A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Társasjáték programozó ovisoknak +fotó +videó

2013. október 18.

Jelenleg a TOP10 legjobban fizetett állások egyike a programozó. Ráadásul nem kell különösebb előrelátó készséggel rendelkeznünk ahhoz, hogy felismerjük: a világunk egyre jobban digitalizálódik.

tekis-tarsas-cover.jpg

Így nem is kérdés, hogy gyerekünket (ha van affinitása és kedve hozzá) ebbe az irányba terelgessük. Ugyanis programozóként jelentősen kisebb kockázattal lesz anyagi gondja is. Ha pedig meg tudjuk spórolni neki az akadályokat az életében, akkor miért ne tennénk?

A stabil, kiegyensúlyozott élet (melynek alapköve a pénzügyi stabilitás is) pedig minden szülő kívánsága és felelőssége gyereke részére.

Te is így gondolod? Akkor kövess minket és nyomj egy "Tetszik"-et!   

Mikor kell lépnünk?

Most. Az ovis gyerekek úgy szívják már a tudást magukba, mint egy szivacs. Teljes könyvet képesek neked visszamondani. Ilyenkor érdemes a játékaik közé olyanokat is felvenni, amik készségeket is fejlesztenek. Minél hamarabb.

Mit vegyünk?

Természetesen sok olyan játék van, ami fejleszti a logikát vagy a rendszerezést, stb. Eddig viszont nem volt lehetőségünk olyan játékkal bővíteni a tárházat, ami a programozói készségeket fejleszteni.

Robot teknős

Kickstarteren szerzett nagy népszerűséget ez a társasjáték, ami kifejezetten erre a területre megy rá. Ez a társas ugyanis a programozás alapjait, illetve a programozói gondolkodást tanítja meg, egy teknős segítségével.

roboteki-fordulas.jpg

Mit tanít?

Tapasztalati tanulást. A gyerek ugyanúgy kezdi, mintha egy parancssort írna. Összeállítja a parancssort és azt azonnal le is "futtatja".

Hibakeresést. Mint a programozásnál, itt is vissza kell keresni és újra nekifutni, ha hibát ejt.

Összetettséget. A legbonyolultabb program is ugyanazokra az egyszerű alapkövekre támaszkodik. Ez a társas ugyanezt a logikát mutatja be a gyereknek.

Műveletek sorrendjét. A társas megérteti, hogy az "előre, előre, jobbra" nem egyenlő a "jobbra, előre, előre" sorozattal.

Előretervezést. Pont, mint egy programozó fejében, itt is a gyerek buksijában áll össze a parancssor, amit aztán kártyákkal "leprogramoz".

Persze már most készlethiányos (ami részben jó hír ;), de jelezhetjük az igényünket a következő kiadás egy példányára. Addig is, a videót azért még megnézhetjük:

Minden idők egyik legnépszerűbb társasa a Kickstarteren. Figyelemreméltó az is, hogy a gyártáshoz szükséges kb. 5,5 millió helyett több, mint 138 (!) millió forintot adakoztak össze rá a netezők. Ha lenne gyerekem, én is vennék.

Tehát, érdemes kifigyelni már ovis korban a készségeket, és ezek fejlesztésére megfelelő játékokat vásárolni. A mi felelősségünk ugyanis, hogy milyen úton indul el az a gyerek. Indítsuk olyanon, amivel előnyt szerez a többiekkel szemben.

geek ajánló gyerek érdekesség felelősség gyerekjáték Kickstarter robo turtles

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr935579377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása