A mókusok spórolnak.

spórolási tippek

Világítsunk növényekkel!

2013. július 24.

Képzeld el, hogy amikor legközelebb végigsétálsz az Andrássyn egy nyári estén, nem az útszéli lámpák fénye mellett andaloghatsz a kedveseddel, hanem a fák világítanának helyettük.

vilagito_novenyek.jpgUgye, hogy csudiszép lenne? És nem kicsit energiatakarékos.

Sokan, sokféleképpen keresnek alternatív megoldásokat pl. a világítástechnika területén is. Ez is egy a sok közül, amit muszáj megmutatnunk, mert amellett, hogy energiaspórolós, nagyon szép is.

Szereted az extra ötleteket, zöld innovációkat? Kövesd Mót és szól, ha hall valamit! ;) 

A világító növények ötlete egyelőre fejlesztés alatt áll, de komoly háttérrel, megérdemelt támogatással talán hamarosan mi is élvezhetjük az ötlet gyümölcsét. Akarom mondani növényét. :D

vilagito_noveny.jpg

A világító növények a szintetikus biológiát és világító tengeri baktériumok génjeit felhasználva fognak létrejönni, ami mellett nem mindenki teszi le a pozitív voksát, ebbe most nem is mennék bele. Ezzel a technológiával szeretnék elérni azt is hosszútávon, hogy világító fákkal ültethessék végig a városi utakat.

Legalább ennyire látványosak a hatalmas
fáknak álcázott mobiltornyok. >>>

A világító baktériumok előállításán már túljutottak és egy nagyobb mennyiség ezekből már olvasáshoz elegendő fényt adnak. Nekem nagyon tetszene, ha lenne az éjjeli szekrénykémen egy kis cserepes, aki világít. :)

A srácok több mint hétszeresét szedték össze annak a pénznek, amit szerettek volna kapni támogatásként a munkájukhoz. Nem véletlen. Mi is nagy mókuslelkesedéssel támogatjuk őket és drukkolunk, hogy működjön és terjedjen.


itt minden infót megtalálsz a projektről

Keresd Te is a takarékos innovációkat és ha hallasz valamit, oszd meg velünk itt: hello@duhosmokus.hu vagy fb-n üzenetben. Köszi! ;)

fotó

zöld innováció energia Kickstarter vilagito novenyek vilagito fak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sporolok.blog.hu/api/trackback/id/tr815421768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása