A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Készíts tartalmas, gyors ételt szinte a semmiből! Búzagánica recept +fotó

2014. szeptember 24.

buzaganica_recept.jpg

Biztosan Veled is előfordult már nem egyszer, hogy rád tört a farkaséhség és úgy ettél volna valami meleg ételt - de rá kellett döbbenned, szinte semmi hozzávaló nincs otthon. Ezentúl ilyen gondod nem lesz! 

Általában ilyenkor szokott az az állapot is eluralkodni az emberen, akarom mondani a mókuson, hogy mindenhez lenne kedved, csak ahhoz nem, hogy lefusson a sarki közértbe. Már csak azért sem, mert este 10 óra lévén zárva van, így csak a távoli bevásárlóközpont jöhetne szóba...

Ebben az esetben nem marad más, mint tüzetesen átnézni a mókuskamrát. Van egy olyan érzésem, hogy egy kis lisztet azért csak találsz. :) Ha még egy kis olaj, zsír vagy vaj is van otthon, meg vagy mentve!

Kövess, hogy a következő, nem mindennapi háztartási és konyhai trükkökről se maradj le!   

Búzagánica 

Megmutatom egy roppant egyszerű étel receptjét, ami Zalából származik (Vas megye egyes részein is ismerik), és szinte alig kell hozzá valami. Nem, nem kell megijedned, nem a mesebeli kőleves készül, de ugyanolyan könnyű lesz elkészíteni!

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 4-5 evőkanál zsír vagy olaj vagy vaj (ízlés szerint)
  • 5-6 dl forró víz
  • kevés só
  • és alkotó jókedv! :)

Ha a hozzávalókat olvasva azt gondolod, hogy "Na, ebből semmi jó nem sülhet ki!", hát tévedsz! Próbáld ki - hiszen szinte semmibe nem kerül ;) - és nem fogsz csalódni!

Ha nemcsak időt és alapanyagot, hanem pénzt is akarsz spórolni, akkor
Neked való ez a 75 pénzszerző tipp! --->

Keress egy hagyományos, zománcos lábast! Teflonos modern edény nem jó!

Öltsd bele a lisztet, kicsit sózd meg, és lassú lángon pirítsd, gyors kevergetés mellett! Vigyázz, ne égjen le!!! Amikor kezd szép barnás színe lenni, és annyira forró lesz, hogy nem tudsz belenyúlni ujjal, öntsd nyakon annyi forró vízzel, amennyit felvesz és keverd össze. Locsold meg a külön megmelegített zsírral/vajjal/olajjal.

buzaganica_hozzavalok.jpg

Az összeállt halmazt kanállal vagdosd kis darabkákra és kész!

*** Rohanj el lezuhizni, ha épp 40 fokbank fogtál neki, hogy utána tényleg jól is essen, amit készítettél! Zuppival, a víztakarékos, 5 funkciós zuhanyfejünkkel ez 5 perc alatt is élvezetes és kielégítő, ráadásul a pezsdítő funkciója még pluszban felfrissít! ;) Itt olvashatsz mókusvéleményeket róla, itt pedig kérheted az ingyenes próbát! Köszi a bizalmat! ***

Innentől pedig teljesen Rád van bízva, hogy hogyan folytatod. Fogyaszthatod édesen lekvárral, apróra vágott töpörnyűvel, szalonnapörccel, tejföllel és savanyúsággal, salátákkal, amit csak ki tudsz találni. Biztos vagyok benne, hogy ízleni fog! 

buzaganica_lekvarral.jpg

Vas megyében 2 bögre liszt - 2 bögre búzadara a kiindulási alap, ez sem bonyolultabb, csak még tartalmasabb étel lesz. Van, aki zabkorpát kever hozzá, de krumplis változata is van. Ennek a receptnek viszont az volt a lényege, hogy pikk-pakk kész legyen és tényleg ne okozzon gondot a hozzávalók előkapása. És ugye hogy nem csalódtál? ;)

Annyira egyszerű, hogy csak na! Mindent beleszámítva sem kerül többe 150 forintnál egy adag. Nem az a kimondott fogyókúrás ebéd/vacsora, de tényleg még az is meg tudja csinálni, aki nem egy nagy konyhaművész.

Próbáld ki és jelezz vissza, neked hogy ízlett és hogy mivel dobtad fel, mit ajánlanál hozzá!? Kíváncsian várjuk!   

Ha még nem szoktad meg, hogy mindent lecserélsz olcsóbbra, házira,
akkor tarts velünk és megmutatjuk, hogyan készítünk
többek között pl. 
mosószert és öblítőt is házilagIde gyere! --->

konyha recept kipróbáltuk olcsó étel búzagánica nagyanyáink is

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr776728205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása