A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Hajnövesztés házilag, egészségesen, egyszerűen

2014. augusztus 25.

hosszu_haj_ricinusolajjal.jpg

Mindig öröm a szememnek, mikor szép dús, egészséges hajkoronát látok. Remélem a többi mókus is így van ezzel, leszámítva persze a természetes irigységet. Nekem mindig elég vékony szálú és kevés hajam volt, szóval utánanéztem különböző módszereknek, hogy mit is tehetnék ellene.

Nyilván nagyon fontos a táplálkozás, és az egészséges életmód, de külsőleg is hatékonyan tudod ám befolyásolni hajad növekedését.

Persze tudom, hogy ebben a témában rengeteg cikk, pakolás, praktika elérhető, de a mókusok a kipróbált, jól bevált módszereket szeretik, így most is ilyet mutatok. 

Ha Te is inkább az igazi receptek és kipróbált kísérletek híve vagy, kövesd mókust, mert ő mindig ilyet igyekszik hozni.   

A legjobb hajnövesztő 

Az én No1 hajnövesztőm a ricinusolaj.

ricinusolaj.jpg

Na, ez tényleg egy igazi csodaszer. Ráadásul nem is drága, párszáz forintért beszerezhető a gyógyszertárban. Elég havonta egy-két alkalommal bekenned vele a fejbőrödet, és már heteken belül garantáltan örülhetsz az új babahajaknak, amik ellepik a fejbőrödet. Az adagolást illetően eltérőek a vélemények, függ a mókusbuksid méretétől is, de ne sajnáld az anyagot, amikor használod. Alkalmanként 1-2 evőkanálnyi elég.

Persze a hajvégekre is lehet kenni belőle, hiszen a töredezett hajat is táplálja, ilyenkor nyilván növelni kell az adagot.

*** Te ismered már Zuppit, a csodaszép, 5 funkciós víztakarékos zuhanyfejünket? Én csak őt használom és hidd el, te is imádni fogod! Próbáld ki most ingyen! --->

Én így csinálom

Fésűvel készíts választékokat, és jól dörzsöld bele a fejbőrödbe. Minél hosszabb ideig hagyod hatni, annál jobb. Én éjszakára szoktam rajtahagyni, ilyenkor zuhany-, vagy egyéb sapkát húzok a fejemre, különben mindent összemaszatol. Igen, vicces és nem túl szexi! És akkor? :P

ejszakai_hajpakolas_zuhanysapkaban.jpg

A kimosása sem egyszerű feladat, kétszer-háromszor neki kell azért futni. Persze csak akkor, ha nincs otthon almaeceted, és szódabikarbónád, mert ha rászórod a fejedre és a hajadra a szódát, majd leöblíted almaecettel, akkor az egész szépen lepezseg a fejedről. Ami egyébként elég mókás is, és az almaecet amúgy is is eltávolít minden szennyeződést a hajadról. Tudom, hogy ez a ragacsos rész nem hangzik túl jól, de hidd el, hogy megéri.

Továbbá jótékonyan befolyásolod hajad növekedését, ha mondjuk 2-3 heti váltásban, diófalevél-, majd csalánfőzetből készítesz öblítővizet (3 evőkanál gyógynövény, 3 dl víz arányban).

Ha kíváncsi vagy, mi mit használunk bolti öblítő helyett, iratkozz fel a cikksorozatunkra és egyéb spórolós tippekkel és egy házi mosószerrecepttel együtt, azt is elmondjuk! Ide gyere! --->

Ezt nem kell kimosni, jól dörzsöld bele a fejbőrödbe, aztán töröld meg, és hagyd megszáradni.

Apropó dörzsölés, nagyon jót tesz a hajhagymáinknak a fejmasszázs, úgyhogy ne sajnáld magadtól az időt, hajmosás közben tessék gyengéden masszírozgatni a koponyád. ;)

Szívesen várjuk a többi pénztárca-, és környezetkímélő tisztálkodási ötletet, hogyan szabaduljunk meg a sok vegyszeres és méregdrága trutyitól, mindannyiunk örömére. 

Fotók: 1, 23

természetes haj kipróbáltuk egészséges gyógynövény hajnövesztés ricinusolaj házi megoldás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr686625887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása