A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ha azt hiszed, már minden befőttesüveg-újrahasznosítási ötletet ismersz...

2018. július 30.

Emlékeztek még arra a korszakra, amikor nem tudtuk, hogy mit kezdhetnének a kiürült uborkás üveggel? Hát az a korszak már a múlté. Ezúttal 9 újabb ötletes befőttesüveg felhasználási móddal készültem. Készen állsz egy kis házi alkotásra? Helyes, akkor vágjunk is bele!

befottesuveg_felhasznalas_1.jpg

Varródoboz helyett

Ha már szívesen lecserélnéd a régi süteményes dobozt, akkor tudok egy tuti helyett a gomboknak, fonalaknak és a tűknek is. Látványnak sem utolsó! :)

varrodoboz_hazilag_1.jpg

Gyufásdoboz másképp

Hirtelen fellángolásból születhetett ez az ötlet, de nagyon jó. Például campingezés közben kimondottan praktikus, ha még a nedvességtől is meg tudod óvni a gyufaszálakat, a kettétörésen kívül, ami szintén nem elhanyagolható előny.

Nem mellesleg sokkal szebb is ez a tárolás, mint a  hagyományos. Elég egyszer elkészíteni, utána már csak fel kell töltögetni, és félévente a tetőben cserélni a dörzsi papírt. (Van annak hivatalos neve? Nem jut eszembe.)

mason-jar-matches-craft-idea-620x461-crafting-ideas-to-sell-home-design-4.jpg

Ötletes fűszertartó

 A három lenti befőttesüveg felhasználás azon kívül, hogy nagyon mutatós és praktikus, még roppant helytakarékos is, ami kis konyhánál csúcs szuper. 

Ha az elsőt választod, arra vigyázz, hogy jó erős mágnest használj a készítéshez, nehogy a hűtőajtó kinyitásától lepotyogjanak a bébiételes üvegcsék.

fuszertarto_hazilag.jpg

Elegáns szappantartó

Egy ilyet feltett szándékom nekem is elkészíteni, csak egyelőre még nem szabadult fel a pumpás kinyomó rész a kézkrémes flakonomról. Igaz én a konyhába a folyékony mosogatószerhez szeretném, mert olyan ronda a gyári műanyag flakon.

Csak idő kérdése és lesz egy ilyenem, már felkerült a listámra, szóval nem ússza meg! Neked, hogy tetszik?

szappantarto_hazilag_1.jpg

Fakanáltartó

Gyerekkoromban tényleg egy ehhez hasonló nagy csatos befőttesüvegben tartottuk a fakanalakat....

Bocsánat, itt vagyok... csak kicsit képzeletben elkalandoztam. A nagy nosztalgiázás közepette eszembe jutottak a gyerekkori kedvenc ízeim otthonról. Nyami, azt hiszem főzni kellene valamit. ;)

befottesuveg_diy.jpg

Szórócukorhoz, sóhoz, esetleg fogpiszkálóhoz

Az elkészítési eljárás lényegében ugyan az mindháromnál. Kalapáccsal és egy szöggel ki kell lyukasztani a befőttesüveg tetejét.

Tipp: Először kevesebb és kisebb lyukakat készíts és próbálgasd sűrűn készítés közben, hogy mikor lesz pont megfelelő a kipotyogó cukor vagy só mennyiségéhez!

Ha mindhármat elkészíted, akkor lesz egy szép szetted is, amit a vendégváró étkezőasztalra is bátran feltehetsz.

cukorszoro_hazilag.jpg

Váza befőttesüvegből

Otthon az asztal közepén, a teraszon, de még esküvőn a székekre erősítve is kitűnően megállja a helyét a befőttesüveg váza.

Időben érdemes elkezdeni az üveggyűjtögetést, ha több vázát is szeretnél, nehogy az egész násznép az esküvő előtt kénytelen legyen hetekig lekvár- és uborkadiétát tartani. :P

eskuvoi_kiegeszito_diy_hazilag.jpg

Fürdőszobai falra fúrható tároló

Az egyedi hangulat garantált a fürdőszobában, ha egy ilyen kézzel készült tárolót is felteszel a falra. A higiénia névében, azért a befőttesüveg kupakjait se dobd messzire, úgy megóvhatod a holmikat a portól.

furdoszoba_felujitas.jpg

Hangulatfények

Egy kellemes nyári esti beszélgetéshez nincs is jobb kiegészítő, mint egy kis hangulatfény és egy jó zenei válogatás. Az utóbbi kiválasztását teljesen rád bízom, de a mécsesekhez, gyertyákhoz és a led világításhoz hoztam néhány inspirációs képet.

mecsestarto_hazilag.jpg

Most már újabb 9 érved van amellett, hogy miért kell sürgősen kilakoltatni a nagyi ínycsiklandó lekvárjait az üvegből. Igazán örülök, hogy ilyen lelkes lettél te is, de aztán nehogy gyomorrontás legyen a vége! :)

Ha pedig már az összes befőttesüveget átvarázsoltad, akkor jöhetnek a borosüvegek! Jövök majd megvalósított ötletekkel és képekkel, addig készülj és kattints!

konyha újrahasznosítás festés kreativitás barkácsolás saját készítésű befőttesüveg DIY könnyen megvalósítható

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr9014103327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása