A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts vicces ételfejeket és csinálj vele kedvet az egészséges ételekhez +fotók

2015. január 11.

vicces_etelfejek.jpgLéteznek olyan mókusok, akik nem szeretik a mogyorót? Léteznek bizony! Na de akkor mit esznek, vagy mitől fognak fejlődni? Nos igen, ezek fontos kérdések, azonban mielőtt még szakemberhez, orvoshoz, pszichológushoz, védőnőhöz fordulunk, azt is felételeznünk kell, hogy lehet, hogy nem az étellel, csak annak marketingjével van a probléma...

Van, hogy egy kis noszogatásra van szükség ahhoz, hogy elfogyjon a tányéron levő harapnivaló, de egyébként is mindig jobb, ha már a kinézete is csábító a kalóriáknak. :)

Ha Te is szeretsz kreatívkodni a konyhában is, tarts mókussal és mutasd meg Te is, mit tudsz! 

Elkészítettünk néhány olyan ételt és olyan módon, ami még a rosszul evő gyerekeket is motiválni fogja az evésre.

nyuszi_etelfej.png

Hogyan kapcsolódik az étkezés a spóroláshoz? Jogos kérdés! Nos, egyrészt rengeteg időt spórolunk meg azzal, hogy nem kell órákat töprengeni a boltban, hogy mivel tömjük meg a mókuspocakot, másrészt nem kell otthon mindenféle mókuscselhez folyamodni, amivel kijátsszuk a gyereket, hiszen azok az ételek, amelyeket most mutatok, pár perc alatt összedobhatóak.

A kulcs: minden csak tálalás kérdése! 

Jöjjenek először a mókusszendvicsek

A hozzávalók abszolút ízlésfüggők, így gyakorlatilag bármit használhatsz, amit szeretsz, vagy szeretnéd, hogy a gyereked szeresse. :)

 Én a következőkkel dolgoztam:

etelfejek_hozzavalok.png

- teljes kiőrlésű kenyér (de lehet abonett, esetleg kétszersült is)
- koktélparadicsom (mert a mérete miatt könnyebb vele dolgozni)
- kígyóuborka
- paprika
- olivabogyó
- sonka
- sajt
- sárgarépa

Amivel még jól lehet dolgozni, az a tojás, főleg főve, de tükörtojásként is számtalan ötletet kínál (pl. két nagy baconszelettel és fogat szimbolizáló sajtcsíkokkal lehet belőle nyuszi).

Szeleteld fel a hozzávalókat és innentől határ a csillagos ég, szabadon alkothatsz.

Ha esetleg kensz a kenyérre vajat, akkor az máris jó arcbőrnek, de ugyanezt a célt szolgálja például az én bohócomnál a vékony, finom sonka. (Én feketeerdeit használtam.)

szendvicsfej.png

Répacsíkokból készíthetünk hajat vagy tüskéket, de kiválóan alkalmas nyuszi- vagy cicabajuszhoz is.

A paprikából lehet száj, az uborkából fül, sajtból fog, arc, orr, sőt, ha lereszeled nagy lyukú reszelőn, akkor akár királylányhajat is kanyarínthatsz belőle. (Ha a répát reszeled le, akkor meg - Disney után szabadon - “Merida-arcot” is csinálhatsz. :))

vicces_etelfej_kenyerbol.png

A szemekhez én olivabogyót használtam. Ha olyat veszel, ami paprikával van töltve, még jobb: egyrészt mert a tölteléket a szemek mellett alkalmazhatod még pirosítónak - no nem a saját, inkább ételeid arcára. A bogyóból lehet orr, száj, de még bajusz is.

kenyerbol_vicces_fejek.png

Természetesen ugyanezek az arcok gyümölcsökből is kivitelezhetők, csak akkor szükségtelen alá “arcot” (pl. kenyeret) tenni. Készíts idénygyümölcsökből almafülű, szőlőhajú, banánorrú, és kiviszemű arcokat, hidd el, nem csak a gyerek, te is jól fogsz szórakozni. :)

A móka kedvéért jöjjön két ráadást is

Tortafej

A torta ugyan egy halloweeni-party kelléke volt, de elkészíthető egy mókás gyerekzsúrra, vagy akár csak egy családi ebéd desszertjének is. (A torta gyakorlatilag brownie, és hatalmas adag tejszínhab, a szemek és a száj fogakkal pedig gumicukor.)

kreativ_tortafej.png

Tejbegrízfej

Bár az én mókusomat nem kell biztatni evésügyileg, ettől függetlenül nagyon jó néven veszi a kreatív vacsikat.

Neki készült az alábbi szájhúzós tejbegrízfej.

tejbegrizfej.png

Jó étvágyat, jó alkotást! :)

Melyik tetszett a legjobban? Készítsd el Te is és dobj egy fotót fb-re nekünk! 

gyerek konyha vicces kreativitás kipróbáltuk egészséges szendvics saját készítésű DIY

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr767055935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása