A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Így készíts száraz sampont házilag, természetes anyagokból. +fotó +recept

2013. október 09.

A száraz sampon gyors segítség lehet, ha épp nincs időd/kedved :) hajat mosni és még nagyobb áldás lehet azoknak, akiknek túl gyakran kell hajat mosniuk. A száraz sampon használatával három normál hajmosás közül a középsőt nyugodtan felcserélheted. És csak 5 perc.

szaraz_sampon_szodabikarbona.jpg

Viszont nem kell pénzért vásárolnod vegyi porokat, elkészítheted Te is otthon, 2 perc alatt.

A szükség nagy úr. Eddig nem használtam száraz sampont, de most muszáj volt valamit kitalálnom, mert épp gyulladt mókusfüllel nem érheti víz a fülemet és környékét, így a fejemet sem. :(

Hát kutakodtam egy kicsit, majd gyorsan le is teszteltem a csodareceptet. Nem kell hozzá más, csak két dolog a konyhaszekrényből és kész is. És működik!

Ha Te is a természetes, házi szerek híve vagy, kövess és sok újat mutatok még! ;)  

Ha mókusrajongó vagy, tudod jól, hogy szerdánként szódás tippekkel jövünk, így nem fogsz meglepődni, hogy az egyik összetevő a szódabikarbóna. :)

Készítettünk belőle már a kedvenc négylábú barátainknak kutyasampont, de most a saját hajunkra fogjuk használni.

Mi kell hozzá?

- szódabikarbóna

- kukoricaliszt

fele-fele arányban

szaraz_sampon_hozzavalok.jpg

A kukoricalisztet helyettesítheted zabliszttel, zabkorpával vagy búzakorpával (nem, nem leszel tőle korpás, sőt... ;)). Ha véletlenül szóda sincs otthon (Ejnye!!! :P), akkor azt pedig szétporlasztott tengeri sóval. (Én azt még nem próbáltam, de azt mondják mások. Higgyünk nekik!? :))

Hogyan?

1. Keverd össze a hozzávalókat.

A képen nem látszik, de ez kb. 2-2 evőkanálnyi liszt és szódabikarbóna. Ez nagyon sok. :) Egy közepes hosszúságú/sűrűségű hajra kb. összesen 1 evőkanálnyi elég. Én azt javaslom, hogy mindig frissen keverd ki, különben becsomósodhat. Tényleg 2 perc az egész. :)

osszekevert.jpg

Ha sötét a hajad, keverj hozzá még egy kis kakaóport (ízlés szerint :)) és használd úgy. Én is így tettem.

kakaos_keverek.jpg

2. Töltsd bele egy szórófejes üvegcsébe. 

Tipp: használj egy üres hintőporos flakont vagy fűszeres üveget (esetleg ürítsd ki addig :)), vagy varázsolj lukakat pl. egy kiürült vitaminos dobozra. 

flakon_szaraz_samponhoz.jpg

3. Szórd az előzőleg kifésült hajadra.

szort_haj.jpg

A hajtövekre csak akkor szórj a száraz samponból, ha le is tudod utána öblíteni, mert az sima kifésüléssel vagy rázogatással nem fog kijönni. Vagy azt majd legközelebb, a normál, vizes hajmosás előtt.

Így szabadulj meg a korpától, szódabikarbónával! >>>

4. Hagyd rajta 10 percig, hogy hadd dolgozzanak a szódamanók. ;)

Közben a tükörben megnézheted, hogy fogsz kinézni 10-20 év múlva. :D 

5. Fésüld ki, rázd ki a maradék száraz sampont és kész is!

elotte_utana.jpg

Különösen zsíros hajra javasolt (még akkor is, ha van időd hajat mosni), de természetesen, ha alapból száraz is a hajad, ha épp már egy ideje nem mostad meg, a te hajadról is lesz mit megenniük a szódamanóknak. 

Tehát: Ha szeretnéd csökkenteni a normál hajmosások számát vagy épp nincs időd hajat mosni, használj szódás száraz sampont! Egyszerű! ;)    

 

spórolás haj házi szódabikarbóna kipróbáltuk szóda-szerda

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr715560764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása