A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Ha a legegyszerűbben akarod elkészíteni a Télapó szánját, a rénszarvasokkal együtt, így kell csinálnod!

2016. december 10.

Ez az időszak mindenképpen a téli dekorációké, karácsonyi ajtódíszeké és lassan már csomagolhatjuk az ajándékokat is. Mindezekhez folyamatosan vadásszuk az ötleteket és persze, hogy megmutatjuk, ha valami szupermókusosat találunk!  

telapo_szan_sablon_kartonpapirbol.jpg

Így, amikor összefutottunk egy igazán kreatív módon elkészített szánnal, Rudolffal és 8 barátjával (tudtad, hogy 9-en vannak?), nem is volt kérdés, hogy nekünk is el kell készítenünk.

Télapó szánja és a rénszarvasok

(Üstökös, Íjas, Csillag, Táncos, Pompás, Villám, Táltos, Ágas és Rudolf)

Nekünk ez a dekoráció első látásra szerelem volt!

Látványos, alig van anyagköltsége, hangulatos és bárki el tudja készíteni otthon. Ez aztán az igazi win-win.

Nézzük, mi kell hozzá:

  • 1 vékonyabb kartondarab (keress egy olyan üres dobozt, csomagolást, aminek van kb. 30 x 30 cm szabad felülete és nem túl vastag)
  • 2 darab drót (a legközelebbi virágosnál könnyen beszerezheted)
  • 1 papírlap a sablonhoz
  • 1-2 kisolló a kivágáshoz (segítővel könnyebb és olyan jót lehet a vágás közben beszélgetni)
  • ragasztópisztoly (ami, ha nincs kéznél, akkor cellux is megteszi)

És tényleg ennyi! 

Előre jelzem, hogy ez nagyon aprólékos munka lesz, de ígérem a végén, amikor elkészült csak állsz majd felette és azt fogod gondolni, hogy megérte egyszer végig csinálni!

Felkészültél? Akkor kezdjük!

Először is, itt van két sablon, amit vagy tölts le egy kattintással és nyomtass ki vagy ha nincs nyomtatód, egyszerűen a ctrl gombot lenyomva -miközben az egérrel scrollozol- állítsd be a számodra megfelelő méretet és tegyél egy papírlapot a kijelződre, majd fogj egy tompa ceruzát és rajzold körbe. Kontrasztosra van készítve, így biztosan látni fogod. Még a fényerőn is emelhetsz és akkor garantált a siker! ;)

sablon_korberajzolasa_monitoron_1.jpg

Íme a sablonok:

telapo_szan_sablon.jpg

renszarvas_sablon.jpg

  1. Vágj ki a két sablonból 1-1 darabot, majd a kartont kiterítve rajzold körbe 9x a rénszarvast és 1x a szánt.

telapo_szanja_sablon_kivagasa.jpg

  1. Könnyítsd meg a munkád és vágd fel négyzetekre a vágásra váró figurákat, aztán jöhet a vagdosás. Kitartást hozzá, lebegjen előtted végig a cél! 

sablon_alapjan_kivagas.jpg

  1. Elkészültél? Akkor ez már a célegyenes! Izzítsd be a ragasztópisztolyod, ne felejts el alátenni egy újságot, hogy megvédd asztalod, majd mehetünk tovább. Fogd a két drótod és a képnek megfelelően hajlítsd meg mindkettőt.

renszarvasok_sablon_kartonbol.jpg

  1. Próbáld rá a képnek megfelelően a rénszarvasokat és a szánt, hogy lásd mi lesz a végeredmény.

adventbox_telapo_es_renszarvasok.jpg

  1. Az egészet fordítsd át, hogy a drótok feléd legyenek. Ha Te is olyan kartonnal dolgozol, aminek a két oldala különböző színű, akkor még választhatsz is, hogy milyen színű szánt szeretnél! A ragasztás előtt az a színe legyen feléd, amire a drótokat ragasztod, amit nem fog senki látni.

adventbox_telapo_szanja_sablon.jpg

  1. A mostanra bemelegedett ragasztópisztollyal rögzíts minden egyes rénszarvast és a szánt a dróthoz. 1-1 nagyobb csepp elegendő lesz meglátod. Elég csak pár másodpercig tartanod, hogy biztosan összeragadjon.

telapo_es_renszarvasok_kartonbol.jpg

  1. Ha koszorúra vagy ajtódíszre készült, akkor gyárts 3-4 darab 3 cm-es „U” alakú drótot, amikkel könnyen tudod majd rögzíteni a Télapó szánját a drótoknál így:     

papirdiszek_rogzitese_koszorura.jpg

Köszönet az AdventBox-nak az egyedi ötletért és az útmutatóért. Mi nagyon szeretjük, hogy náluk minden lépésről lépésre kerül bemutatásra úgy, hogy még azok is bátran belevághatnak egy komplett ajtódísz vagy adventi koszorú elkészítésébe, akiknek korábban nem volt bátorságuk.

koszorura_ajtodiszre_telapo_szanja.jpg

Ha tetszik az ötlet, lájkold az Adventbox facebook oldalát! --->

adventbox_fb.png

Ha megvolt, futás az oldalukra, nézd meg, mi minden szépet és jót mutatnak még! Szerintem a sablon körberajzolása a monitoron egy külön lájkot is megér! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr3712037745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása