A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Sminkeltávolítás mikroszálas kendőkkel. Van különbség? Leteszteltük!

2018. május 21.

A mikroszálas kendők használata nem új keletű, de jelenlétük egyre elterjedtebb a szépségápolás területén is. Most egy sarki kis boltban kapható (talán a piac egyik legolcsóbb) univerzális mikroszálas törlőkendőjét fogom összehasonlítani egy drogériában vett mikroszálas arctisztító kesztyűvel, különböző szempontok szerint. Kíváncsi vagy? Tarts velem!

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt_42.JPG

Ezekre a kérdésekre keresem a választ:

  • Tényleg alkalmasak-e sminkeltávolításra?
  • Vajon megérik az árukat?
  • A két termék között van lényeges különbség?

A mikroszálas kendők összegyűjtik a szennyeződéseket és magukhoz láncolják a piszkot. A takarításban ennek igen nagy hasznát vesszük, de kevesen tudják, hogy ezt a képességet érdemes kiaknázni a bőrünk esetében is, különösen sminkeltávolításnál és arclemosásnál.

A piacon egyre több arctisztításra ajánlott mikroszálas termék kapható, néhány száz forinttól, több ezer forintig.

Amikor először meséltem a barátnőmnek arról, hogy mikroszálas kendőt szeretnék használni sminklemosásra, mindjárt ilyen kérdésekkel kezdte: Milyen smink eltüntetésére? Vízbázisú? Éjszakai karakteres sminket vagy lágy, épphogy mennyiséget akarok levakarni magamról? Mivel ilyen kérdések benned is megfogalmazódhatnak, egyszerűbb ha megmutatom. Mindkét teszt során ugyanezeket a darabokat használtam a fair küzdelem érdekében.

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt_20.JPG

Tesztalany 1: Ebelin mikroszálas arctisztító kesztyű

Drogériában lehet beszerezni, 500 Ft-os darabáron. Ígérete szerint az elhalt hámsejtek eltávolításában is segít, a sminket pedig, ha nem is a Föld színéről, de a az arcodról gond nélkül letörli.

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt.JPG

Tesztalany 2: Domet mikroszálas univerzális törlőkendő

Egy kínai mindenes boltban vettem kemény 250 Ft-ért ezt a mikroszálas ruhácskát. Ha a teszten megbukik, portörölni még mindig jó lesz. Nem igaz? Ha több képet is megnéznél róla, akkor katt. a képre és már nyílik is a galéria.

Akció közben

A legendák szerint a sárkányok már kihaltak, a Jetit pedig még nem sikerült senkinek lencsevégre kapni, így ezekre nem fogok rácáfolni. Nem lesznek a cikkben arcképek sem sminkkel, sem smink nélkül. Nem kell rettegned a látványtól, nyugodtan fellégezhetsz és olvashatsz tovább. :)

Induljon a tesztelés!

Így hirdetik ezeket a típusú termékeket:

  • hogy meleg vizes benedvesítés után
  • kemikáliák nélkül megszabadítanak a sminkedtől
  • méghozzá dörzsölés nélkül

Ha ez mind teljesül is, akkor le a kalappal. Engem eddig kilóra megvettek. Ha nem muszáj, nem használnék még több drága vegyszert az arcomon, így is eleget kap. Az éves szinten elhasznált vattakorongoknak is szívesen búcsút mondanék, már csak környezetvédelmi okokból is.

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt111.JPG

Tapsztalatok 1-es alany esetében:

  • ezzel a kesztyűvel kimondottan jólesik az arcomat átsimogatni
  • praktikusabb ez a belebújós design, mint elsőre gondoltam

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt_17.JPG

Tapasztalatok 2-es alany esetében:

  • nagyobb is, mint szükséges
  • az erős kínai-műanyag szagot nehéz eltüntetni belőle, így viszont nem kellemes használni

Használat után

Amikor már úgy éreztem, hogy tiszta a bőröm, előkaptam a szekrény mélyéről a micellás, profi sminklemosómat és letöröltem az arcomat még egyszer. Lássuk, mit nem láttam szabad szemmel a tükörben pislogva.

Bal oldalon az első tesztalany, azaz az Ebelin, a jobb oldalon a noname univerzális kendő utáni eredmény.

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt112.JPG

Mielőtt azt mondanád, hogy milyen sok trutyi maradt észrevétlenül a bőrömön, felhívnám a figyelmedet, hogy ezt pusztán víz segítségével produkálta a mikroszálas kendő. Vajon csak vízzel mire menne a sminked ellen a mostani vattakorongod? Na látod, nem is rossz ez az eredmény!

Ha neked a bal képen lévő eredmény sem az igazi még, akkor próbáld majd ki a kesztyűt sminkeltávolítóval kombinálva... de vigyázz, milyet használsz, mert attól meg szegény mikroszálas kesztyű "rongálódhat".

Tisztán tartás

Minden smink letörlés után szappanos vízzel kimosom és hagyom megszáradni, ami meglepően gyorsan megy neki. Nézd csak, milyen gyönyörűen kijönnek a színes foltok. Szuper, igaz? Időnként azért a mosógépbe is behajítom őket, de ilyenkor a gyártó azt kéri, hogy az öblítő nélküli mosást válasszam. Ám legyen!

mikroszalas_sminklemoso_kendo_teszt_41.JPG

Összegezve

Annak ellenére, hogy az egyiket kozmetikai célokra árulják, a másikat háztartásbeli - azon belül is takarítási - felhasználásra szánták szerintem nem eget rengető a különbség köztük. Viszonylag minimális mogyoróra valóból kijönnek, de azért ne felejtsük el, hogy pont kétszer annyiba kerül a kesztyű, mint a társa.

Ha te is szívesen spórolsz, tedd ezt meg minden téren, ahol csak tudod. Ha nem próbáltál még olyan alkalmazást, amit pont erre találtak ki, itt az ideje, hogy megnézd, hogyan tud segíteni a bevételeid és kiadásaid pontos vezetésében és kontrollálásában egy alkalmazás. Hidd el, tényleg működik, csodákra képes, én már csak tudom (nálam a Toschl a kedvenc)! :) 

Nekem valamiért az első nőtt jobban a szívemhez, ezért a fehérből én már vettem is egy második darabot, hogy legyen mindig egy munkára kész, amíg a másik szárad.

Egyébként arcmaszk eltávolításra is nagyon klasszul bevált nekem, de ez már egy másik téma. ..

Ha környezettudatos(abb) szeretnél lenni én ajánlom figyelmedbe ezeket a mikroszálas arctisztító és sminklemosó kendőket. Éves szinten ráadásul jóval olcsóbbra jön ki egy-egy ilyen használata, mint örökösen a vattakorongok egész hadát vásárolni. Te próbáltál már mikroszálas kendőket smink eltávolításra? Melyik vált be?

teszt spórolás smink kipróbáltuk

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr1913765396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása