sörös kupakként hivatkoztam a palack fedőkre, de néhány üdítőfajtát és ásványvizet is árulnak ilyen csomagolásban, így azokat is felhasználhatod, ha szoktál fogyasztani ilyen italokat.

sör újrahasznosítás praktikus DIY

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr3514162601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szekertabor · provo.blog.hu 2018.08.17. 11:38:03

Általában pártolom a hulladék-újrahasznosítási ötleteket, de ezek sem praktikusak, sem esztétikusak. Nyilván bármiből ki lehet rakni valami mintát vagy mozaikot, de a kupak éles, balesetveszélyes, és nehezen rögzíthető tárgy, felesleges időpazarlás vele bajlódni. Legközelebb várjuk, az ötleteket, hogy mi módon készíthetünk szappantartót vagy oldaltáskát használt zsilettpengékből.

fda 2018.08.19. 22:18:57

@szekertabor:
Ó ezek a cikkecskék nem azzal a céllal készülnek, hogy bárki is elkészítse az ajánlgatott hülyeségeket. Szerinted a magyar változatért felelős mókus ezek közül melyiket készítette el? Valahonnan összelopkodja a képeket, elfelejti behivatkozni, ír melléjük VALAMIT és várja a kattintásokat. Ennyi.
süti beállítások módosítása